Tuorein sisältö

Frozenbyte ja Wii U

Tero Huomo

20.07.2012 klo 11.44 | Luettu: 5871 kertaa | Teksti: Tero Huomo

Haastattelu ja kilpailu
E3:ssa tehtiin erikoislaatuinen julkistus – suomalainen pelikehittäjä on mukana uuden konsolin julkaisutarjonnassa. Kunnia on Frozenbytellä, jonka positiivisen vastaanoton saanut Trine 2 julkaistaan Director’s Cut –versiona Nintendon tulevalle Wii U –konsolille. V2.fi kävi tutustumassa peliin hieman tarkemmin Frozenbyten toimitiloissa.


Wii U Gamepadin käteen saadessaani olin hetken kummissani, kun ei tiennyt olisiko peliä pitänyt katsoa ohjaimen vai videotykin ruudulta. Molemmat näyttävät saman kuvan. Pieneltä ohjaimen ruudultakin Trine 2 näyttää varsin hyvältä. Ohjauksessa ei olla sorruttu turhaan liikekikkailuun, vaan kosketusnäyttöä käytetään tarjoamaan pelaajille vaihtoehtoinen ohjaustapa. Kosketusnäytöllä pelatessa esineiden levitoiminen, jousella ampuminen sekä kaikki muutkin tutut ja uudet toiminnot hoidetaan intuitiivisesti näyttöä sörkkimällä. Tattia ja liipasinta tarvitaan vain hahmon ohjaamiseen ja hypyttämiseen.

Vaikka ohjaus tuntui pääosin tarkalta, ehtivät toimittajan mokaillessa kolme silmäparia heti kommentoimaan, että kosketusohjauksen tarkkuutta viilataan jatkuvasti ennen julkaisua. Valitettavasti ohjaimen stylus-kynä oli sopivasti kadonnut näköpiiristä, sillä se olisi ollut mileenkiintoista testata. Tyydyin katselemaan peliä lähinnä ohjaimen ruudulta, jolloin tiesin, mihin kohtaan sormella pitäisi tökkiä. Kehittäjiltä pelaaminen sujui kuitenkin silmät videotykin kuvassa, vaikka samalla esittelivät kosketusruudun mahdollisuuksia. Kovin kauaa totutteluun ei heidän mukaansa mene.


Wii U:lla oli testattavana sama lyhyt esittelypätkä kuin E3-messuilla, joten lisäksi uudistuksia demottiin laajemmin myös PC-versiosta. Director’s Cutin sisältämät parannukset ja uusi sisältö julkaistaan PC:lle (sekä toivon mukaan Xbox 360 ja PlayStation 3 –konsoleille) ladattavana sisältönä. Kehittäjien mukaan Director’s Cutissa onkin jopa satoja pieniä ja suurempia muutoksia ja lisäyksiä, jotka eivät ehtineet alkuperäiseen julkaisuun. Niissä on kuultu fanien mielipiteitä. Erityisen ylpeitä kehittäjät olivat pelialueen uusiutuneista taustoista, joissa on entistäkin enemmän komeaa vilinää ja toimintaa.

PC-versiolla pääpiste oli uusien ominaisuuksien ja tasojen esittelemisessä. Lisäosan tasot ovat kenties aiempaa monipuolisempia. Niissä pääsee tutustumaan muun muassa egyptin eksotiikkaan sekä iljettävään suolistoon, jossa vältellään polttavaa mahahappoa, ja etenemisessä hyödynnetään suorastaan häiritsevän näköisiä paiseita ja ulokkeita. "Tätä tasoa esitellessä varmistetaan, että toimittaja ei ole juuri syömässä", kehittäjät naureskelivat.


Samalla esiteltiin hahmojen uudet kyvyt. Velho Amadeus ei enää tyydy murskaamaan vastustajia loihtimiensa laatikoiden alle, vaan laatikot voivat suoraan sulkea sisäänsä pienempiä vastustajia. Loihdittuja esineitä saa myös magnetisoitua, jolloin niitä saa lukittua metallisiin pintoihin. Varkaan mielenkiintoisin uudistus on uusi nuolityyppi, joka osuessaan luo kuplan. Kuplan sisällä aika hidastuu ja painovoima pienenee. Ritari Pontius taas on entistä akrobaattisempi pystyessään liitämään kilvellään – jonka avulla voi myös tehdä ilmaiskun pahaa aavistamattomien vihollisten niskaan.

Demoamisen lisäksi aikaa jäi myös muutamalle haastattelukysymykselle. Nauhurin puutteen vuoksi vastaukset eivät ole suoria lainauksia, vaan rankasti tiivistettynä oleellisin Frozenbyten Mikael Haverin, Henri Heikkisen sekä Lauri Hyvärisen kattavista vastauksista.

Millaista oli työstää peliä Wii U:lle?
- Oli todella hienoa, että Nintendo pyysi mukaan. Kehitys on edennyt suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti. Vielä alkuvuodesta käännöstyöstä vastasi vain yksi henkilö, mutta Nintendon kiinnostuksen noustessa myös kehittäjien innokkuus kasvoi, ja resursseja siirrettiin projektiin runsaasti enemmän.

Mikä sai loikkaamaan mukaan heti julkaisussa?
- Nintendo otti yhteyttä Atlukseen, joka oli edelleen suositellut meitä. Otimme yhteyttä Nintendoon, joka oli kiinnostunut yhteistyöstä. Kyseessä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana uuden konsolin julkaisuvalikoimassa. Vahvuutena näemme, että Trine 2 on erilainen julkaisupeli. Se on järkevällä työmäärällä käännettävissä uudelle alustalle. Päätökseen vaikutti myös asioinnin helppous Nintendon kanssa.


Miten Wii U Gamepadia käytetään pelissä?
- Peliä voi pelata perinteisesti napeilla tai uudella tavalla ohjaimen kosketusnäytöllä. Ohjaus on sovellettu ottaen huomioon jokaisen hahmon uudet ja vanhat kyvyt. Kosketusruudulle on lisätty myös painikkeet kykyjen ja aseiden vaihtamiseen. Koko peli nähdään samanaikaisesti sekä televisiossa että ohjaimen ruudulla, joten tapahtumia voi katsoa pieneltä ruudulta tai käyttää vain televisiota. Pienen ruudun ansiosta peliä on myös helppo jatkaa vessassa tai vaimon omiessa television Desperate Housewivesin katsomiseen. Meillekin tuli E3-messuilla yllätyksenä, että Wii U tukee kahta Gamepadia, mutta yritämme saada tuen myös peliimme.

Mitä uutta Director’s Cut sisältää?
- Wii U tarjoaa uuden ohjaustavan. Lisäksi Director’s Cutissa on uutta sisältöä noin puolet pääpelin määrästä. Jokaiselle hahmolle on kaksi uutta erikoiskykyä, jotka lisäävät enemmän tapoja kikkailla sekä ratkoa puzzleja. Pelissä tulee olemaan viisi uutta tasoa sekä yksi bonustaso Wii U:n yksinoikeutena. Vaikeustasoltaan laajennus jatkaa siitä, johon pääpelissä päätettiin. Peli tulee sisältämään myös täysin uuden Magic Mayhem -moninpelitilan.

Tuleeko peli kaupan hyllyille vai vain digitaaliseen jakeluun?
- Frozenbyte suosii digitaalisia jakelukanavia, joten Trine 2 Director’s Cut tulee näillä näkymin ainoastaan ladattavaksi. Tarkkaa julkaisuajankohtaa ja hintaa emme vielä tiedä. Jonkinlainen Special Edition on mahdollinen kauppojen hyllylle.

V2.fi kiittää kattavasta esittelystä.

KILPAILU


V2.fi ja Frozenbyte järjestävät kilpailun, jossa palkintona on Trine 2 -palkintopaketteja. Palkintopaketit sisältävät:

- Trine 2 Collector's Editionin (PC/MAC), joka sisältää itsessään pelin soundtrackin, taidekirjan sekä latauskoodin, jolla saa Trine 1:n ilmaiseksi
- Trine-frisbeen

Perustele, miksi juuri sinun pitäisi saada kyseinen paketti ja lähetä vastauksesi 27.7. klo 23:59 mennessä osoitteeseen kilpailut@v2.fi otsikolla: "Mulle Trine" -varustettuna. Alasin Media Oy:n työntekijät eivät voi osallistua kilpailuun.

V2.fi | Tero Huomo
< Onko tylsää? Voita V... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (5 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.07.2012 klo 12.36

Taidampa jättää osallistumatta, kaikki Frozenbyten pelit jo omistuksessa ja Trine 2senki ehdin jo ostaa kahdesti Steamin alennuksista.

Jos Frozenbyten porukka käy tääl kattomassa, nii kyselisin sen Splotin perään. Millos sitä on tiedossa?

Keep up the good work.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.07.2012 klo 13.28

Splotista oli pientä mainintaa esittelyn aikana, mutta senkään tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa vielä.

Trine 2 Director's Cutin julkaisupäivään vaikuttaa luonnollisesti suoraan se, koska Wii U julkaistaan.
lainaa
Pontus

20.07.2012 klo 14.31

Onko tämä Director's Cutin sisältö se dlc jonka piti olla tulossa nykyisille alustoille? Tietenkin tuota exclusive kenttää lukuunottamatta.
lainaa
Evoxia_

20.07.2012 klo 15.56

Directors cuttiin kuuluu tuo DLC vissiin.
lainaa
aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.07.2012 klo 02.17

Velvoittaako palkinnon lunastaminen steam-accountin?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova