Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Turbo Golf Racing (PC)

Jarkko Rotstén

26.05.2022 klo 14.17 | Luettu: 966 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Vauhdikasta hupigolfia Rocket Leaguen jalanjäljissä
Tehtäköön selväksi heti kärkeen, että Turbo Golf Racing -pelistä ei voi olla puhumatta ilman mainintaa supersuositusta Rocket League -autofutiksesta. Pelisuunnittelijan ajatuskulku on jotenkin helppo kuvitella: “Mitä muita urheilulajeja voisi suorittaa autoilla?”. Onko golf sitten juuri se, mikä itsellä olisi tullut ensimmäisenä mieleen? Oma, sivusta kuvattu golfpelini on ollut suunnittelupöydällä kohta 25 vuotta, joten tavallaan, miksikäs ei.

Fore!


Vaikka voisi helposti luulla, niin Turbo Golf Racing ei ole Rocket Leaguen tehneen firman tuote. Ajoneuvon kontrollitkin ovat likimain identtiset. Pelin ideana on siis ohjata suurikokoinen boltsi golfkentän läpi radan lopussa sijaitsevaan suureen reikään mahdollisimman nopeasti. Ainakin tässä vaiheessa beta-testausta kisataan siis nopeimmasta ajasta, ei niinkään “lyöntien” mahdollisimman pienestä määrästä. Tässä versiossa on mahdollista kisata yksikseen aikaa vastaan tai vaihtoehtoisesti kahdeksan online-kaverin kanssa, käytännössä niin ikään parasta aikaa tavoitellen. Hyvästä menestyksestä voi ansaita uusia varaosia autoihinsa.


Pelin vauhdikas ja värikäs grafiikka tuo mieleen myös toisen suositun pelisarjan, Super Monkey Ballin, jossa niin ikään ohjaillaan palloa maaliin, jos kohta hieman erilaisella kontrollimetodilla. Siinä mielessä odotukseni eivät olleet erityisen korkealla Turbo Golf Racingin suhteen, että en ole koskaan ollut erityisen hyvä Rocket Leaguessa. Palloon osumista helpottaa tässä kuitenkin se, että jokaisella pelaajalla on oma pallonsa. Peli tukee ilahduttavasti ristiin eri alustoja, joten nettipeliseuraa on tarjolla enemmän. Maksimissaan kahdeksan pelaajan moninpelissä on käytettävissä myös aseita, mikä kenties jakanee mielipiteitä, mutta omasta mielestäni värittää peliä oikein mukavasti, ja toisaalta tasapainottaa kummasti, jos joku pelaajista tuntuu olevan muita ripeämpi.

Vika on teidän päässänne


On vaikea sanoa, onko vika pelin vaikeustasapainon puutteesta tässä vaiheessa beta-testausta, vai aiheuttaako pelin fysiikkamoottorin luonne vain sen, että joka toinen kenttä tuntui menevän kirkkaasti kultamitalin arvoisesti. Ne jäljelle jääneet kentät menivätkin puolestaan täysin munilleen, kun en vain osannut töytäistä palloa oikeaan suuntaan. Toisaalta peli tuntuu kuitenkin yrittävän pitää pelaajan motivaation korkealla vastoinkäymisistä huolimatta.


Radalla täytyy eksyä todella pahasti tehdäkseen alle pronssimitalin arvoisen suorituksen. Kentät eivät ole mitään perinteisiä tai realistisia golf-ratoja, vaan pikemminkin mielikuvituksekkaita, erilaisilla turbobuusteilla varustettuja vuoristoratoja. Välillä kieltämättä onnistuin suorastaan eksymäänkin. Menestymistä saattaa auttaa hitusen se, että malttaa tarkastella radan esittelypätkän ennen kisaa.


Turbo Golf Racing ei ole erityisen ryppyotsaisen tuntuinen peli. Se soveltuu mainiosti lyhyisiin kasuaalisessioihin. En näkisi kuitenkaan itseäni tykittelemässä sitä tuntikausia kerrallaan. Pelin fysiikkamoottoria ei käy moittiminen, mutta käytännössä pelin suurin vihollinen taitaa löytyä itsestäni. Vaikka välillä voittoputki onkin päällä ja menestys tuntuu tulevan suorastaan ihmeellisen helposti, niin puhtaasti omasta tyrinnästä johtuvat onnettomat harhalaukaukset syövät pelimotivaatiota rotan lailla. Peli on helppo käynnistää, mutta myös tavattoman helppo raivolopettaa.

Tuttu juttu-show


Turbo Golf Racingissa on paljon tunnistettavia elementtejä. Se lainaa hyväksi havaituilta tahoilta toimivia asioita ja muodostaa niistä ihan hauskan, kepeähkön ja kauniin pikkupelin. Beta-version perusteella se kaipaisi mielestäni lisää lihaa luidensa ympärille pitääkseen pelaajan mielenkiinnon yllä muutamaa yksittäistä kokeilua pidemmälle. Pelin idea on tavallaan kiehtova ja hauska, mutta toteutus jää vielä hitusen ontoksi ja tuntuu enemmän pelimoottoridemolta, kuin loppuun ihan asti mietityltä peliltä. Aika näyttää, millaiseksi TGR muodostuu, kunhan valmistuu.


Jännä ratkaisu sinänsä, että toistaiseksi Switch-versiosta ei ole ollut puhetta, vaikka peli on olemukseltaan itseasiassa hyvinkin Nintendomainen. Tarkkaa julkaisupäivää pelillä ei vielä ole, mutta lopullisen version pitäisi ilmestyä myöhemmin vuonna 2022 alustoinaan PC, Xbox Series X|S ja Xbox One.

V2.fi | Jarkko Rotstén
< Matiaksen matalapain... V2.fi pelasi: Call o... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova