Tuorein sisältö

Widescreen Mode tarjoaa jylhiä melodioita

Jouni Hirn

09.11.2007 klo 09.03 | Luettu: 4838 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Listamenestys ei muuttanut suunnitelmia
Kesästä asti Suomen latauslistaa dominoineen popmetalliyhtye Widescreen Moden esikoisalbumi Until The End näkee päivänvalon. Everlasting Bomb –singlen huima menestys ei ole nostanut tavoitteita pilviin bändin keskuudessa.- Kilpailu on tällä hetkellä erittäin kovaa ja menestys ei tule helpolla. Jalat ovat tukevasti maassa, vakuuttaa rumpali Janne Aaltonen.

Singlen menestys tuli bändille itselleen aikamoisena yllätyksenä. Se ei kuitenkaan ole vaikuttanut suuremmin Widesceen Moden tulevaisuuden suunnitelmiin.

- Toivomme tietenkin, että moni on löytänyt meidät singlen myötä ja haluaa tutustua myös tulevaan pitkäsoittoon.

Fairlane-yhtyeen raunioille vuonna 2003 perustettu Widescreen Mode kuvailee musiikkiaan "härmäläisittäin melankoliseksi jenkkimetalliksi". Esikoislevyn on tuottanut ja äänittänyt bändille ennestään tuttu Jani Loikas. Levyä työstettiin pitkään ja hartaasti.

- Prosessi oli käynnissä oikeastaan koko viime vuoden ajan, vaikkakin välillä oli kuukausienkin taukoja. Olemme erittäin ylpeitä lopputuloksesta.

Riihimäkeläiskvartetin kappaleet syntyvät melodia- ja riffipohjalta: jollain jäsenellä on idea, jota sitten yhdessä lähdetään kehittämään.

- Musiikkimaku meillä kaikilla on aina ollut melko monipuolinen, mutta kuitenkin selkeästi kallellaan rankempaan päin. Kunnioitamme musiikillisia mieltymyksiämme. Eri musatyylien perässä juoksu ei ole ikinä ollut meidän juttu, rumpali toteaa.

Bändin vahvuudeksi Aaltonen kokee "sisäisen tekemisen kulttuurin".

- Meitä kaikkia yhdistää yhteinen musiikkimaku ja voimakas yhteisöllinen ajattelu. Meidän musiikki edustaa meitä ja me seisomme kaikki sen takana. Meidän tarkoitus ei ole ikinä ollut seurata tai edustaa orjallisesti vain yhtä musiikkigenreä. Ajattelutapa musiikkimme taustalla on melko laaja. Uskon, että myös kantaaottavat sanoitukset puhuttavat ja saavat ihmiset jatkossa ajattelemaan omia tekemisiään.

Menestyi esikoislevy tai ei, Widescreen Mode on jo selvinnyt uransa vaikeimmasta vaiheesta.

- Olihan se turhauttavaa, kun lähetettiin aikamme demoja satoihin levy-yhtiöihin ja kukaan ei ole vaivautunut lähettämään minkäänlaista vastausta. Toisaalta nämäkin tilanteet ovat vaan tehneet sinnikkäämmiksi, tuumii Aaltonen lopuksi.

Until the End julkaistaan 14.11. Samoihin aikoihin lohkaistaan radiosingle Dead Inside, johon on kuvattu musiikkivideo indie -elokuvaohjaaja Timo Puustisen johdolla.

Levyä voi kuunnella ennakkoon yhtyeen MySpace -profiilissa www.myspace.com/widescreenmode

V2.fi | Jouni Hirn
< Joulutarina on koko ... Plextor PX-AV200U... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova