Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Super Animal Royale (PC)

Miia Lyyra

24.11.2021 klo 19.18 | Luettu: 1501 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

SÖPÖ PÖRRÖINEN KARVATURRI, VALITSEN SINUT!
Super Animal Royale ei ole virallisesti pelikauppojen uusin tulokas, vaikka virallinen julkaisu tapahtui tänä syksynä. Alun perin Super Animal Royale saapui Early Accessiin jo marraskuussa 2018, mutta on nyt vuosien saatossa edennyt viralliseen julkaisuun saakka. Kyseessä on 2D-battle royale, jossa 64 eläintä ottavat mittaa toisistaan pelikentällä, selvittäen kuka on joukon paras karvapörrö.

Oho, liukastuin banaaniin ja lensin haisunäädän hajupommiin


Jos on koskaan pelannut battle royale -pelejä, on Super Animal Royalessa selvät sävelet . Tantereelle voi lähteä joko yksin tai yhdessä ystävien kanssa. 2D-maailma on kuvattu ylhäältä päin, mikä tekee siitä hieman erilaisen kuin esimerkiksi Fortnitesta, Apex Legendsistä tai PUBGista. Myös pelityyli on huomattavasti leppoisampi, eikä pörrösankareista kannatakaan etsiä korviketta muille markkinoilla oleville battle royaleille. Kyseessä on ennemminkin vaihtoehto, jota voi pelata muiden samanhenkisten teosten rinnalla. Matalan ikärajansa (K7) ansiosta karvapalleroiden kanssa taistelut sopivat myös perheen nuoremmille, joten Super Animal Royale voi hyvin olla myös koko perheen yhteinen ajanviettotapa.


Pelikentillä omaa henkeään voi puolustaa mitä ihmeellisimmillä varusteilla. Tosin tarjolla on myös perinteisiä aseita kuten pistooleja, haulikkoja ja tarkkuuskiväärejä, mutta valikoimista löytyy myös banaaneja sekä haisunäädän hajupommeja. Halutessaan taistelijat voivatkin kaataa vihollisen ummehtuneeseen hajupilveen. Lisäksi apuvälineinä toimivat kentiltä löydettävät tarvikkeet kuten snorkkeli, joka vähentää haisunäädän hajupommin tekemää tuhoa. Lisäksi käytettävissä ovat muun muassa ääntä vähentävän ninja-saappaat sekä vyö, johon voi kerätä entistä enemmän haavoja parantavaa teippiä. Asevalikoima ja lisätarvikekattaus ovat ihailtavan laajoja ja jokaiseen pelityyliin löytyy sopivat vermeet. On myös söpöä, että esimerkiksi haisunäädän hajupommi on eläintyyliin sopivia ja kehittämiseen on käytetty mielikuvitusta.


Super Animal Royalen ottelujen kestot ovat hyvin napakoita. Riippuen omasta selviytymisestään matsien kestot ovat noin 15-20 minuuttia. PC:llä otteluita löytyy helposti, eikä valikoissa tarvitse juurikaan odotella, mikä kielii siitä, että ilmaiseksi ladattava peli on suosittu. Suosiosta lienee kertoo myös kehittäjien halu panostaa pelin tulevaisuuteen ja tänä syksynä servereillä nähtiin esimerkiksi Halloween-tapahtuma, minkä lisäksi suoratoistopalvelu Twitchissä oli käynnissä hetken aikaa Twitch Drops -kampanja. Super Animal Royalen taustalla ei kulje minkäänlaista tarinaa, eikä pelillä itsellään ole sen syvällisempää sanottavaa. Syvällistä taustatarinaa kaipaavien pelaajien kannattaakin kääntää katseensa muualle. Toisaalta syvällisyyden puuttuminen saa pohtimaan, kuinka hyvin pörröpäät jaksavat innostaa pelaajia. Ennemmin tai myöhemmin useimpiin battle royaleihin on tullut muun muassa uusia kenttiä, pelimuotoja, kausittaista sisältöä sekä taustatarinaa. Mikäli sisältö ei uudistu, jää hyvätkin pelit usein homehtumaan pelikirjaston uumeniin.

Toki Super Animal Royalessa on mahdollista hankkia hahmoille erilaisia ulkoasuja, lemmikkejä, tanssi-emoteja ja paljon muuta, mutta tämä ei sinänsä ole koukuttavaa sisältöä. Tällä hetkellä pelissä on käynnissä Super Animal Royale Season 1, joten tulevaisuus näyttää mitä kaikkea kehittäjillä on taskussaan jatkoa ajatellen. Plussaa peli saa siitä, ettei se markkinoi aggressiivisesti oikean rahan käyttämistä ja ulkoasuja hahmoille sekä muuta sälää voikin ostaa matseista ansaituilla palkkioilla.


Kokonaisuudessaan Super Animal Royale on hauska ja viihdyttävä sekä leppoisa. Välillä on mukava pelata battle royaleja ilman, että on otsa hiessä ja hermo pinnassa. Voisin kuvitella pelaavani tätä laneilla ystävien kanssa tai peli-illoissa. Lisäksi pörrökavereiden kanssa tappelu sopisi hyvin lämittelyksi ennen esimerkiksi “hurjempiin” peleihin hyppäämistä. Vaikka värikäs grafiikka ja söpöt eläimet iskevät varmasti nuorempaan väkeen, toimivat ne myös minun kaltaiselleni kolmekymppiselle battle royale -rakastajalle.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1080 Ti, 11 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 3200MHz RAMLyhyesti: Super Animal Royale on oiva vaihtoehto varsinkin nuoremmille pelaajille, jotka etsivät Fortnitelle vastinetta. 2D-taistelu sopii myös hyvin vähän vanhemmalle pelaajakunnalle!

Hyvää
  • Yksinkertainen ja helppo oppia
  • Mikromaksujen huomaamattomuus
Huonoa
  • Tulevaisuuden sisältö mietityttää


V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Famicom-... Pelataanpa: Pleikkar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova