Tuorein sisältö

Peltonen: Avengers: Infinity War -spoileriarvostelu

Jari Tapani Peltonen

15.05.2018 klo 16.00 | Luettu: 5319 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Infinity War kuuluu lajityyppiin "paras elokuva ikinä"...

Annoin arvostelussa neljä tähteä erikoisuudesta, huumorista ja toiminnasta. Juonenkäänteiden pitäisi olla vakaan sarjan voima, mutta Marvel harvoin vakuuttaa huijatessaan tai tuhotessaan etäisen järjestön.

Aloituskohtaus oli tilaisuus määritellä The Avengers ja muuta uusiksi painottaen suunnitelmallisuutta. Saimme hittiparaatin: Loki muistuttaa Hulk-vitsistä ja vaikuttaa pettävän ja voi Loki: juuri kun luulin, ettet voi tehdä mitään typerämpää, teet jotakin tällaista - ja totaalisesti palautat kunniasi...! Meh. Thanos joutuu selittämään, että Loki kuoli.

Gamora kuolee. Guardiansin kuivin lehti saa tekemistä ja Thanos luonteen. Nautin, mutta Lokin kuoleman tavoin toteutus maistuu showpainilta: uhomainokset polkivat tyhjää, joten Thanosille syötetään pari sammunutta tähteä. Se voisi olla oopperaa, jos Gamora myöntäisi pitäneensä isistä, mutta heti ymmärtäisi, että isi opetteli rakastamaan vain sielukiven vuoksi! Reagoivan Star-Lordin ei tarvitsisi vaikuttaa universumin turhimmalta jätkältä.

Vision ja Scarlet Witch olisivat tarvinneet leffan. Pinokkio on kelpo tarina ja maksimitylsä Witch olisi elävöitynyt. Tekijät jankuttavat, ettei Witch ole enää tissiteline, mutta mikä hän on? Sarjakuvameloneja ei vertailla, joten oikeasta Witchistä mieleen tulee taikuuden luova käyttö ja leffojen jo unohtama idea, että hän tulee vieraasta kulttuurista.

Odotit, että Iron Man kuolee, ja nyt se kuolee, tai ei! Nautin metafiktiosta, koska oletin, etteivät kaikki ymmärrä Doctor Strangen järkeilleen, että Iron Man kaataa Thanoksen. Kadun narsismia ihmetellen, miten päätösosa aikoo yllättää.

Sarjakuvia lukenut odotti tomutusta ja käänteen epärehellisyyttä, mutta tosiaanko: Drax ja Mantis kosahtavat kahdesti. Väliaikaiset kuolemat on valittu seuraavaa osaa ajatellen - ok. Saattaisin uskoa shokkiin, jos tomuksi posahtaisi siedettävää sakkia ja yksi yllätys. Black Pantherin tappaminen heti kun hän paljastui kulttuuri-ikoniksi, on kuin Godzilla Pelastakaa sotamies Ryanissa.

Leffa on loistoviihdettä - mutta minulla on paljon rakkautta annettavana, enkä tiedä, minne sen laittaisin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Woo! WrestleMania 34... Peltonen: puolifiksu... >

Keskustelut (1 viestiä)

WehaveaHulk

15.05.2018 klo 20.57 3 tykkää tästä

SPOILER

Strangehan "näki" yhden ainoan mahdollisuuden selvitä Thanosta vastaan. Se vaati Aikakiven luovuttamisen. Iron Man on avainasemassa voitossa mutta ehkä suurin apu tulee Captain Marvel -leffan Kapteeni Ihmeeltä :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova