Tuorein sisältö

Sota, Apuri ja induktiolatausta

Manu Pärssinen

12.10.2009 klo 17.30 | Luettu: 4821 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pikatestissä lisälaitteita
On hienoa testata laitteita, jotka a) ovat huomattavasti parempia versioita edeltäjistään ja b) joita en ennen edes tiennyt tarvitsevani. Jompi kumpi tai kummatkin määritelmät sopivat V2.fi:n pikatestissä oleviin kolmeen apuvälineeseen: Roccat Apuri, Roccat Sota ja Speedlink Contact-Free Charger.

Roccat Sota (PC)hinta n. 23 euroa
www.roccat.org

Aiemmin olen testannut Roccatin Taito-maton, joka vakuutti minut aluksi, mutta jo kuukautta myöhemmin täytyi todeta, että se ei ollutkaan paras mahdollinen, ja Taiton syrjäytti Ultimatin teflon-pintainen hiirialusta. Roccat Sota lähteekin taisteluun aivan erilaisella pintamateriaalilla ja viikon testailun jälkeen olen jälleen myyty - nyt minulla on kaksi erinomaisesti toimivaa hiirimattoa.

Sotan metallinhohtoinen sininen (tai musta) pinta tuntuu sormiin muovimaiselta ja kaikki testaamani hiiret (2 kalliimpaa ja yksi perushiiri) liukuvat sen pinnalla erinomaisen hyvin. Maton pinta koostuu minikokoisista rakeista (ns. granular surface) ja integroidusta metallikalvosta, jonka tehtävänä on heijastaa optisen tai laserhiiren valo mahdollisimman hyvin. Suosittelen.

Roccat Apuri (PC)hinta n. 40 euroa
www.roccat.org

Tässä on vekotin, jota en tiennyt tarvitsevani, enkä varmaan olisi koskaan kaupasta hankkinut, mutta nyt kun se on pöydälläni, pidän sen siinä kyllä mielelläni. Roccatin Smart Desktop Management System (SDMS) -järjestelmään kuuluva Apuri on USB-hubi ja hiiri-bungee. Anteeksi mikä? Futuristisen alien-teknologia-jalustan päällä sojottaa taipuisa kuminen sarvi, johon voi kiinnittää hiirensä johdon niin, ettei se tartu milloin mihinkin hiirimaton tai näppäimistön kulmaan, eikä varsinkaan ole hiiren tiellä.

Liekö scifihuumaa vai aitoa asiaa, mutta rottaan tuli näin sukkelasti liikkuvan langattoman ohjustimen fiilis. Virrallisista lisä-USB-porteista käden ulottuvilla ei ole koskaan haittaa, mikäli pöydältään ja lompakostaan löytää Apurille sopivan kokoisen loven.

Speedlink Contact-Free Charger (Wii)hinta n. 40 euroa
www.speedlink.com

Ja sitten laite, joka yhdistää aloituskappaleen a)- ja b)-kohdat. Speedlinkin edellinen Wii-laturi oli samalla teline Wii-konsolille ja toimi hintaansa nähden mainiosti, mutta puolen vuoden käytön jälkeen Wii-remotet pitää asettaa todella tarkasti paikkoihinsa, jotta ne alkavat latautua. Sitä ongelmaa ei Contact-Free Chargerissa ole, sillä kapulat asetetaan lappeelleen laturin päälle ja induktion (ja ehkä savun, peilien ja magian) avulla ne latautuvat.

Kohtuullisen tyylikkään näköinen laturiläpyskä sopii mukavasti kyljellään olevan Wiin päälle, eikä edes Motion Plus -palikoita, Nunchukeja tai silikonisuojuksia tarvitse poistaa kapuloista latauksen ajaksi. Akut ovat hieman tehokkaammat kuin toisessa Speedlinkin laturissa ja ne latautuvat noin neljässä tunnissa - laturi ottaa virtansa Wiin verkkovirtaliittimestä, ei USB:n kautta. Ehdottomasti parhaita Speedlinkin tuotteita toistaiseksi, toivotaan että kestää pidempääkin käyttöä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Listasunnuntai #6... Sekopäisyys ei ole p... >

Keskustelut (2 viestiä)

Polttopullo

21.10.2009 klo 12.50

Miksei kukaan ole yhdistänyt vielä tuollaista langatonta latausteknologiaa hiirimattoon? Siihen sitten langatonta hiirtä käyttämään. Ei haittaisi vaikka rottaa käyttelisi välillä vaikka sohvaltakin käsin kun muuten se lautuisi normikäytön aikana.
lainaa
Deux

Rekisteröitynyt 12.07.2007

22.10.2009 klo 21.34

Polttopullo kirjoitti:
Miksei kukaan ole yhdistänyt vielä tuollaista langatonta latausteknologiaa hiirimattoon? Siihen sitten langatonta hiirtä käyttämään. Ei haittaisi vaikka rottaa käyttelisi välillä vaikka sohvaltakin käsin kun muuten se lautuisi normikäytön aikana.

Hiiren latautuessa koko ajan matolla, söisi se akkujen ikää melkoisen ripeästi.
Odotellaan vaan niitä radioaktiivisia nestepuolijohde paristoja. Miljoona kertainen teho nykypäivän vehkeisiin verrattuna. Kohta kun ostat tuotteen kaupasta, sitä tuskin tarvitse koskaan ladata. Googettakaa jos kiinnostaa lisää. Sydämmentahdistimissa ne on jo käytössä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova