Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Call of Duty: Warzone Mobile

Toimitus

17.05.2024 klo 14.34 | Luettu: 746 kertaa | Teksti: Toimitus

BATTLE ROYALE, JOKA ON VUOSIA MYÖHÄSSÄ
Erilaiset Battle Royale -pelit ovat valloittaneet maailmaa jo useamman vuoden ajan. Näistä kuuluisimpia ovat Call of Duty Warzonen lisäksi lienee PUBG ja Fortnite sekä Apex Legends. Useimmat näistä ovat kuitenkin laajentaneet repertuaariaan br-pelitilojen ulkopuolelle, jotta pelikansa jaksaisi nauttia teoksista laajemminkin. Vuonna 2019 Activision toi mobiililaitteille Call of Duty Mobilen, joka on nauttinut kohtuullista suosiota useamman vuoden ajan. Nyt Activision puolestaan päätti kääntää Warzonen omaksi peliksi mobiililaitteille.Pelin asennuksen jälkeen pelaaja heitetään talsimaan läpi monet tutoriaalit, mikä turhauttaa kaltaistani pelaajaa, jolle Call of Dutyt ja Warzone ovat hyvin tuttuja. Ymmärrän, että aloitteleville sotilaille ohjeistukset voivat olla tärkeitä, mutta konkareiden soisi voivan skipata turhanpäiväisyydet. Haluan päästä pelaamaan!


Warzone Mobile haukkaa tallennustilaa roiman määrän. Esimerkiksi OPPO-puhelimen sisuksiin lataantui lähes 10GB:n tiedosto ja iPhonella koko jopa ylitti sen. Pelin vähimmäisvaatimukset ovat vähintään epäselvät, varsinkin Androidin puolella. iOSin puolella vaatimus on selkeämpi, laitteen sisuksissa pitää olla vähintään 3GB RAM-muistia ja käyttöjärjestelmän tulee olla iOS 16 tai uudempi. Luonnollisesti teknisesti paremmalla laitteella ottelut pyörivät paremmin. Kummallakin testilaitteella oli havaittavissa suurta akun kulutusta ja puhelimen kuumenemista.

Osta tonnin luuri, niin saat elämyksen


Tantereilla vahvimmillaan ovatkin ne pelaajat, joilta löytyy teholuuri kädestä, hyvän nettiyhteyden kera ja jotka pelaavat käyttämällä erillistä ohjainta. Activision päätti, ettei ohjaimilla ja kosketusnäytöllä pelaavia lajitella eri otteluihin, vaan he mäiskivät samoissa matseissa. Ensimmäisten otteluiden jälkeen vaihdoin kosketusohjauksen Xbox-ohjaimeen, sillä turpakäräjien saaminen otti voimille. Ohjaimeen vaihdon jälkeen sijoitukset paranivat roimasti ja voittojakin alkoi ropisemaan. Activision on kertonut pelin FAQ-osiossa, että yhtiö pohtii myöhemmin, tulisiko pelaajat siirtää eri matseihin ohjaustavan mukaan. Ottelut kannattaa ehdottomasti pelata ohjaimella, ellei sitten ole kosketuksen monitaituri.


Teknisesti peli on raskas ja ulkonäkö onkin riippuvainen käytetystä laitteesta. OPPOlla pelatessa ympäristö oli sumuinen ja rakeinen, kun taas iPhonella kaikki oli terävää, selkeää ja jopa konsoliversioon verrattavissa. Ymmärrettävää, että mobiililaitteilla pelin ulkonäöstä joutuu tinkimään, mutta harmillisesti laitteen tekninen valmius vaikuttaa todella paljon siihen, millaisen Warzone Mobile -elämyksen pelaaja saa. Teknisesti ottelut pyörivät hyvin, varsinkin, kun puhelin oli kiinni wifi-yhteydessä.

Itse pelaaminen aiheuttaa ristiriitaisia fiiliksiä. Sain otteluissa lukuisia tappoja ja voittoja sateli, silti matsit eivät oikein tunnu miltään. Kaikesta puuttuu se “Call of Duty -fiilis”. Välillä tuntui, kuin tappelisi vain botteja vastaan, vaikka Activisionin mukaan kaikki pelaajat ovat ihmisiä. Lisäksi sotilaan ohjaaminen on kankeaa verrattuna esimerkiksi PC-versioon. Testijakson alkupuolella minua vaivasi myös FOV-säädön puute, mutta onneksi Activision lisäsi ominaisuuden mukaan nyt myöhemmin. Ennen FOV-säädön saapumista kuva oli aivan liian lähellä, mikä hankaloitti merkittävästi pelaamista.


Warzone Mobilen parhaisiin puoliin kuuluu yhdistyminen sarjan muihin osiin. Esimerkiksi Battle Pass on yhteinen PC- ja konsoliversioiden kanssa. Mobiilipuolella on kuitenkin tarjolla eksklusiivisia ominaisuuksia, skinejä ja muuta, joten ne kannattaa käydä nappaamassa, vaikka CoDia tahkoo muilla alustoilla.

Ilmaispeliksi Warzone Mobile on ihan kiva, mutta ei kuitenkaan onnistu herättämään sellaisia tunteita, että jaksaisin tahkota otteluita vakituiseen. Activision br-käännös on ajallisesti myöhässä. Jos mobiilimittelö olisi ilmestynyt aiemmin, olisi se voinut nauttia suurempaa suosiota. Mikäli kuitenkin br-sydän sykkii kovasti ja tykkäät pelata mobiililaitteilla, olisi ilmaispelin lataamatta jättäminen höpsöä.

Puhelimen tiedot: OPPO Find X5 Pro ja iPhone 15 Pro
V2.fi | Toimitus
< V2.fi ennakoi: No Re... V2.fi avasi laatikos... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova