Tuorein sisältö

Leffalista #60: Lisää Expendables-esiosia

Jari Tapani Peltonen

13.08.2014 klo 10.06 | Luettu: 5273 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Déjà vu?
13-vuotiaat jenkit on kutsuttu kolmannen The Expendables -elokuvan näytöksiin. Sylvester Stallonen mukaan sarja on tämän velkaa nuorelle sukupolvelle, ja leffa on joka tapauksessa niin kova, että se saattaisi olla lähes liian kova, jos mukana olisi verta ja semmottii. Syltty-pappa on ihan täynnä paskaa, mutta jätän lannoitusaiheisen vitsini lausumatta, koska liput ovat tänään puolitangossa toisen kuuluisan näyttelijän kuoleman johdosta.

Ex-3 saattaa olla ihan kiva. Yksi asia on ennallaan: legendaariset toimintatähdet liittoutuvat. Ennen kakkososaa leffalista muisteli niitä harvoja elokuvia, joissa ukot ovat jo kohdanneet. Kolmonen on värvännyt uusia setiä, joten on täydentävän listan aika.

Stallone ja Antonio Banderas!

Ammattitappajat (Assassins, 1995)

Siitä on aikaa, kun näin tämän parjatun leffan nuoren ja vanhan palkkamurhaajan kärhämästä, mutta muistan sen olleen jännittävää, kun nuori, energinen ja mystinen Banderas haastoi itsensä Stallonen ja säkenöi muissakin toimintarooleissa aksentteineen kaikkineen. I'm going to tear your heart out, kähisi kuuma latino - piilottakaa naiset ja homot! Banderas ei kansainvälistä läpimurtoa tehdessään edes osannut englantia, joten teoriassa sekin on hyväksyttävää, että Stallone yrittää Ex-3:lla nostaa pinnalle pari nuorta urheilijaa ja Twilight-puunaaman. Teoriassa.


Banderas ja Wesley Snipes!

Knockout - kehäketut (Play it to the Bone, 1999)

Banderas ja We-... Woody Harrelson näyttelevät parhaat päivänsä nähneitä nyrkkeilijöitä, jotka ottelevat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan. Miehet ovat ystävyksiä ja lajityyppi on komedia, mutta lopuksi miehet hakkaavat toisensa rockymössöksi. Odottamaton intensiivisyys pukisi kenties paremmin jotakin toista, toiminnan ystäville suunnattua elokuvaa, hmm? Niin muuten: Snipes. Hän kuulemma istuu katsomossa.


Snipes ja Stallone!

Demolition Man (1993)

Tulevaisuuden munaton pehmoyhteiskunta ei osaa reagoida vanhan ajan superpsykopaatti Snipesiin, joten naftaliinista (syväjäädytyksestä) kaivetaan esiin myös karu kyttä Stallone. En malta olla ruikuttamatta, että myös The Expendables -sarjaa pukisi tämäntyylinen nokkela perusidea. En pyydä sci-fiä. Idean tarvitsisi olla vain vähän parempi kuin se idea, että jou Adrian, houkutellaan miljoonilla dollareilla pari oikeasti kuuluisaa naamaa pariksi päiväksi kuvauksiin sanomaan moi ja painamaan liipaisinta.


Stallone ja Banderas, erä 2!

Spy kids 3: Peli on pelattu (Spy Kids 3-D: Game Over, 2003)

Todennäköisesti kukaan näyttelijöistä ei ollut paikalla samassa rakennuksessa samaan aikaan tässä vihreän kankaan edessä kuvatussa muovisessa lastenleffassa. Samoja tekniikoita on harjoitettu Sin City -sarjassa, joten ehkä pitäisi olla kiitollinen, että Expendables-näyttelijät oikeasti kyyditetään kuvauspaikoille. Banderas näyttelee agenttikakaroiden isää ja Stallone virtuaalitodellisuuteen vangittua superkonnaa, joka ei pärjää legendaarisuudessa Iso-Arskan Mr. Freezelle, vaikka Stallone palkittiinkin Kultaisella vatulla.


Banderas ja Mel Gibson!

Machete Kills (2013)

Gibson on yksi persoonallisimmista valkokangassankareista kautta aikojen, mutta nykyään hän näyttelee roistoja roskaleffojen jatko-osissa yksityiselämänsä ongelmista johtuen. Melko koomista. Eipä silti, Machete Kills muuttui ensimmäistä osaa eeppisemmäksi kun megalomaanikko Gibson pääsi vauhtiin. Ehkä hän toistaa tempun Ex-3:ssa. Banderas näyttelee Machete Killsissä monikasvoisen palkkamurhaajan yhtä neljäsosaa, kuten tekee mm. Lady Gaga.


Gibson ja Jet Li!

Tappava ase 4 (Lethal Weapon 4, 1998)

Ennen kuin Aasian mestari Li pääsi käsiksi amerikkalaisten pääosamiesten palkkioihin, hän joutui ottamaan turpiin kahdelta kytältä, joista toinen oli liian vanha tämmöiseen paskaan jo reilut kymmenen vuotta aiemmin. On elokuvaa silti kiiteltävä. Tuhme-Lin taitoja muistetaan kehua ylivertaisiksi ja on erikoista laittaa sankarit hyödyntämään ylivoimaa ja epäreiluja liikkeitä loppuhuipennuksessa.


Li ja Snipes...?

Wages of Sin (2007)

Eikö olekin jännää, että se näyttelijä, jonka nimi oli edellisessä otsikossa jälkimmäisenä, on seuraavassa otsikossa ensimmäisenä? Li ja Snipes eivät tässä halpisleffassa näyttele - mutta lopputeksteissä he molemmat saavat "erikoiset kiitokset". Nyt tiedät senkin.


Snipes ja Jason Statham!

Chaos (2005)

Snipes kätyreineen hyökkää pankkiin, ottaa vankeja ja vaatii neuvottelukumppaniksi kyttä Stathamin, joka on parhaillaan hyllytetty. Mysteerijännäri julkaistiin suoraan DVD:lle, sillä "hyllytetty" oli Snipeskin flopanneen Blade: Trinityn jälkeisinä vuosina. Pitäisi muistaa katsoa tämä ja pari muuta Snipesin pätkää. Persoonallinen ja monipuolinen Snipes on Gibsonin ohella eniten odottamani näyttelijä The Expendables 3:ssa ja usein se unohtuu, ettei "kovasti kaivatun kaverin" aiempikaan ura ole oikeasti tuttu.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Voita Noah-leffa oma... Schiit Audio Asgard ... >

Keskustelut (1 viestiä)

ex3_on_munaton

12.08.2014 klo 21.15 5 tykkää tästä

Sanonpahan vain, että EX3 on erittäin munaton lasten toimintaelokuva. Älkää tuhlatko rahojanne siihen. Jopa GotG sisältää rajumpaa toimintaa!

Ja johan Syltty paljastikin, että rajumpi leikkaus tiedossa BD:lle, joten sitä vain odottelemaan. Teatteriin jos menet tästä maksamaan, niin häpeä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova