Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Steelseries Apex Pro TKL Gen 3 White -näppäimistö

Manu Pärssinen

05.06.2025 klo 17.33 | Luettu: 685 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pro-pelaajien Pro-vehjes
Steelseriesin Apex-näppäimistöjä on testailtu V2.fi:ssä useaan otteeseen, muun muassa muutama vuosi sitten Apex 9 TKL (artikkeli), jolla on selviä sukulaisuussuhteita nyt kolmanteen generaatioonsa kerinneessä Apex Pro:hon. Näppäimistö julkaistiin itse asiassa jo viime syksynä, mutta V2.fi:n testiin saapui nyt tuoreempi valkoinen versio. Mitä se “Pro” sitten tuo lisää, muuta kuin 250 euron hintalapun?


“Pro” tarkoittaa periaatteessa pro-laatuisia ominaisuuksia ja materiaaleja, “TKL” sitä, ettei normaalia lyhyemmässä näppäimistössä ole erillistä numeronäppäimistöä (tenkeyless) ja “Gen 3” kolmatta sukupolvea, Apex Pro -näppiksiä kun on tehty jo kuutisen vuotta. Steelseries mainostaa sitä sanoilla “maailman nopein näppäimistö tuli juuri älykkäämmäksi”.

Laatikossa tulee näppäimistön lisäksi magneettisesti sen etureunaan liittyvä, kohtuullisen mukavalta kätösten alla tuntuva rannetuki, punottu USB-C-piuha, näppäinten irrotustyökalu (näppäimistön alla kumiläpän alla) ja papertavaraa. Ulkonäöltään tämä tukeva, lähes kilon painava peliväline on mukava sekoitus futuristista ja minimalistista. Muuten valkoisen näppäimistön näppäinten alla oleva levy on hopeaista alumiinia ja mustan OLED-näytön vierellä oleva mediarulla samaa väriskaalaa. Itse pidän ulkonäöllisesti enemmän valkoisista näppiksistä ja Steelseriesin (haluttaessa jopa näppäinkohtaisesti säädettävä) RGB-efekti on myös omiin silmiini miellyttävä.

Mitä Apex Pro TKL Gen 3:n ominaisuuslistalta sitten löytyy?

OLED-näyttö
RGB-valaistus
Omnipoint 3.0 Hall Effect -kytkimet
Säädettävä aktuaatiopiste välillä 0,1 mm - 4,0 mm
Double Shot PBT -näppäinhatut
Protection Mode - ja GG QuickSet-ominaisuudet, joista kohta lisää

Apex Pro on nimenomaan langallinen näppäimistö, jotka tässä hintaluokassa on toki suunnattu niille todella tosissaan pelaamiseen, jotka näkevät ja tuntevat eron niillä sekunnin osasilla, jotka ratkaisevat, kumman - pelaajan vai vastustajan - headshot osuu kohteeseensa. Itse en heihin kuulu, mutta vuosien varrella sen verran on tullut näpyteltyä, että huonon ja hyvän näppäintuntuman erottaa nopeasti. Apex Pro:ssa se on hyvä, ja vaikka yleensä suosin matalaprofiilisimpia näppäimistöjä, sujuivat kirjoitushommat tällä näppäimistöllä enemmän kuin hyvin, varsinkin kun mukana tuli rannetuki, siitä plussaa terässarjalaisille.


Olen Hall Effect -kytkinfiiliksen sekä -soundin ystävä ja Apex Prossa ne on hiottu kohdilleen. Aktuaation säätö taas antaa kustomointivaraa vaikka minkä tyyppisille näppiksen naputtajille. Rapid Trigger on uusi ominaisuus, jonka luvataan eliminoivan täysin näppäimen irti päästämisestä johtuvan viive, vaan asia X tapahtuu heti, kun näppäin vapautetaan, ei vasta ylös päästyään. Sama tietenkin toiseen suuntaan. Tämän uskon avustavan myös kirjoittamista, mutta erityisen kätevää se taas nopeissa räiskinnöissä - Apex Pro on selvästi suunnattu FPS-pelaajille, vaikka MOBA:kin sen materiaaleissa mainitaan. Rapid Tap taas priorisoi viimeisimmän painetun näppäimen, joten nopeissa käännöksissä pääsee lähtemään toiseen suuntaan ennen kuin edellinen painike on edes ponnahtanut lähtöasentoonsa. Erityisesti SteelSeries mainostaa yksinoikeusominaisuuttaan nimeltä Protection Mode, eli suojaustila. Näppis softineen osaa siis vähentää painettua näppäintä ympäröivien näppäinten herkkyyttä, ja näin pyrkii vähentämään virhepainalluksia.

GG Quickset on SteelSeriesin näkemys monen muunkin näppäimistövalmistajan laitteista/softista löytyvästä ominaisuudesta, jolla voi tehdä pelikohtaisesti optimoituja näppäimistöprofiileja - ja ne saa vaihtumaan automaattisesti peliä käynnistettäessä. GG-ohjelmistosta sille löytyy oma osionsa, joka listaa koneelle asennetut pelit ja joillekin niistä on myös valmiita asetuksia, joista voi lähteä tuunaamaan eteenpäin. GG-ohjelmisto on pienestä insinöörimäisyydestään huolimatta huikean monipuolinen, jopa niin, että siihen voi vähän eksyä: näppäinoikopolkuja, OLED-näytön koristelua ja muuta säädettävää on valikkokaupalla. Näppäimistön valot saa jopa reagoimaan halutuilla tavoilla esimerkiksi Discordin tapahtumiin. Innokkaalle asetusten viilaajalle tekemistä riittää.


Apex Pro TKL Gen 3 Whitesta on vaikea löytää isompaa vikaa, tai edes muuta kuin makuasioita. Ominaisuuksia siinä riittää enemmän kuin kenelläkään on tarvetta ja kaikin puolin selvästi on kyse langallisen osaston lippulaivamallista. Vaikka ymmärrän aika hyvin tämän kaiken, silti kuulostaa hurjalta pistää pelivälineeseen 240 euroa, kun useimmat meistä varmasti pienemmälläkin pärjäävät. 240 euron näppäimistöltä se kuitenkin tuntuu.



Steelseries Apex Pro TKL Gen 3 White
Hintaluokka: 240 eur
Lisätietoa: Steelseries



V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Dreamcas... V2.fi ensikosketus: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova