Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Mortal Kombat 1 (XSX)

Eric Hartin

01.09.2023 klo 19.00 | Luettu: 2104 kertaa | Teksti: Eric Hartin

Monesko Mortal Kombat tämä olikaan?
Mortal Kombat on toinen niistä isoista taistelupelisarjoista, jotka ovat ylittäneet kolmenkympin rajapyykin. Sen historian pystyy jakamaan raa’asti kolmeen eri kauteen: On ensimmäiset kolme peliä ja niiden monet uudelleenlämmittelyt, Midway-nimen alla julkaistut 3d-versiot ja niiden jälkeen yhdeksännen Mortal Kombatin myötä saapunut Netherrealm Studiosin aikakausi. Viimeisellä aikakaudella pelityyli siirtyi takaisin kaksiulotteiseen mätkintään.


Mortal Kombat 1 on virallisesti sarjansa kahdestoista osa. Sen on myös luvattu olevan juoneltaan täysin uutta materiaalia. Siinä missä Mortal Kombat 9 oli uusinta ensimmäisestä kolmesta Mortal Kombatista tietyillä muutoksilla, kahdestoista Mortal Kombat alkaa jo lähtökohtaisesti eri asetelmasta.

Sub-Zero kertaa kaksi


Pelillisesti sarjan uusin sisältää sekä tuttua että uutta. Isoimpana uutuutena mukana ovat niin sanotut kameot eli apurit. Hahmoa valitessa valitaan siis tavallaan kaksi hahmoa, päähahmo ja apuri. Apurit voivat tehdä monia eri asioita - mukana on monenmoista, suoraviivaisesta painetta ylläpitävästä kaverista projektiilien läpi auttaviin efekteihin.


Apureissa on mukana paljon vanhoja tuttuja hahmoja. Mahdollista on myös valita hahmo ja apuriksi vaikkapa saman hahmon Mortal Kombat 2 -versio, jos haluaa oikein olla vitsiniekka.

Nopeatempoista mättöä


Pelin rytmi muistuttaa paljon kahta edellistä MK:ta. Aivan yhtä hulluksi ja nopeatempoiseksi ei mennä Mortal Kombat X:n tyylin, mutta kaikenlaista jippoa ja mietittävää löytyy Mortal Kombat 11:ä verrattuna huomattavasti enemmän.

Pelattavana ollut testiversio sisälsi kaksi eri tilaa. Toinen niistä oli yksinpelattava tornitila, mikä on käytännössä pelihallitila uudella nimellä. Siinä pääsi kokeilemaan hahmokatraan eri liikkeitä, ettei tarvinnut nettipelin aikana kehitellä omaa pelityyliään.


Matsit Mortal Kombat 1:ssä ovat nopeatempoisia, monestakin syystä. Ensinnäkin painetta pystyy pitämään yllä pidempiä aikoja. Toisekseen moni apureista tekee tulipallojen heittämisen huomattavasti riskialttiimmaksi kuin aiemmissa peleissä. Näin peli kannustaa pysymään nyrkkietäisyydellä – ja läski tummuu todella nopeasti.

Palvelinten toimivuus kyseenalaista


Toinen tiloista oli tietenkin nettitesti, jolla testattiin nettikoodia ja sen toimivuutta. Nettipelien laadussa oli valitettavasti paljon heittelyä. Osat matseista pyörivät niin hyvin, että olisi voinut olla sohvalla vastapelaajan kanssa. Toinen puolikas matseista taas oli kyseenalaista laatua. Osassa vastus teleporttaili ruudun puolelta toiselle, osassa taas viive oli huomattavaa.


Tämä on ikävää, sillä ensimmäinen testiviikonloppu toimi nettipuolella paremmin. Ehkä palvelimilla oli nyt bitti vinossa, sillä kokemus oli pahimmillaan pelikelvoton.

Mortal Kombat 1:n beta ei sisältänyt mitään pelin tarinaan liittyen. Toistaiseksi Netherrealm on esitellyt siitä muutamia ensimmäisiä minuutteja – loppua pääsee pelaamaan parin viikon kuluttua.

V2.fi | Eric Hartin
< Retro Rewind: Atari ... V2.fi testasi: Samsu... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

tkdlwjakdndjsj

01.09.2023 klo 20.24

ei mitaan sanaa siita onko peli samanlaista robottien tonkkoa kahijaa kun koko sarja on ollut kaikki liikkeet on niinkun jonkun toimintapelin pomon liikkeet et nakee jo tuntia ennen et mita sielta tulee
lainaa
make

01.09.2023 klo 22.18 1 tykkää tästä

Olen pohtinut sitä, saako tässä jotenkin kytkettyä pois päältä tuon "apuritoiminnon". En ollut ominaisuuden suuri fani edellisissäkään MK-peleissä, mutta onneksi sitä ei sentään pakkosyötetty joka matsiin. Kaikessa tässä näytetyssä materiaalissa ominaisuus on ollut tähän asti päällä.
lainaa
Turhautunut

03.09.2023 klo 22.39 2 tykkää tästä

tkdlwjakdndjsj kirjoitti:
ei mitaan sanaa siita onko peli samanlaista robottien tonkkoa kahijaa kun koko sarja on ollut kaikki liikkeet on niinkun jonkun toimintapelin pomon liikkeet et nakee jo tuntia ennen et mita sielta tulee


Opettele nyt pliis kirjoittamaan
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova