Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX

Manu Pärssinen

29.05.2022 klo 14.45 | Luettu: 1367 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

To the MAX!
Turtle Beachin 600-sarjalaisista on V2.fi:ssä aiemmin testattu 600X:t (arvio), jotka ovat edelleen vakiokuulokkeeni Xboxilla pelatessa, sekä Nannen arvioimat 600 Gen 2:t (arvio). Mitä eroa MAXit sitten tuovat pöytään?


Minulle tutummista 600X:stä ne ainakin eroavat siinä, että kuulokkeita ei paritetakaan suoraan Xboxin kanssa, vaan erillisellä USB-palikalla. Tämä lisää toki monikäyttöisyyttä ja vähentää todennäköisesti latenssiakin, mutta helposti hukattavat USB-palikat tuovat aina pientä hikipisaraa otsalleni.

Gen 2 MAX
Langaton yhteensopivuus: XSX|S, X1, PS5, PS4, Switch, PC, Mac, 2.4 GHz
Kaiutinelementit: 50 mm neodymium
Taajuusalue: 20Hz-20kHz
Kupit: Suljetut, ProSpecs-vaahto
Mikrofoni: Käännettävä monisuuntakuviolla, "Gen2"
Akku: 48+ tuntia, 15 min pikalatauksella 8,5 h lisää
Tilaääni: Windows Sonic, Dolby Atmos, DTS Headphone:X, Sony 3D Audio
Hinta: 139,99


“MAXin” kuulokkeista tekee siis kaksi asiaa: sen sijaan, että se toimisi vain Xboxeilla ja PC:llä tai vain PlayStationeilla ja Switchillä, yhteensopivuus on maksimoitu ja kaikki koneet kelpaavat. Toinen asia on maksimaalinen akkukesto: Gen 2:n 15 tunnin sijaan kestoa luvataan jopa 48 tuntia, eli hirmupelaajille (tai työn ohessa kuuntelevillekin) virtaa riittää täyden viikon verran. Käytin kuulokkeita viikon ajan työkuulokkeinani satunnaisten iltapelisessioiden lisäksi, eikä akkua tarvinnut laittaa ainakaan vielä lataukseen. Mukana tulee USB-C-latauspiuha.

600 G2:n arvostellut Nanne valitteli USB-kytkennän hidastelusta ja pienistä ongelmista, mutta itse testasin MAXit sekä PS5:llä, XSX:llä että PC:llä ja homma kävi suht kätevästi kaikilla: XSX:llä ja PC:llä piti pistää vain pulikka kiinni ja luurit toimivat välittömästi, PlayStation 5:llä taas piti muistaa vaihtaa USB-palikassa oleva pieni kytkin toiseen asentoon ja sen jälkeen vaati pari yritystä, että yhteys saatiin, mutta saatiin kuitenkin.


Ensifiilikset verkossa pelatessa olivat 600X:iin verrattuna seuraavat: MAXit eivät ole aivan yhtä taipuisat (eivät mene täysin litteiksi) ja tuntuvat päässä jämäkämmiltä. Jämäkkyydestä johtuen ne tuntuvat myös painavan korvalehtiä enemmän kuin aiemmat peliluurini, mutta kyllä ne päässä ainakin parin tunnin pelisession vietti kerrallaan. Toinen havainto oli oleellinen sekä positiivinen: puhe toimi paremmin molempiin suuntiin, itse kuulostin omiinkin korviini heti selkeämmältä ja vastapuoli vakuutteli samaa.


TBS600G2MAXit tarjoavat Windows-sovelluksessa hyvin vähän mitään: ei taajuuskorjaimia, ei värivalojen säätöä - niitä ei tosin militaristi-futurismi-henkisissä mustissa kuulokkeissa olekaan. Optioiden vähyys oli minulle pieni pettymys, sillä kuvittelin, että sitä kautta voisin säätää äänenkuvaa peliluureille tyypillisestä myös tasapainoisempaan musiikkielämykseen, vaikka MAXit ovat kyllä sydänjuuriaan myöten pelikuulokkeet.

Pieni apu tähän tulee äänenvoimakkuuden säätörullien (erilliset chatille ja peliäänille) sekä virtapainikkeen välissä olevasta Mode-napista, josta pääsee käsiksi äänien esiasetuksiin. Niitä on neljä: Bass Boost, “perusasetus” Signature Sound, Bass+Treble Boost ja Vocal Boost. Valitusta tilasta kuulokkeet ilmoittavat piippauksilla, mutta mikään niistä ei hifielämyksiä tarjonnut - tasapainoisin oli ehkä molempien buustaus, mutta bassot muuttuivat sillä helposti murinamatoksi. Satunnainen kuuntelu ja pelien taustamusiikit näillä toki onnistuvat. Pelikuulokkeet siis pelikäyttöön ja sitä voi vielä korostaa klikkaamalla virtanäppäimestä Superhuman Hearingin päälle.

600 Gen 2 MAXit tukevat myös useita tilaäänimenetelmiä, mm. Dobly Atmosta ja DTS Headphone X:ää. Testattua Dolby Atmosta kuulokkeet toistavat miellyttävän luonnollisesti - pidin niiden äänimaailmasta tilaäänessä ehkä jopa enemmän kuin normaali-stereona, sillä monet äänialat tuntuivat erottautuvan paremmin.

Vaikka valitinkin Turtle Beach -sovelluksen minimalismista, arvostan sitä, että kaikki säädöt on helposti tehtävissä kuulokkeista itsestään. MAXit ovat monipuoliset pelaajan luurit, joiden akku kestää hävyttömän pitkään. Varsinkin jos kotona on monia konsoleita, MAXit puolustavat paikkaansa, ellei sitten halua mukaan vielä bluetoothiakin ja pulita 60 euroa lisää 700 Gen 2 MAXeista.Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX
Hintaluokka: 140 euroa
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Call o... Pelataanpa: Game Boy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova