Tuorein sisältö

Leffapoliisissa Joel Melasniemi

Jouni Hirn

09.10.2007 klo 09.07 | Luettu: 12115 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

SMG:n kitaristi on kaikkiruokainen
Leffapoliisin kuulustelut jatkuvat pienen tauon jälkeen. Tällä kertaa kuultavaksi saapui Scandinavian Music Group -yhtyeen säveltäjä ja kitaristi Joel Melasniemi.

Moi Joel. Teidän uusi levynne Missä olet Laila? on kerännyt kovasti kehuja. Osasitko odottaa levylle näin postiivista vastaaottoa?

- En oikeastaan. Olin itse vähän tutkalla prosessin loppuvaiheissa, joten vaikka ympärillä hymyiltiin ja läiskittiin valmiiksi selkään, aloin itse henkisesti valmentautua perusyhdentekeviin 3 tähden arvioihin. Kun levyä tekee niin ei koko puolentoista vuoden prosessin ajan voi kuitenkaan olla intensiivisesti koskettunut ja liikuttunut. Olimme tuossa Stockmannin hissiaulassa promokeikalla, ja hiljaisen akustisen vedon jälkeen kiittelijöistä ei tullut loppua, ja useampi kertoi olleensa kyynelissä. Jos tuollaisessa ympäristössä voi musiikki pysäyttää, niin kyllä se kai sitten on ihan relevantti ja onnistunut yritys.

Teitte Vielä soitan banjoa? –kappaleesta hienon jenkkityylin videon. Millainen merkitys musiikkivideoilla on SMG:lle?

- Ne on parhaimmillaan mainiota tulkkausta musiikin kielestä visuaaliselle kielelle, ja voivat auttaa esittelemään bändin maailmaa ja mentaliteettia uusille kuulijoille. Hyvä video ei pelasta paskaa biisiä, mutta saattaa auttaa jaksamaan sen loppuun asti.

Kuinka visuaalisena oma musiikki näyttäytyy silmiisi sävellysvaiheessa?

- Ei ollenkaan. Vasta biisin valmistuprosessin myöhemmissä vaiheissa alkavat sanat ja sävelet muuttumaan kuviksi. Mulla on lopulta päässä jonkinlaiset lyhytelokuvat tai maisemat jokaiseen kappaleeseen. Videot harvoin noudattaa näitä kuvia. Vieläkö soitan banjoakin olisi paljon ruskeasävyisempi, pimeän jälkeen tapahtuva, ja se tyttö rapsuttelisi banjoaan ehkä pikemmin yksin ikkunalaudalla kuin ajaisi Amerikan halki siskonsa kanssa.

Teidän levyn ensipainoksen kylkiäisenä tulee dokumentti-DVD edellisen Hölmö rakkaus ylpeä sydän –levyn teosta. Millaista oli levyttää kameroiden surratessa?

- Ihan ookoo. Dokumentin ohjaaja Arto Tuohimaa oli frendi jo entuudestaan, joten sitä ei tarvinnut pelätä eikä jännittää. Kameraan tottui nopeasti, ja pikemminkin joskus kun jotain merkittävää tapahtui päivänä jona ei kuvattu, alkoi harmittamaan että perkele kun ei ole kamerat paikalla.

Millaisia elokuvia katsot mieluiten?

- Leffamakuni on aika random, mutta mun mielestä Will Ferrellin kaikki elokuvat on parempia kuin mitkään muut. Mitä väsyneempi käsis sitä parempi, koska sen komiikka toimii parhaiten kun mitkään valmiit punchline-rakenteet, juoni tai hahmon draamallinen kasvutarina ei ole tiellä. Ferrellin roolit ovat avoimen tunteellisia esseitä mieheyden mahdottomista vaatimuksista 2000-luvulla.

Millainen on ensimmäinen elokuvamuistosi?

- Olisiko peräti E.T. - Tätini oli ostanut liput joululahjaksi, mutta kokemus kuulosti niin vieraalta ja huikealta että kursastelin viimeiseen saakka että uskallanko lähteä mukaan. Huusin ja pompin riemusta elokuvapenkissä kun polkupyörät lopun takaa-ajokohtauksessa lähtevät lentoon. Jälkeenpäin katsottunakin leffa on aivan nerokas, vaikka joka kohtausta osaa aikuisena katsoa sillä silmällä, että kuinka karkeasti ja kliseisesti tarinaa kuljetetaankaan ja kuinka nenäliinasta rutistetaan maksimaaliset nyyhkytykset.

Minkä leffan kävit katsomassa viimeksi?

- Musta jää. Ei nyt mikään ihan mahdoton, mutta loppumetrit olivat vähän plarin makuiset, enemmän käsikirjoitus- kuin elokuvataidetta. Toppisen musa oli hyvää mutta oikeastaan ehkä väärässä leffassa.

Mikä on lempikohtauksesi?

- Scary Movie kakkosen alku, jossa valkoisen hienoston cocktail-juhlissa lauletaan pianon ääressä "Attention all ya'll playaz and pimps/
Right now in tha place to be/I thought I told ya'll niggaz before/Ya'll niggaz can't fuck wit me". Toinen on se High Fidelityn kohta jossa John Cusack soittaa Beta Bandia musaliikkeessään.

Teillä alkaa kohta kiertue. Millä mielin SMG syöksyy baanalle?

- Iloisin urhein ja uutterin mielin.

Joelin tämän hetken top-3 –leffat:

1. Talladega Nights - The Ballad Of Ricky Bobby

2. Anchorman - The Legend Of Ron Burgundy

3. Tähän joku Fellini tai Vittorio de Sica, ihan sama.

Missä olet Laila? julkaistiin 3.10.

www.scandinavianmusicgroup.com

Kuva: Jouni Hirn


V2.fi | Jouni Hirn
< Mediasoitin Diel-Roc... Klamydialla on yhä h... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova