Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Call of Duty: Mobile vuonna 2022

Miia Lyyra

29.05.2022 klo 12.32 | Luettu: 2056 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

KEHITTYNYTTÄ RÄISKINTÄÄ MOBIILILAITTEILLE
Call of Duty: Mobile julkaistiin vuonna 2019 ja julkaisun yhteydessä kävin kokeilemassa, miltä räiskintä tuntuu puhelimella. Tuolloin kyseessä oli melko varhainen versio, joka ei onnistunut koukuttamaan minua. Nyt kävimme testaamassa, miltä meno vaikuttaa muutamien vuosien jälkeen. Selvitimme, mihin ilmaisräiskintä on edennyt vuosien aikana ja mitä siltä voi odottaa, jos sen päättää ladata mobiililaitteelleen.



Erittäin aggressiivinen ansaintamekanismi


Call of Duty: Mobile on ilmaispeli, mutta sisältää runsaasti erilaisia ansaintamekanismeja. Pelaajalle myydään runsain määrin erilaisia tarvikkeita kuten hahmojen ja aseiden ulkoasuja, yllätyslaatikoita ja XP-kortteja. Tavaroille on pyhitetty oma kauppa-alue, jonka sisältö tuntuu vaihtuvan tiuhaan tahtiin ja välillä myynnissä on johonkin teemalliseen kampanjaan sopivia asusteita. Valitettavasti Call of Duty: Mobilen ensituntuma tältä osin ei ole kovin mainio, sillä erilaisia myynti-ilmoituksia pamahtaa ruudulle runsaasti. Ponnahdusruutujen sulkeminen käy hyvin nopeasti tutuksi ja raskaaksi. Ymmärrän hyvin, että ilmaispelin on tuotettava myös rahaa, mutta näin aggressiivinen markkinointi saa ainakin minut pihtaamaan rahoja vielä enemmän. Onneksi peliin ei tarvitse käyttää rahaa, jos ei halua, mutta alkutunnelmat eivät vaikuta mukavilta.


Vihdoin ja viimein kun pääsee tutustumaan itse peliin, voi huomata, että tarjolla on todella runsaasti erilaisia pelimuotoja. On kilpailullisempaa rankedia ja Call of Duty -sarjasta tuttuja pelimuotoja kuten team deathmatchia, search & destroyta, dominationia ja kill confirmedia. Lisäksi mukana on erikoisempia pelimuotoja, joita voi tahkota rajoitetun ajan. Testihetkellä valikoimissa oli muun muassa ground war ja 10v10 shipment. Näiden lisäksi tarjolla on vielä battle royale -pelitila, joten jokaiselle Call of Duty -fanille löytyy varmasti jotain pelattavaa. Osa Call of Duty: Mobilen pelimuodoista vaihtuu tiuhaa tahtia, mutta yksi isoimmista muutoksista isommassa kuvassa lienee on, ettei räiskintä sisällä tällä hetkellä ollenkaan zombieta. On vielä epäselvää, milloin zombiet palaavat mukaan, jos palaavat. Olin kuitenkin yllättynyt, miten paljon mukana onkaan erilaisia pelimuotoja, sillä olin varautunut muutamaan pelitilaan battle royalen lisäksi.


Pelaaminen sujuu hyvin näpsäkästi. Varsinkin vanhana Call of Duty -pelaajana kartat tuntuvat tutuilta, sillä ne ovat pienennettyjä versioita alkuperäisistä aiemmin nähdyistä alueista. Perinteisen moninpelin puolella tantereet tuntuvat mukavan kokoisilta, eikä vihollisia tarvitse etsiä kaukaa. Ottelut tuntuvat sopivan kompaktilta mobiililaitteille. Sen sijaan battle royale -ottelut herättivät minussa kaksijakoisia tunteita. Ottelut tuntuivat hyvin paljon konsoleilla ja PC:llä pelatuilta versioilta, mutta samaan aikaan ainakin testijakson aikana matsit tuntuivat liian hidastempoista. Tästä syystä päädyin useammin pelaamaan nopeatempoisempia moninpelimuotoja.

Kooltaan raskas, mutta teknisesti toimiva


Testipuhelimena minulla toimi OnePlus 8 Pro, joka on jo muutamia vuosia vanha lippulaivamalli. Tästäkin huolimatta kuva pyöri ruudulla sujuvasti ja puhelimen oman kehittäjätilasta löytyvän fps-laskurin mukaan ruudunpäivitys oli tasainen 60 fps. Tämä on mielestäni aivan oivallinen luku siihen nähden, että kyseessä on mobiililaite. Pelin oman mittarin mukaan pingi puolestaan heilahteli 45-50ms pintaan, mikä kelpasi paremmin kuin hyvin. Toki se voisi olla matalampi, mutta toisaalta olen tottunut jopa PC:llä pelatessa korkeampiin lukemiin. Call of Duty: Mobile tukee ohjaimia, ja pelasinkin suurimman osan otteluista Xbox-ohjainta käyttäen. Räiskintä sujuu hyvin myös kosketusnäyttöä käyttämällä, mutta paremman tuntuman ampumiseen saa ehdottomasti yhdistämällä ohjaimen puhelimeen.


Pientä miinusta Call of Duty saa sen suuresta koosta, sillä tällä hetkellä se vie puhelimesta reilut 6 Gt tilaa ja nappaisi vieläkin enemmän, mikäli antaa pelin ladata lisäsisältöä. Nykyaikaisissa puhelimissa yleensä tallennustilaa on tarjolla tarpeeksi, mutta kokoluokasta jotain kertoo se, että se on tällä hetkellä isoin puhelimessa oleva sovellus.



Lyhyesti: Call of Duty: Mobile tarjoaa teknisesti toimivan räiskinnän taskukoossa. Pelimuotoja on tarjolla runsaasti, josta löytyy varmasti jokaiselle CoD-fanille oma suosikki. Miinusta tulee erittäin aggressiivisesta ja paikoitellen ärsyttävästä ansaintamallista, joka vaikuttaa negatiivisesti arvosanaan.








V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi ennakoi: Turbo... V2.fi testasi: Turtl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova