Tuorein sisältö

Listasunnuntai #16

Mikko Heinonen

13.12.2009 klo 18.39 | Luettu: 18195 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Teit sitten pelin... mistä?
Ellei koskaan kokeiltaisi mitään uutta, pelien kehitys junnaisi vain paikallaan. Ajoittain innovaation hintana toki on, että mennään enemmän tai vähemmän metsään. Tälle listalle keräsimme kasan erikoisia peli-ideoita - lisää saa ehdottaa kommenteissa.

Koska Japani on tunnetusti kaiken käsittämättömän tyyssija, listalle on valittu PAL-alueella ilmestyneitä erikoisuuksia - joiden on siis kuviteltu vetoavan täälläkin.

Nerf Arena Blast / Nerf N-Strike




Nerf on pehmopyssy, jolla voidaan leikkiä sotaa ilman, että sattuu. Videopelit syntyivät melko tavalla samaan tarkoitukseen. Näin ollen voisi väittää, että videopeli lajista, joka simuloi videopeliä, on aika erikoinen veto. Näitä on kuitenkin ilmestynyt kaksikin: ensin PC:lle vuonna 1999 ja viimeksi Wiille vuonna 2008. PC-peliä mainostettiin "koko perheen Unreal Tournamentiksi" ja Wii-pelin mukana taas tuli Nerf-pyssy, johon sai asennettua Wiimoten.

Animaniacs Splat Ball




Entä jos olisi Animaaniset-aiheinen lisenssipeli, jossa ammutaan - mitenkään mihinkään liittymättä - värikuula-aseilla? Olen itse (onneksi) harvoja tämän pelin muistavia, koska tein siitä yhden elämäni ensimmäisistä arvosteluista. En juuri kehunut.

Demolition Girl




Matti bongasi tämän pelin Alelaarijuttuumme. Mallityttöä puree ulkoavaruuden rapu ja hän kasvaa jättimäiseksi. Pelaajan tehtävä on kierrellä tyttöä erilaisilla lentolaitteilla. Jättimäinen tyttö = jättimäiset rinnat.

Donkey Kong Jungle Beat




Ulkoisesti melko normaalin tasoloikan nosti kummakategoriaan se, että peliä pelattiin Donkey Konga -rytmipelin rummuilla. Tulos: kipeät kämmenpohjat ja kiukkuiset naapurit lopettivat pelin paljon ennen kuin vaikeusaste.

Mr. Moskeeto




Eidos esitteli "Fresh Games" -sarjassa musiikkipeli Mad Maestron ja tämän, jossa tehtävänä on olla hyttynen ja imeä kesän aikana verta kaikista perheenjäsenistä. Pelisarja ei jatkunut.

Vib-Ribbon




Musiikkipeli, jossa jänis ylittää esteitä, joita peli generoi Playstationin levyasemaan laitetusta musiikki-CD:stä. Jos osuu esteeseen, muuttuu madoksi. Tietenkin.

Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball (ja Xtreme 2)




Ei ole niinkään uskomatonta, että tämä peli kehitettiin, vaan että se julkaistiin. Erittäin moni pelasi Dead or Alive -tappelupelejä lähinnä neitokaisten runsaiden turvatyynyjen vuoksi, mutta täysin olemattoman peliosuuden sisältävä polygonitirkistely oli yllättävä veto jopa Tecmolta. Uuden sukupolven Xbox 360 -versiossa rinnat oli mallinnettu heilumaan erikseen.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Testissä NBA 2K10 ja... Dominion & Pandemia... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (9 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.12.2009 klo 18.53

Donkey Kong Jungle Beat on sentään listan peleistä ihan hyvä. Harmi vain, etten ole sitä omaan hyllyyn löytänyt, vaikka rumpuohjain odotteleekin hakkaajaansa.

Joku vois tuon minulle myydä.
lainaa
asdaassd

13.12.2009 klo 19.22

Guitar Hero vois oll listalla, vaikka olikin hitti. Sen verran omalaatuinen idea oli.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.12.2009 klo 19.25

Guitar Heron idea oli muuten periaatteessa peräisin Guitar Freaks -nimisestä kolikkopelistä. Ero oli siinä, että GF oli tyypillistä japanityylistä millilleen nillittämistä, GH taas paljon pelattavampi ja hauskempi.
lainaa
jounihat

13.12.2009 klo 20.09

Mile High Pinball N-Gagelle. Siinä oli kasattu flipperikenttiä päällekkäin ja joka kentässä piti ratkaista joku tehtävä ja laukaista pallo seuraavaan kerrokseen. Kerroksista pystyi tietysti putoamaan myös alas. Loistopeli!
lainaa
Wilsu

Rekisteröitynyt 11.04.2007

13.12.2009 klo 22.09

Haha Nerf. Hakkasin demoa vuosituhannen vaihteessa useammankin tunnin.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

13.12.2009 klo 23.53

aww, Nerf Arena Blast, niin tökeröltä kuin se kuulostaakin tämä unreal tournamentin pelimoottoria käyttänyt peli oli perhanan hyvä ja oikeasti hauskaa ajan vietettä. :P
lainaa
Polttopullo

14.12.2009 klo 16.43

Mr. Moskeeto on loistava. Löytyy hyllystä. Voisikin taas pitkästä aikaa harjoittaa tuota lakimiespestiä kyseisen pelin avulla.
lainaa
KuroShiro

Rekisteröitynyt 26.09.2008

14.12.2009 klo 20.49

jounihat kirjoitti:
Mile High Pinball N-Gagelle. Siinä oli kasattu flipperikenttiä päällekkäin ja joka kentässä piti ratkaista joku tehtävä ja laukaista pallo seuraavaan kerrokseen. Kerroksista pystyi tietysti putoamaan myös alas. Loistopeli!

Voi kyllä. Harmi vaan, että tästä eivät useimmat ole koskaan kuulleet, saati sitten päässeet kokeilemaan.
lainaa
TheJ

Rekisteröitynyt 30.07.2007

16.12.2009 klo 14.56

Olen miettinyt, että mikä tuon hyttyspelin nimi oli. Kiitos tästä. :DD
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova