Tuorein sisältö

Leffalista #62: Puppu-uutisia vuodelta 2009

Jari Tapani Peltonen

30.09.2014 klo 20.05 | Luettu: 5625 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ajanhukan historiaa.
Jos miljoona kärpästä kuulostaa mukavammalta seuralta kuin pari leffanörttiä, ripottele maisemiin ruumiita ja puhdasta kakkaa.

Hyvä, standardienmukainen, suomalaisia kiinnostava leffauutinen paljastaa, että huippunimi nähdään munasillaan telkkarissa tänään, tai että ihan kuka tahansa on kuollut. Suosittuja ovat myös shokkipaljastukset: anonyymin hittileffan kuvauksissa sattui hassu juttu kaksikymmentä vuotta sitten (kuten nörtit kuulivat kaksikymmentä vuotta sitten).

Kansainvälisestä näkökulmasta hyvä, standardienmukainen leffauutinen perustuu arvostettujen sivustojen kuulemiin sisäpiirijuoruihin. Leffauutinen, joka varmasti pitää paikkansa, on vanhaa tietoa, josta oikein arvanneet sivustot uutisoivat kuukausia sitten.

Vuotuisen puppu-uutisjutun on tarkoitus muistuttaa, että viihdeuutiset ovat viihdettä. V2.fi:n yhden miehen leffatoimitus yrittää säilyttää itsekunnioituksen rippeet, mutta meidänkin arkistomme ovat puppua täynnä.

Mad Max 4 toteutetaan... 3D-animena?


Uutinen 05.03.2009:

Mad Max 4 on tulossa. Suunnitteilla on anime-genrestä inspiraatiota hakeva 3D-animaatio, sekä peli, joita ohjaaja-kirjoittaja George Miller on työstämässä henkilökohtaisesti. Tämä ei tarkoita sitä, että Miller olisi luopumassa väkivaltaisuudesta. Animaatio perustuu osittain samaan tarinaan, jonka pohjalta neljäs näytelmäelokuva oli tarkoitus kuvata.

Totuus:

Noin 25 vuotta suunnitteilla ollut Mad Max 4 eli Fury Road kuvattiin 2012. Teattereihin se saapuu "jo" ensi vuonna. Luvassa on oikeita näyttelijöitä ja stuntteja: vain Mel Gibson uupuu. Sarjan viehätys kumpuaa karusta kuvastosta, joten animaatioversio oli jonkinsortin aivohalvaus, josta Babe ja Happy Feet -elokuvia pitkään tehtaillut Miller tokeni jo myöhemmin samana vuonna.


Miten Gore Verbinski murhaa tohtori Mustapippurin?


Uutinen 25.02.2009:

Lautapelit ovat viimeisin villitys Hollywoodissa. Ridley Scott ohjaa elokuvan Monopoli, Kevin Lima leffan Candyland ja Gore Verbinski filmin Clue. Clue perustuu 40-luvulla kehitettyyn klassiseen seurapeliin, jota myydään Suomessa nimellä Cluedo. Pelaajien tavoite on ratkaista, kuka murhasi tohtori Mustapippurin. Verbinski ohjaa ensin videopeliin perustuvan tieteiselokuvan Bioshock.

Totuus:

Mikään ei pidä paikkaansa. Laivanupotus-floppi Battleship tappoi lautapelileffat. Mainittujen tapausten ohella tekemättä jäi mm. Risk, joka sekin julkistettiin 2009. Cluedon pohjalta sentään tehtiin minisarja 2011. Bioshock puolestaan peruuntui paisuneen budjetin vuoksi. Voin kuvitella studiopomon hyperventiloineen helpottuneen iloisena, kun Verbinskin naapuristudiolle askartelema The Lone Ranger floppasi eeppisesti.


Kulttileffalle saadaan jatkoa, vannoo Winona Ryder


Uutinen 03.06.2009:

Kulttimainetta nauttivalle komedialle Heathers on luvassa jatkoa. "Jatko-osa on työn alla. Vannon Jumalan nimeen", Ryder vaahtoaa. "Jostain syystä kirjoittaja Dan Waters ja ohjaaja Michael Lehman eivät tahdo puhua siitä. Tarina on olemassa, ja Christian Slater on suostunut tulemaan takaisin eräänlaisena Obi-Wan-hahmona."

Totuus:

Jatkoa ei saada. Muut asianomaiset ovat vitsailleet, että Winona se jaksaa jauhaa. Jatkoksi suunniteltiin tv-sarjaa pari vuotta sitten, mutta sekin simahti. Winonan fanit odottelevat tänä syksynä jotakin ihan muuta kuin elokuvia, joskin ns. lyhytelokuville riittäisi kysyntää (joku iso poika voi selittää tän sulle). Beetlejuice 2 on sentään yhä tulossa? Ainahan sitä saa toivoa. #horowitz


Rambo V onkin sci-fiä


Uutinen 05.09.2009:

Alan julkaisujen mukaan Rambo lähtee seuraavaksi taistelemaan huumekauppiaita vastaan Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle. Ain't It Cool News on puhunut itselleen Sylvester Stallonelle, joka kuvailee tarinaa erilailla. Yhdysvaltain hallitus on yrittänyt luoda äärimmäisen tehokkaita supersotilaita. Yksi pääsee vapaaksi. Rambo palkataan johtamaan erikoisjoukkoja, jotka yrittävät pysäyttää Ramboakin pahemman rambon.

Totuus:

Uutiseen kuului törkeä julistekin - mutta mitään ei ole tapahtunut. Rambo-puppu on sittemmin ollut vaisumpaa. Stallone on 99% varma, ettei hän tee enempää Ramboja? Mutta nyt häneen onkin iskenyt Rambo-kuume? Miten käy tv-sarjalle ja esiosaelokuvalle? Niitä ei edelleenkään tehdä? Jep jep. Tänä kesänä uutisoitiin, että Rambo kohtaa seuraavaksi meksikolaisen huumekartellin.


Elton John rahoittaa pukudraamoja vihaavaa avaruusörkkiä


Uutinen 17.02.2009:

Elton Johnin tuotantotalo valmistelee Jane Austenin klassikkoromaaniin löyhästi perustuvaa elokuvaa Pride and Predator. Pukudraama kertoo hyvätapaisista ihmisistä, joille ongelmia aiheuttavat avioliitot ja perintöasiat. Kuviot keskeytyvät, kun avaruusolio alkaa teurastaa porukkaa. Elton säveltää.

Totuus:

2009 julkistettiin kaksi elokuvaa, jotka perustuvat klassiseen romanttiseen romaaniin Ylpeys ja ennakkoluulo (Pride and Prejudice), mutta lisäävät tapahtumiin örkin. Kumpaakaan ei ole näkynyt. Pride and Prejudice and Zombies sentään aloitti kuvaukset tässä kuussa. Siinäkin tapauksessa ohjaaja ja näyttelijät ovat täysin eri porukkaa kuin vuoden 2009 uutisissa.


Die Hardin uusi versio häämöttää jo horisontissa


Uutinen 29.05.2009:

Die Hardin uutta versiota ei ole julkistettu, mutta toimintaklassikon ystävien on hyvä varautua uutiseen. Pian julkaistaan sarjakuva Die Hard: Year One, joka nimensä mukaisesti on esiosa. Hollywoodin ollessa innostunut sekä uusista versioista että sarjakuvista, ei syksyllä julkaistavan sarjiksen mahdollinen menestys voi kovin moneen lopputulokseen johtaa.

Totuus:

Hyi minä. En yritä johtaa lukijoita harhaan, paitsi jos se on (olevinaan) hauskaa. Otsikon on tarkoitus kuulostaa sarkastiselta, mutta käytännössä se oli huijausta ainakin kirjoitushetkellä. Die Hardin uudesta versiosta on toki puhuttu muissa yhteyksissä. Onko Robert Pattinson uusi John McClane? Ei hän ole. Bruce Willis palasi rooliin 2013 ja palaa vielä vähintään kerran.


King Kong mesoaa esiosassa


Uutinen 28.07.2009:

Kuinka kaikkien apinanaamojen kuninkaasta King Kongista tuli Pääkallosaaren kiistaton kurko? Spirit Pictures aikoo tuoda valkokankaille romaanissa Kong: King of Skull Island kerrotun tarinan. Kongin rinnalla nähdään muitakin jättiläisapinoita ja tietenkin dinosauruksia.

Totuus:

Esiosa unohtui kaikessa hiljaisuudessa. Tänä kesänä julkistettiin uusi esiosa Skull Island, jolla ei ole mitään tekemistä vanhan suunnitelman tai mainitun romaanin kanssa. Tiesitkö, että Cliffhangerista tehdään uusi versio ja että Barbie-elokuva on viimeinkin tulossa ja että rakastettu vampyyri Lestat palaa valkokankaille ja että DC:n superkonnat muodostavat pian tiimin Suicide Squad? Näistäkin asioista V2.fi on uutisoinut sekä 2009 että 2014. Ajantajuni on kosahtamassa totaalisesti.


Lyhyesti:


Purukumeja aletaan kääntää elokuviksi – tai sitten ei

The Rockista uusi Commando – tai sitten ei

He-Man-leffa on taas vaihteeksi vauhdissa – tai sitten ei

Alkuperäiset asianomaiset vääntävät jatkoa Roger Rabbitille – tai sitten eivät

Disney suunnittelee lisää käsinpiirrettyä animaatiota – tai sitten yhyy (niisk)

Whitaker ja 50 Cent kolmanteen Jekyll ja Hyde -projektiin – joista yksikään ei ole edennyt

Dan Aykroyd puhuu Haamujengi 3:sta – kuten aiemminkin ja edelleen

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Leffalista #61: Aido... V2.fi testasi: UE BO... >

Keskustelut (1 viestiä)

okdkodaspopkadopakds

07.10.2014 klo 10.54

hyvä artikla
hymyilin aamutuimaan
nyyh
niisk
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova