Tuorein sisältö

Leffalista #42: Nähdään nälkää

Jari Tapani Peltonen

12.02.2013 klo 19.00 | Luettu: 10589 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kohta maistuisin sullekin.
Tänään alkaa laihdutuskuuri. Nyt tai ei koskaan. Olen varma, että kun valaistukseen ja kuvakulmaan panostetaan tosissaan, minusta on mahdollista ottaa herkullinen valokuva - kunhan en ole 15 kiloa ihannepainon yläpuolella. Tukka pysyy vielä päässä eikä naamassa ole pahoja peruuttamattomia vaurioita, joten vielä on aikaa ottaa edes yksi "nuoruuden valokuva", jota kärsii katsoa sitten kun näytän Vesku Loirilta pysyvästi.

Tänään on laskiaistiistai, joten kuka tahansa perinteiden ystävä voi pohtia, josko pidättäytyminen jostakin asiasta seuraavan kuuden viikon ajan antaisi elämälle ryhtiä (jotkut meistä tarvitsevat lähemmäs 12 kuukautta). Vanha kansa luopui muun muassa lihasta, mikä on loogista, sillä paasto loppuu kun Jeesus Kristus käskee syödä itsensä ja juoda verensä. Mistä tahansa hommasta haihtuu uskonnollisuus hyvin helposti. Jos todella kuuntelen sydämeni ääntä, en ole palvonut perunalastuja sen jälkeen, kun aloin ostaa niitä joka helvetin kauppareissulla. Jumalan poika jos kuka tahtoo olla parasta herkkua juhlapäivänä.

Viikon leffalista neuvoo mitä katsoa pääsiäistä edeltävän paaston aikana.

Kaikki on mahdollista
The Machinist ja Batman Begins


Ajauduin kerran hämmentävään väittelyyn siitä, onko Christian Bale oikeasti lihaksikas elokuvassa Batman Begins. Lapset, lapset, läskit typerät lapset... Ihminen voi muuttua. Bale ei muuttunut normaalista ihmisestä Batmaniksi. Hän muuttui normaalista ihmisestä elokuvan The Machinist kuvottavaksi eläväksi luurangoksi ja tämän jälkeen hän muuttui Batmaniksi. Kaiken lisäksi hän teki tämän hyvin nopeasti, koska ihminen pystyy.


Tee siitä poliittista
Gandhi


Jos uhkaat minua nälkälakolla, minä uhkaan kiukkuilla yksikseni komerossa kunnes lopetat lakon, mutta viis siitä miten todellisuus oikeasti toimii. Paaston aikana on oivaa katsoa kolmen tunnin spektaakkeli nälkälakkoilija Gandhista ja tarttua siihen ajatukseen, että paasto on lujuuttava vaativa sankariteko, jolla annetaan viesti maailmalle. Jos leikkiminen ei riitä, niin ainahan voit antaa paaston aikana säästämäsi hynät hyväntekeväisyyteen.


Uhriudu
Tulikärpästen hauta


Monet näkevät oikeasti nälkää, sihisee täti, kun lapsi nälkälakkoilee tai ruokaa heitetään menemään. Jos rikkaan maan läski kunnioittaa tätä logiikkaa ja parantaa tapansa, ehkä hänellä on lupa ammentaa tragedioista voimaa. Tulikärpästen hauta on melodraama pojasta ja hänen pikkusiskostaan, joka kituu hitaasti ja tuskallisesti sodan aiheuttaman nälänhädän vuoksi. Vaikka kyseessä on piirretty, aikuisten miestenkin tiedetään itkeneen (en puhu nyt itsestäni vaan kypsistä oikeista miehistä), joten miten loistava nyyhkyleffa tämä on paaston aikana, kun samaistut elämän hirveään kamaluuteen? Aion kokeilla.Nauti alitajunnan tilttailusta
Pennitön ja suruton


Tämän kevään leffa Jack the Giant Slayer saa tehdä töitä pärjätäkseen (edes visuaalisesti) 40-luvun Disney-piirretylle. Pennitön ja suruton muistaa, että nälkä kuuluu tarinaan Jaakosta ja pavunvarresta. Aku Ankka joutuu vuoteeseen kurnivin vatsoin, mutta kun hän herää, on taianomainen pavunvarsi nostanut hänet jättiläisen pilvilinnaan, jossa jättipöytä on katettu jättiherkuilla, joissa mahtuu vaikka uimaan... Puutteessa mieli väsää parhaat unet ja joskus painajaisetkin ovat kivoja. Kokeile myös: selibaattia.Reagoi aistien ja mielialojen muutokseen
Kultakuume


Kunnon paaston aikana leipä alkaa näyttää leivokselta, tai kuten Charlie Chaplinin klassikko Kultakuume osoittaa, kengänpohja kyljykseltä ja kaveri kana-aterialta. On tärkeää pitää mieli kirkkaana ja toimeliaana. Jos vain irvistelet ja pyörittelet peukaloita neljän seinän sisällä odotellen parempia aikoja, saatat koska tahansa antautua syöpöttelemään ja katua karvaasti.Älä jousta
Erämaa syö miestä


Unohda hetkeksi liitoksistaan natiseva vaaka ja pöksyt. Aivojesi vuoksi et voi joustaa päätöksistä edes silloin tällöin. Kauhukomedia Erämaa syö miestä kuvaa hyvin sitä, mitä euforiamaiset kokemukset kuten tuhti ateria pitkän nälän jälkeen tekevät aivoillesi. Aivosi muistavat jokaisen tilanteen, jona annoit haluille periksi. Aivosi tulevat pettämään sinut muistuttamalla, ettei maailma viimeksikään kaatunut: ehkä periaatteista voidaan joustaa vielä enemmänkin! Leffan aihe on kannibalismi, joten sanoma on helppo huomata.Eliminoi ruokahalu
Dumplings


Se ei tee suklaapatukasta vastenmielistä, jos kannibaali grillaa jalkaa. "Dumpling" eli myky on pieni täytetty taikinapallo ja kelpo symboli napostelusta. Oletko varma, ettei tällaisissa herkuissa ole yhtään abortoitua sikiötä? Tiedemiehet todistavat, että kantasolut ovat terveellinen ihmeparantumisen aines. Tutkitusti jo spermakin edistää naisten onnellisuutta. Joissakin kaukomaiden filosofioissa uskotaan, että sielu syntyy vasta elämää elämällä, joten sikiö ei varsinaisesti ole oikea ihminen. Valmisteet ja puolivalmisteet kiertävät puoli maailmaa ennen lautasellesi päätymistä, joten oletko aivan varma, ettei eineksessä jonka valitsit porkkanan sijasta ole yhtään sikiötä tai muuta ihmisen alkua?


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #41: Yli-... Leffalista #43: Hetk... >

Keskustelut (10 viestiä)

Lihatuomari

Rekisteröitynyt 17.01.2012

12.02.2013 klo 23.00

Onko tuo Machinist mistään kotoisin? Ollut listalla jo pidempään, mutta sekin "on vain jäänyt".
lainaa
Heimdall

Rekisteröitynyt 04.07.2007

13.02.2013 klo 00.43 7 tykkää tästä

Lihatuomari kirjoitti:
Onko tuo Machinist mistään kotoisin? Ollut listalla jo pidempään, mutta sekin "on vain jäänyt".

Vitun hyvä.
lainaa
Jonne

13.02.2013 klo 11.35

Katsoin Machinistin joskus viime vuoden lopulla. Olihan se hyvä. Suosittelen katsomaan ja muutenkin ei se kestä kuin sen 2 tuntia jona aikana ei muutenkaan tee muuta kuin istuu netissä.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.02.2013 klo 11.41 4 tykkää tästä

Machinistille peukku täältäkin.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.02.2013 klo 12.16 5 tykkää tästä

Tsemppiä laihdutuskuurille, Jii-Pee!
lainaa
Bob

13.02.2013 klo 12.38 4 tykkää tästä

Machinist kannattaa kyllä ehdottomasti katsoa, löytyy netflixistä.
Jos aika riittää niin kannattaa katsoa vaikka parikin kertaa, hauska huomata kuinka paljon leffasta voi missata ekalla kerralla.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.02.2013 klo 09.21

Christian Bale on myös Amerikan Psykossa mieletön KEHO, joten en hetkeäkään epäillyt etteikö hän olisi sitä Nahkhiirmeesnä.
lainaa
markku

15.02.2013 klo 19.58

Tohtisin väittää ettei Christian Bale ilman roinaa ole tuosta kuntokuurista selvinnyt. Työtä varmasti vaatinut, muttei ehkä niinkään ihailtavaa toimintaa.
lainaa
Faktuuttaja

Rekisteröitynyt 23.08.2011

16.02.2013 klo 12.02

Vaikkei koko elokuva teemaa sivuakkaan, Into the wildin loppukin on melko päräyttävä. Tosin valmiiksi ruipelosta henkilöstä riutuminen entistä ruipelommaksi, ei juurikaan shokeeraa the machinistin tai rescue dawnin tavoin.

Kannattaa myös muistaa, että machinistia varten herra tiputti 63 paunaa 173:sta, beginsiä varten hommasi 100 paunaa lisää puolessa vuodessa, josta kyllä tiputti hieman. Tämän jälkeen taas lähti rescue dawnia varten ainakin 55 paunaa. On siinä ollu elimistö kovilla.
lainaa
MikroPop

17.02.2013 klo 05.50 1 tykkää tästä

Balen muodonmuutos on kyllä hyvin inspiroiva, ja samanlaisia tarinoita löytyy enemmänkin. Tiedän eräänkin tyypin joka vasta keski-ikää lähestyessä alkoi pistämään itseään kuosiin, ja nyt on musta vyö karatessa ja kunto on parempi kuin keskivertonuorukaisella.

Joten onnea koitokseen, Peltonen! Jos lannistuminen uhkaa iskeä, pistä pyörimään joku miehinen toimintaleffa ja hoe itsellesi "haluan olla muskelihirviö!", nimimerkillä: toimii. Toimintasankarien luomat epärealistiset miesihanteet ovat juuri se voima joka ajaa minut pitämään yllä edes jonkinlaista peruskuntoa, kun terveystietoisuus ei riitä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova