Tuorein sisältö

V2.fi avasi laatikot ja kokosi: Princess Peach -Super Mario -LEGOja

Manu Pärssinen

14.11.2022 klo 10.00 | Luettu: 604 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kukkia ja palikoiden pinontaa
Kaksi vuotta sitten LEGO ja Nintendo yhdistivät kunnolla voimansa ja kauppoihin tuotiin ensimmäiset Super Mario LEGO -setit. Testasimme silloin aloituspakettia ja haastattelimme kyseisten palikoiden pääsuunnittelijaa. Vuotta myöhemmin saapui Marion vihreäasuinen veli ja silloinkin pääsimme kyselemään ajatuksista LEGO-Luigin takana.Tänä vuonna veljekset saavat seurakseen prinsessa Peachin ja V2.fi:n toimituksessa päästiin taas palikkatouhuihin.


LEGO-kärpänen puri minuun pitkästä aikaa lujaa taas vuosi sitten, kun hankin joululahjakseni Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tutun DeLorean -LEGO-auton ja rakentelin sitä kinkkua sulatellessa. Kyseessä oli melkoinen urakka, mutta taas tuli havaittua, kuinka nerokkaita suunnittelijoita LEGOlla on töissä ja kuinka koukuttavaa touhu onkaan. Suoraan Billundista LEGO:lta syksyn keskellä saapuneessa pakkauslaatikosta löytyi kaikkiaan neljä rakennettavaa kokonaisuutta: yksi lisähahmo, Peachin aloitusrata, Yoshin lahjatalo sekä valtava prinsessalinna. Alla niistä tunnelmia, pakettien avaamista ja rakentelua.


Ehdottomasti paras viime vuosien LEGO-innovaatio ovat mobiililaitteilla katseltavat, pyöriteltävät ja zoomailtavat kokoamisohjeet. DeLoreanin kanssa olisin moisia kaivannut ja prinsessapalikoiden rakentelua ne helpottivat kummasti. Taas oli rakentaessaan jotain oudolta näyttävää kasaa jossain kohtaa saada se “ahaa!”-elämys, että mitä onkaan kokoamassa. Myös prinsessalinnan skaala oli vaikea hahmottaa, ennen kuin sai ensimmäisen oven valmiiksi ja sitten pitikin raivata pöydälle lisää tilaa. Toinen hyvä asia on se, että ainakaan näissä pakkauksissa ei tule mukana itse liimailtavia tarroja, jotka aina ärsyttivät mennessää millin tai pari vinoon. Toki sitten harmittaa, jos vaikka Bowserin silmät hukkuvat, mutta niin saattoi käydä tarroitettujen palikoidenkin kanssa.

Vaikka tavallaan joitain mutkia on oiottu tekemällä monia valmiita “valmiiksi täydellisiä” palasia, LEGO on nerokas siinä, miten isotkin kokonaisuudet rakennetaan. Jakamalla palikat useisiin pusseihin, saa rakentaja jo matkan varrella onnistumisen tunteita ja koukuttuu “vielä yksi pussi”, ja (DeLoreaninkin) myötä olen huomannut, miten jotkut oudolta tuntuvat palikkavalinnat selittyvätkin lopulta sillä, että myöhemmässä vaiheessa on helpompi kohdistaa asioita tai tietää, miten päin jokin rakennettu osanen pitäisi olla.

Viikon LEGO-iltaurakoinnin jälkeen tuloksena oli moneen tapaan leikittävien interaktiivisten LEGO-ratojen lisäksi myös pahvilaatikollinen muovista pakkausjätettä. Jokaisessa paketissa tuli kuitenkin myös lappunen, jossa kerrottiin, että jo osa palikoista saapuu paperisessa pussissa, se johtuu siitä, että ollaan siirtymävaiheessa muovista paperiin. Hyvä homma.

Alla olevalla videolla pakettien availua ja kokoamista - noin viisi tuntia tiivistettynä 10 minuuttiin.Super Mario Hahmopakkaus (71410)

Hintaluokka: 8 euroa
Uusimmasta hahmopakkauspaketista on mahdollista saada Nabbit, Waddlewing, punainen Yoshi, Hammer Bro, violetti Toad, Toady, Pikku-Yoshi tai sininen Shy Guy. Yllä olevalta videolta näkyy, mikä V2.fi:lle osui. Rakentaminen kestää muutaman minuutin.

Seikkailut Peachin kanssa -aloitusrata (71403)

Hintaluokka: 70 euroa
Tämän pakkauksen mukana tulee Princess Peach ja Super Mario -LEGOjen pelilliseen käyttämiseen tarvitaan yksi aloituspakkaus; joko Peach, Mario tai Luigi. Käytännössä aloitusrata on hyvin samanlainen kuin Mariollekin, mutta prinsessamaisempi luonteeltaan - moneen paikkaan muun muassa lisäillään kukkasia tai muita kasveja kasvamaan. Mario-pelien maailman yksityiskohtia on muunnettu taitavasti palikkamuotoon. Rakennusaika noin tunti.

Yoshin lahjatalo -laajennussarja (71406)

Hintaluokka: 40 euroa
Suosikkihahmoni Yoshi on saatu hurmaavan söpönä palikkamuotoon, vaikkei tämä versio interaktiivinen olekaan (ehkä ensi jouluksi?). Valmiilla radalla voi esimerkiksi tervehtiä Yoshia, ottaa nokoset Yoshin sängyllä ja poimia hedelmiä. Pikatahdilla rakentaminen kesti noin puoli tuntia.


Peachin linna -laajennussarja (71408)

Hintaluokka: 160 euroa
Yllätti koollaan, mutta onhan paketissa yli 1200 palikkaa (DeLoreanissa oli noin 1900). Rakentamiseen kulunutta aikaa en kovin tarkasti laskenut, koska se oli jaettu useammalle illalle, mutta 3-5 tuntiin yksin rakentaessa voinee varautua - parastahan tätä on tosin tehdä muksujen kanssa, jotka sitten pääsevät lopuksi sillä leikkimään. Yllättäviä yksityiskohtia olivat muun muassa pyörivä valtaistuin, lukuisat peleistä tutut esineet sekä aloitusputki, joka soittaa tuttua Peachin linnan musiikkia.V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Logit... Pelataanpa: Uutta Am... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova