Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 MAX -kuulokkeet

Nanne Kukkura

31.10.2022 klo 17.36 | Luettu: 4314 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Langattomat pelikuulokkeet maksimiakulla
Edellisessä Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 -mallissa (arvostelu täällä) kku riitti 15 tunniksi, mutta uudessa MAX -mallissa kesto on venytetty 48 tunnin mittaiseksi. Ero on siltä osin merkittävä, mutta muuten käyttökokemus on melko lähellä edellistä mallia.


Testaamani Stealth 600 Gen 2 -kuulokkeet olivat mustaa, kohtalaisen tukevaa muovia, joten erona niihin tummanpunainen värisävy on virkistävän erilainen. Muovin laadulle on vain tapahtunut jotain kummaa uuden värin myötä, sillä punainen tuntuu huokoisemmalta ja heikommalta. Panta ja saranat ovat täysin muovia, eivätkä ne tunnu nyt siis ainakaan yhtään lujemmilta vaan osat kitisevät toisiaan vasten. Pannassa pehmustemateriaali on tekonahkaa ja mukavuus melko hyvä – kuulokkeiden paino on n. 300 grammaa mutta sen unohtaa helposti käytön aikana.

Kangaspäällysteiset pehmusteet ovat sinänsä mukavat, mutta yhä hyvin halvan tuntuiset. Silmälasien kanssa mukavuus on myös hyvä, tosin metallisankoja vasten kangas voi narista hyvin häiritsevästi. Kuulokkeissa on hyvä paine korvia vasten ja säädettävyyttä, joten ne pysyvät myös pienikokoisemman käyttäjän päässä. Ääni vuotaa jonkin verran ulospäin pehmusteista, mutta ulkopuolelta tuleva ääni vaimenee verrattain paremmin.


Elementit ovat samankaltaiset 50 mm halkaisijaltaan olevat neodyymimagneetilla varustetut, väitetysti 20 Hz–20 KHz välillä toistavat kapistukset kuin edeltäneessäkin mallissa. Superhuman Hearing kuulostaa jotenkin entistäkin epämiellyttävältä, mikä johtunee siitä, että korkeammalla keskialueella kuulostaa olevan muutamia alueita, joista MAXit eivät suoriudu hyvin. Siksi kuulokkeet eivät loistaneet musiikin kuuntelussa, vaan pelaaminen on se käyttötarkoitus, johon ne on ehdottoman ensisijaisesti tähdätty. Valmiista ääniasetuksista mukana ovat myös jo tutuksi tulleet signature sound, bass boost, bass + treble boost sekä vocal boost, joista käytännössä kaikki signature soundin jälkeen kuulostavat täysin tarpeettomilta. Laatu ei parane ja ne taajuusalueet, jotka kantavat heikommin, korostuvat tympeästi. Toinen iso yleiseen äänen laatuvaikutelmaan vaikuttava asia on stereokuva: kuulokkeissa on jatkuvasti suurempi äänenvoimakkuus oikean kupin puolella, mikä oli todella häiritsevää.


Mikrofoni toimii samalla ylös-off, alas-on- logiikalla kuin edeltänyt mallikin. Puomin varsi liikkuu vähän syvyyssuunnassa, mutta vaikutus ääneen jää mitättömäksi. Mikrofoni on mukavan helppokäyttöinen ja sen suora monitorointitoiminto on mukana, kuten useissa muissakin valmistajan kuulokemalleissa. Mikrofonin ääni on hieman kohiseva ja hiljainen, jopa etäinen, joten sen voimakkuutta voi joutua nostamaan konsolin päädystä enemmänkin. Toisaalta kovat muutokset puheäänen tasoissa eivät rikkoudu tai kohtele pelikavereiden korvia muuten kaltoin. Puheesta saa selvän, kunhan ääni on kuisketta voimakkaampaa.Mikrofonin monitoroinnille ja kuulokkeiden äänenvoimakkuudelle molemmille on varattu portaattomat, pienet rullat, jotka sijaitsevan allekkain vasemmassa kuulokekupissa. Koska ne ovat tasan samanlaiset, säätäessä osuu tietysti aina väärään vaihtoehtoon kahdesta. Virtanappi ja ääniasetusten välillä kierrättävä mode-nappula löytyvät vierestä. Niihin on pyritty hakemaan erotettavuutta muodosta, mutta jotenkin onnistuin painamaan usein väärää painiketta. Erottelu voisi olla siis säädöissä parempi.


Testattu malli oli PS4 & PS5-tuettu versio, jonka luvataan toimivan myös Nintendo Switchin, Macin ja PC:n kanssa. Kuten luvattua, kaikki nämä laitteet kyllä toimivat kuulokkeiden kanssa, mutta kuten edellisenkin Stealth 600 G2:n kohdalla, paritus USB-lähettimen kanssa tökki jonkin verran ja erityisesti silloin, kun äänilähde vaihtui laitteesta toiseen. Uudelleenparitusta en joutunut tekemään, mutta kuulokkeita piti sammutella ja käynnistellä uudestaan yhdistämisen onnistumisen toivossa. USB-C–USB-A-kaapeli on paketissa mukana vain latausta varten, joten langallinen käyttö ei ole vaihtoehto.

Turtle Beach Stealth 600 G2 MAXit eivät oikein onnistuneet perustelemaan minulle, miksi ne olisivat erinomaisen hyvät langattomat pelikuulokkeet, etenkin kun äänentoisto kuulostaa heikentyneen hieman Stealth 600 G2:sta. Vastinetta rahalle saa yhdistettävyydestä, mutta yhteysongelmiin saattaa joutua varautumaan henkisesti. Isompi akkukapasiteetti on tietysti kiva, mutta toisaalta markkinoilla alkaa olla muitakin 15 tunnin rajan ylittäviä kuulokkeita, joissa kokonaisuus tuntuu paremmin mietityltä ja joissa kehitystäkin tapahtuu uusien mallien myötä.Hintaluokka: 140 €
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Nanne Kukkura
< Pelataaargh: D2 (Dre... V2.fi pelasi: Return... >

Keskustelut (2 viestiä)

ponttoonilaituri

31.10.2022 klo 23.22

Kangaspäällysteiset kuulokkeet ovat todellista luksusta, kun vertaa kilpailijoiden halpaan ja huonolaatuiseen keinonahkaan, jonka kuoriutuminen alkaa käytön määrästä riippumatta jo muutaman kuukauden jälkeen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova