Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Lego 2K Drive (PC, PS5)

Eric Hartin

22.05.2023 klo 15.05 | Luettu: 1544 kertaa | Teksti: Eric Hartin

Kartingia Lego-kansalle
Harvat brändit ovat yhtä vahvoja kuin Lego. Tämä näkyy jopa peleissä: on olemassa asiakaskunta, jotka vannovat pelisarjan nimeen. Lego 2K Drive on 2K-urheilupeleistään tutun Visual Conceptsin näkemys Lego-teemaisesta ajopelistä. Luvassa on karting-peli hyvin tutussa muodossa, mutta Lego-höysteillä. V2.fi pääsi tutustumaan peliin hieman ennakkoon, mutta varsinainen arvostelukin on vielä tulossa.


Kun pääpaino on tutussa, tällä tarkoitetaan hyvin tuttua menoa. Jos elämässään koskenut yhteenkään Mario Kartiin, Crash Team Racingiin, tai Sonic Racingiin, tietää mitä saa.

Tervetuloa Bricklandiaan

Radat ovat monipuolisia: löytyy oikoteitä ja erilaisia esteitä. Kentille on ripoteltu aseita, joita voi sitten käyttää muita kuskeja vastaan. Kun vääjäämättä ottaa itse osumaa, hajoaa ajopelistä osia. Näitä osia voi sitten paikata törmäämällä edellä mainittuihin esteisiin. Kontrollit ovat hyvin intuitiiviset. Peruskaasun ja -jarrutuksen lisäksi mukana on mahdollisuus driftata painamalla sekä kaasua että jarrua yhtaikaa. Niiden lisäksi löytyy myös hyppy, mikä mahdollistaa erilaisten oikoteiden hyväksikäytön ja pälkähästä pääsemisen.


Jos on oikein häviöllä, peli tarjoaa mahdollisuuden teleportata kärkisijoille. Tämä mahdollisuus vaikutti olevan ainoastaan sohvapeleissä eikä sitä nettimoninpelissä kauheasti näkynyt.

Rakentelua Lego-hengessä

Koska pelin kannessa lukee Lego, yksi isoimmista ominaisuuksista on oman ajoneuvon rakentaminen. Tähän 2K Drive antaa oikein kattavat työkalut osia ja vipstaakkeleita, joilla autoaan voi muokata löytyy oikein olan takaa. Editorin käyttöliittymä vaatii pientä totuttelua, mutta toisaalta mahdollisuuksia on huomattavasti. Jo pienen testauksen aikana pääsi toteuttamaan mitä hullumpia autoja. Oletus on, että pienen ajan sisällä pelin kilparadoille saadaan kunnon mestariteoksia. Tiedossa on myös, että netin pahimmat vitsiniekat pääsevät leikkimään.


Tämän kaiken nivoo yhteen tarinatila. Tarinassa tärkeässä roolissa on Bricklandia-niminen avoin maailma, jossa ajohaasteiden lisäksi mukaan on ripoteltu joukko erilaisia minipelejä ja tehtäviä. Esimerkkinä tästä toimii areenakentät, joissa pelaajalle annetaan joukko aseita ja tavoitteita tuhottavaksi. Tarinatilaa ryydittävät välipätkät, jotka ovat hyvin Lego-elokuvan henkisiä. Kartta on myös kiitettävän kokoinen.

Pätevältä vaikuttava paketti

Moninpelinä Lego 2K Drive on hyvin tuttua kauraa karting-pelejä pelanneille. Netin kautta mahdollisuutena on pelata kuuden hengen kesken. Mikäli peliä pelaa nykyisellä laitesukupolvella, pystyy pelaamaan ristiin playstationeiden, xboxien sekä pc:n kesken. Switch-versiokin julkaistaan, mutta sen pelaajat eivät pääse nauttimaan ristiinpeluusta.

Nettiominaisuuksien lisäksi pelaamaan pääsee myös samalla konsolilla kahden kesken. Lähes kaikkia muita tiloja pääsi kokeilemaan kahden kesken, mutta tarinatila on vain yhdelle pelaajalle. Tämä on vähän sääli, mutta jo julkaisussa tiloja näyttää olevan riittämiin.

Lego 2K Drive vaikuttaa pätevältä genrensä peliltä. Pelattavaa oli isot määrät ja tukeakin luvattiin pitkälle ajalle. Pikatestin perusteella voi sanoa, että Lego-fanit eivät tule ainakaan pettymään peliin.

V2.fi | Eric Hartin
< Pelataanpa: Kesän Am... V2.fi ihmetteli: Tan... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.05.2023 klo 15.14 6 tykkää tästä

Ja Ericille tervetuloa V2.fi:n talliin!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova