Tuorein sisältö

Pikaisesti pikkuista Vitalle

Mikko Heinonen

27.02.2012 klo 14.25 | Luettu: 4434 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

PSN-poimintoja
Sonyn uudelle käsikonsolille on jo myynnissä yhtä sun toista ladattavaa. Täysikokoisten ja -hintaisten pelien lisäksi tarjolla on pienempiä pelejä, joiden hinta lähestyy matkapuhelinten appien muutamaa euroa. Saimme koodeja kolmeen edulliseen uutuuspeliin ja testasimme ne saman tien.

Pelit toimivat myös PS3:lla.

MotorStorm RCMoottoriMyrsky on Pleikkarin yksinoikeusautopelien paremmasta päästä, joten ei ihme, että siitä on väsätty myös taskuversio. Täysikokoisen konsolin maastorallailun sijaan tarjolla on nyt - jokseenkin asiaankuuluvasti - radio-ohjattavaa autoilua. Ja mikä parasta, se on kerrankin oikeasti kuin radio-ohjattavilla autoilla ajoa, ilman mitään ohjuksia tai nitroja tai muuta turhaa. Oikeita RC-autoja satunnaisesti harrastavana olen jo kauan kaivannut peliä, joka malttaisi olla sotkematta hyvää asiaa, ja MSRC tarjoaakin sopivan yksinkertaisen, mutta ajotuntumaltaan hyvän paketin.

Yksinkertaisuudelle on tietysti syynsä: peli maksaa vain 5,95 euroa. Lisää autoja sun muuta sälää saa Storesta euron-pari kappale, osan ilmaiseksikin. Omasta mielestäni kuitenkin tässä on pikemminkin ymmärretty olennainen kuin karsittu ominaisuuksia, ja peliä on oikein hauska pelata. Ruudunpäivitys hiukan tahmailee välillä, mutta kontrollit toimivat analogitikuilla oivasti, autoja on hyvä ajaa ja haastetta on sopivasti, jos tahtoo keräillä kaikki mitalit. Jos PS Vitan halpikset ovat jatkossa tätä tasoa, antaa tulla lisää.

4/5Super Stardust DeltaJo pitkään Sonyn konsoleilla pyörinyt, Amigalta alkunsa saanut Suomi-tuote esittäytyy myös Vitalla koko komeudessaan. Ja komea se onkin kaikin puolin. Avaruusalus viilettää pitkin planeetan pintaa, toisella analogitikulla otetaan suuntaa ja toisella lasetetaan pyssyllä. Ammuksia, samoin kuin vihollisia, on tuli- ja jäätyyppisiä, eli käytännössä pelissä on samantyyppinen polariteettisysteemi kuin vaikkapa Ikarugassa. Japanishootereista pelin erottaa kuitenkin kohtuullinen vaikeustaso, sillä jopa aloittelija pysyy hengissä parin tason ajan. Peli hyödyntää myös takakannen kosketusnäyttöä, josta saa laukaistua "mustan aukon" imemään vihollisia puoleensa. Valitettavasti tätä tosin tulee sohittua silloinkin kun ei ole tarkoitus.

SS Delta on hinnoiteltu yksinään 7,95 € arvoiseksi, sijoittamalla 9,95 euroa saa suoraan Advanced Star Fighter -DLC:n sen mukana. Hinta on yläkanttiin pelin yksioikoisuuteen nähden, mutta vielä hyväksyttävissä. Etenkin, koska pelin takana edelleen on suomalainen Housemarque.

3,5/5Top DartsHuomaan usein pelaavani edelleen GTA IV:n darts-minipeliä, kun jaksan palata itse pelin pariin Xboxin saavutusten toivossa. Darts on ihan mukava laji siirrettäväksi koneelle, kun jopa itseni kaltainen nollamotoriikalla varustettu osuu tauluun. Tämä ei tarkoita, että haluaisin maksaa liki 8 euroa tietokone-dartsista.

Perinteisen darts-pelin, eli sen jossa heitetään alaspäin tietystä numerosta ja lopetetaan tasatulokseen, lisäksi TD pyrkii tarjoamaan yhtä sun toista minipeliä aiheesta, aina alieneihin ja astronautteihin. Jonkinlainen AR-temppukin on saatu mukaan, sillä näkymää voi kallistella. Valitettavasti itse peruspelisuoritus eli tikan heittäminen on sen verran hankalaa, ettei se onnistu minipeleihin vaadittavalla nopeudella. Kokonaan toinen asia on, että se on myös pohjimmiltaan ainoa asia, mitä pelissä tehdään, vaikka eri pelimuotoja onkin kaadettu oikein ämpärillä. Ellet ole maailman kovin pubitikkafani, TD:stä ei riitä riemua koko 7,95 € hinnan edestä.

2,5/5


V2.fi | Mikko Heinonen
< Listasunnuntai #125... Pokemonit ja Rautany... >

Keskustelut (3 viestiä)

Nykk1

27.02.2012 klo 14.56

Milloin Golden Abyss -arvostelu on tulossa?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.02.2012 klo 15.25

Nykk1 kirjoitti:
Milloin Golden Abyss -arvostelu on tulossa?


Loppuviikosta, normaalilla "jotain kauheaa tapahtui juuri" -varauksella.
lainaa
Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

29.02.2012 klo 20.18

Kylläpäs on komea toi SSD. "Hieman" paremman näkönen ku PSP:n oma Stardust.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova