Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Serum (PC)

Miia Lyyra

26.02.2024 klo 13.48 | Luettu: 1227 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

NAUTI SEERUMISI AJOISSA
Kello tikittää ranteessa ja minuutit kuluvat. Jos et nauti seerumia ajoissa, kuolet. Entäpä jos mukaan heitetään vielä myrkylliset alueet ja mutatoituneet eläimet, jotka yrittävät tappaa sinut? Sellaisen seikkailun tarjoaa ensimmäisen persoonan selviytymispeli Serum.Serum napsahti julkisuuteen jo aiemmin, mutta nyt tuuppauksen antoi Steamin NEXT Fest, jonka yhteydessä aukesi mahdollisuus kokeilla myöhemmin tämän vuoden aikana Early Access -prosessiin saapuvaa teosta. Kyseessä on varhainen versio lopullisesta pelistä ja demoon saakin kulumaan aikaa alle tunnin verran. Toki kokeiluversiota voi pelata aina uudelleen ja uudelleen, mutta asetettujen rajoitusten takia luvassa on tietty pieni alue tutkittavaksi. Innokkaimmat tutkijat jaksavat tonkia paikkoja useammankin kerran.


Pelaaja astuu Adamin saappaisiin, joka kuulee radiopuhelimen kautta mysteerityypin äänen. Adam itse taas on koehenkilö epäonnistuneessa testauksessa ja nyt tehtävänä olisi päästä takaisin kotia vaimon ja lapsen luokse tuntemattoman henkilön avustuksella. Ongelmana on, että 10 minuutin välein itseään on tökittävä seerumilla ranteeseen tai muuten lähtee henki. Puteleita voi onneksi valmistaa keräämällä raaka-aineita luonnosta. Ideana seerumi on mielenkiintoinen, varsinkin kun paljastuu, että aineita voi valmistaa erilaisia. Mitä lie litkuja sitä pääsekään valmistamaan myöhemmin!


Kun taskut on täytetty apuvälineillä ja kädessä on tappamiseen soveltuva kirves, lähtee Adam seikkailemaan lähialueelle. Selviytyminen iskee kasvoille välittömästi, sillä mutatoituneet eläimet iskevät murhanhimoisesti päällesi samoin kun jonkinlaiset ihmistä muistuttavat hahmot. Ensimmäisellä kerralla tappaminen sujuu huonosti ja kuolema koittaa nopeasti. Seuraavalla yrityksellä löysin ohjeen, jonka avulla sain rakennettua jonkinlaisen seipään. Sen avulla vihollisten kukistaminen on hieman helpompaa kuin kirveellä. Taistelu ovat kuitenkin melko surkeita ja osumispisteet vastustajissa eivät ole kohdallaan. Välillä tappaminen on helppoa, toisella hetkellä lurjus ei kuole millään. En voi sanoa pitäneeni siitä, miltä taistelut tuntuivat ja toivonkin, että nämä muuttuvat radikaalisti jo seuraavaan versioon

Katsotaan mitä tuleman pitää


Demo antaa hyvin kevyen maistiaisen siitä, millainen Serum tulee olemaan tulevaisuudessa. Selviytymispeleistä tuttuun tapaan kerätyllä materiaalilla on suuri merkitys. Nyt rakennettavien tarvikkeiden määrä on hyvin vähäinen siihen nähden, miten paljon Adam keräsi roinaa reppuunsa. Rinkasta löytyy pattereita, metallitölkkejä, erilaisia kasveja, ensiapupakkauksia, radioita ja lankapuhelin sekä paljon muuta. Ensimmäisessä kotipesässä esiteltiin kuitenkin mm. seerumin tekemiseen tarkoitettu piste ja työpöytä aseiden valmistamiselle.


Teknisesti demo oli kehnohko. Ruudunpäivitys takkusi ärsyttävästi ja tietokoneen prosessori kuumentui välillä koviin lukemiin. Asetuksien räpläämisellä ei ollut mitään vaikutusta kummankaan ongelman korjaamiseksi. Pelailu aiheuttikin hieman huonoa oloa, joten jouduin pitämään taukoja muutaman kerran. On kuitenkin muistettava, että kyseessä on hyvin varhainen demo. Kunnollisia selviytymispelejä ei kuitenkaan ole koskaan liikaa, joten mielenkiinnolla odotan, millaiseksi Game Islandin kehittämä Serum asettuu. Demo on tällä hetkellä saatavilla maksutta kauppapaikka Steamin kautta.

PC-tiedot: Nvidia RTX 3080, 10 GB, AMD Ryzen 9 5900X, 32 GB DDR4 3600MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Atari 78... V2.fi pelasi: War Ho... >

Keskustelut (1 viestiä)

Pc_master_race

29.02.2024 klo 12.08 2 tykkää tästä

Ei mikään ole peleissä yhtä ärsyttävää, kuin jotain kelloa vastaan juokseminen.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova