Tuorein sisältö

Sukellus alelaariin, osa 2

Matti Lintula

29.08.2007 klo 10.08 | Luettu: 11184 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Neitoset pulassa


Alelaarisukelluksen toisessa osassa paneudumme Anttilan ja Citymarketin tarjontaan. Näitä PlayStation 2 -pelejä myydään Mammuttimarkkinoilla ja Keskusvaraston tyhjennyksessä sekä niiden välillä ihan vaan löytökorissa. Hinnat vaihtelevat 4,99 - 14,95, osa oli ostohetkellä alennettu vielä uudestaan 6,95:een. Arvostelijoina toimivat Matti Lintula (ML) ja Mikko Heinonen (MH). Löyhänä teemana on tällä kertaa outoihin tilanteisiin joutuneet naishenkilöt.

Vaikka julkaisijoina on kahta eri "firmaa", ovat nämä pelit itse asiassa lähtöisin samasta tallista, D3Publisher of Europelta. Se julkaisee Japanissa halpapelisarjaa Simple 2000, joista nämä pelit ovat käännöksiä.

Demolition Girl

505 Game Street, Citymarket 4,99

Tarina alkaa lupaavasti animetyyppisen mallitytön kuvaussessiosta kauniilla hiekkarannalla. Paikalle paukkaa pieni alien, joka muuttaa tytön kerrostalonkorkuiseksi jättiläisnaiseksi. Luvassa on siis taattua viihdettä kaikille, jotka saavat nautintonsa ylikokoisista bikinipimuista. Pelissä toimitaan sotilaana, jonka tarkoitus on helikopterin, lentokoneen ja tankin avulla pelastaa maailma alieneita häätäen ja tytön tuhointoa jarrutellen. Tehtäviä on kuusi melko lyhyttä ja ne toistavat itseään puuduttavasti.

Kontrollit ovat kankeat ja pelissä eniten käytetyn kulkuneuvon, eli helikopterin, lentäminen välillä suorastaan vihastuttaa. Aivan liian helppo vaikeustaso kuitenkin kumoaa huonon ohjauksen aiheuttaman turhautumisen. Niin ääniltään kuin grafiikaltaankin peli on melko köyhä. Suurin osa ajasta kuluu maisemien sijasta neidon nahkaa katsellessa, joten kantikkaat maastot eivät haittaa. Hämärä juonikaan ei valitettavasti pelasta tätä peliä - mikä on paljon sanottu, kun yhdessä kentässä kuitenkin on tarkoitus käytännössä kuvata jättimäisiä rintoja.(ML)

Zombie Hunters

Essential Games, Citymarket 12,95

Ensimmäisenä ei 12+ -ikämerkinnällä varustetusta laatikosta uskoisi kuoriutuvan ulos pikkuisissa bikineissä verisesti zombieita kappaleiksi tahkoavaa animetyttöä. Tarina kertoo kahden siskoksen, Ayan ja Sakin pienestä perheriidasta, jonka lopputuloksena koko Tokio on täynnä eläviä kuolleita. Ayan tai sivullisen Rihon roolissa zombiet laitetaan ojennukseen tarjoten näille vuoroin miekkaa ja korkokenkää kohti kehoa. Liikesarjat ovat onnistuneesti animoituja ja toiminta yltyykin pian varsin näyttäväksi. Jo kerran kuolleet tietenkin hajoavat kappaleiksi ennen lopullista lepoaan, joten välillä kaduilla pelkät jalat juoksentelevat pelaajaa karkuun.

Kontrollit ovat sujuvat ja miekanheiluttelu on helppoa alkuharjoittelun jälkeen. Halpapeliksi ympäristöt ovat hyvin toteutetut ja grafiikka on parempaa kuin monessa täysihintaisessa pelissä. Äänitehosteet ovat riittävät; huohotusta, örinää, sivalluksia ja tyttöjen naisellista vikinää. Musiikkia on, mutta se on melkoisen tylsää pauketta. En suosittele peliä alle 16-vuotiaille verisen sisällön vuoksi, mutta tämän iän ylittäneille ja zombie-splattereista pitäville peli tarjoaa hintaluokassaan ylivertaista viihdettä. Hauska yksityiskohta pelissä on, että kannessa lukee Zombie Hunters, mutta itse pelissä Zombie Zone: Other side - samoin julkaisija on muuttunut matkalla 505 Gamesista Essential Gamesiksi. Ota tästäkin sitten selvä.(ML)

Zombie Virus

Essential Games, Anttila 6,95

Pahus vieköön, zombiet ovat (taas) vallanneet koko kaupungin! Jäljellä olet vain sinä, pari lyhythameista hoitsua (tässä ne luvatut tytöt!) ja uskollinen ambulanssisi. Luonnollisesti on siis aika lähteä etsimään eloonjääneitä sillä. Pelin alkuperäinen nimi on The Zombie vs. Ambulance, mikä jo kertookin olennaisimman. Tarkoitus on siis jyrätä elävät kuolleet takaisin kuolleiksi kuolleiksi ja varustella siinä sivussa ambulanssista järkyttävä tappokone. Tämä onnistuukin, kun lanssiin ruuvaa suihkumoottorit, eteen kiinnittää kunnollisen lumi- tai siis zombieauran ja pyöriin vielä roomalaiset terät.

Näin sekapäiseen ideaan perustuvaksi halpapeliksi Zombie Virus on suorastaan koukuttava. Toiminta ei juuri vaihtelua tarjoa, mutta toisaalta zombien jyräämiseen ja auton rakenteluun ei heti kyllästykään. Peli jakelee kombo-bonuksia tapoista ja uusien osien kehittämiseksi pitää aina listiä tietty määrä kalmoja (mikä on tietysti aivan julmetun loogista). Uudet kentät avautuvat, kun kerää kaupungista kolme poliitikkoa, jotka yhdessä saavat oven auki (-- "" --). Ainoa todella raivostuttava juttu ovat tasojen välissä ilmestyvät pomot, joista osaa vastaan taistelu on tympeän hidasta puuhaa. Hinta huomioiden pelistä on kuitenkin iloa monin verroin moneen täysihintaiseen lisenssipeliin verrattuna.(MH)

Paparazzi

505 Game Street, Anttila 6,95

Valokuvausharrastusta ja tirkistelyä yhdistävä Paparazzi on melkoinen kummajainen peliksi. Tarkoituksena on miellyttää kauniita mallityttöjä ottamalla näistä mahdollisimman edustavia valokuvia kilpaa muiden kuvaajien kanssa. Pelissä päästään kuvaamaan kolmea tyttöä erilaisissa ympäristöissä ja asusteissa. Paparazzi on toteutettu yksinkertaisin grafiikoin, joten mitään fotorealismia ei kannata malleilta odottaa. Tyttöjen animointi on myös paikoin todella tönkköä ja ilmeisesti kävely on mallinnettu suoraan jonkun koodaajan ensimmäisestä korkokenkäkävelystä.

Kuvaaminen on yllättävänkin hauskaa pelaajan viritellessä kuvausasentoa ja kameran asetuksia kohdilleen nopeatempoisten kuvaussessioiden aikana. Muistettavaa on paljon aina oikean linssin valinnasta tarkennukseen ja valotusasetusten säätämiseen. Samaan aikaan tulisi myös saada mallin huomio kiinnitettyä itseensä, joka onnistuu pienten minipelien avulla. Juoni on melko yhdentekevä ja välikuvista, sekä julmetun pitkistä tekstimuotoisista tarinanpätkistä loikkaa mielellään pikakelauksella ylitse. Onneksi varsinaiset kuvaussessiot ovat kelpo ajanvietettä. Ei tätä kuitenkaan pitkäaikaista hupia etsiville voi suositella.(ML)

Fighting Angels

505 Game Street, Citymarket 4,99

Peli alkaa lupaavasti kissan kähinällä, joka asettaakin heti tunnelman kohdalleen. Ensin laitetaan samaan kehään kaksi mahdollisimman pieniin bikineihin sonnustautunutta tyttöä. Sitten annetaan näille liikkeiksi kissatappelumaisia läpsäytyksiä ja aseiksi kaikkea miekasta konekivääriin. Tästä pitäisi ilon irrota. Vaan ei ota irrotakseen. Pelaaminen on todella tylsää iskujen osuessa perille miten sattuu. Vastustajan voi voittaa toistamalla yhtä ainoaa potkuliikettä läpi ottelun. Turnauksesta saa palkintona uuden asusteen käyttämälleen hahmolle, mutta siinä se.

Pelin äänet ovat pienten poksahdusten ohella kuin Nylon Beatin studionauhoilta. Bikinitytöt honottavat surullisesti aina turpaan saadessaan, ja ainakin itseäni tämä jatkuva vinkuminen alkoi häiritsemään hyvin nopeasti. Graafisesti peli ei silmiä hivele, animaatiot eivät näytä kovinkaan luonnollisilta ja pelin kamera ei aina auta pelaajaa kehän hahmottamisessa. Yksi positiivinen asia pelissä kuitenkin on, nimittäin tragikoominen fysiikkamoottori joka vatkaa villisti tyttöjen rintavarustusta mitä huvittavimmin tavoin. Tämän jälkeen Dead Or Aliven vastaavat animaatiot näyttävät todella realistisilta. Valitettavasti hauskasti pomppivien rintojen katselustakin saatava hupi loppuu ennen pitkää ja jäljelle jää vain tylsä mätkintäpeli.(ML)

Näin on bikinitytöt pelastettu, zombiet lyöty ja maassa jälleen rauha. Tilanteeseen tulee muutos ensi viikolla, kun vyörytämme kehiin väkivaltaviihdettä maan päällä ja taivaissa.

Matti Lintula & Mikko Heinonen

V2.fi | Matti Lintula
< Jarkon Demoputka... Leipzigin laitteita ... >

Keskustelut (6 viestiä)

MuxFolder

29.08.2007 klo 14.28 1 tykkää tästä

'Breast Data Aquisition' :D
Kätevää, että helikopterissa on tuollainen ominaisuus.
lainaa
Novalogix

Rekisteröitynyt 22.04.2007

29.08.2007 klo 15.59

"Yksi positiivinen asia pelissä kuitenkin on, nimittäin tragikoominen fysiikkamoottori joka vatkaa villisti tyttöjen rintavarustusta mitä huvittavimmin tavoin."
Repesin ;P
lainaa
Miizou

Rekisteröitynyt 30.07.2007

29.08.2007 klo 17.28

Katselinkin näitä pelejä halpihyllyissä, mutta enpä tullut ostaneeksi vielä yhtäkään, vaikka zombimättö sinänsä kiinnostaakin (niin peleissä kuin elokuvissakin). Hyvä tietää, että Zombie Hunters ja Zombie Virus tuntuisivat olevan ihan oikeastikin jopa pelattavia pelejä.

Nuo loput pelit taidan kyllä jättää omaan arvoonsa... =P
lainaa
Temex

05.09.2007 klo 00.56

Toi zombie hunters/zonehan on aikamoista kulttikamaa japanissa, olen sitä suomeen odottanut(toivonut) vuoden päivät ja nytkö se löytyykin cittarin alelaarista! Sold! Ettekä vie kaikkia!
lainaa
BDR

24.11.2009 klo 11.52

Paras halpapeli on kevyesti 360n 'Earth Defence Force 2095', loistavaa tavaraa samalta firmalta kun nuo zombie-pelit, tällä kertaa jättiläishyönteisiä vastaan tuliaseilla...
lainaa
Vesa

14.12.2009 klo 22.47

BDR kirjoitti:
Paras halpapeli on kevyesti 360n 'Earth Defence Force 2095', loistavaa tavaraa samalta firmalta kun nuo zombie-pelit, tällä kertaa jättiläishyönteisiä vastaan tuliaseilla...

Earth Defense Force 2017 tarkoitit kai?
ja pelihän on paras co-op räiskintä boksille mitä löytyy
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova