Tuorein sisältö

Leffalista #49: Puppu-uutisia vuodelta 2008

Jari Tapani Peltonen

22.10.2013 klo 13.15 | Luettu: 4947 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Paluu todellisuuteen.
On minussa sen verran tutkivaa journalistia (tapoin ja söin sellaisen), että tahdon kertoa totuuden omien puuhieni luonteesta. Leffauutisia etsii noin kolme amerikkalaista toimittajaa ja me tuhannet pösilöt väsäämme niistä omia versioita. Kunnianhimoisimmat pösilöt välttelevät tökeröimpien huhujen levittelyä ("Cher on uusi Kissanainen") ja kamaa, jota kansa eniten klikkaa ("Oho, näyttelijällä on rintavako, katso kuvat"). Oikeilta toimittajilta lähtöisin olevat uutiset pitävät yleensä paikkansa, jos tilannetta tarkastellaan pari kuukautta uutisen julkaisun jälkeen. Suunnitelmat kuitenkin elävät, joten reilu siivu leffauutisista muuttuu potaskaksi ennemmin tai myöhemmin.

Viimevuotiseen tapaan annan pari esimerkkiä siitä, mitä V2.fi on satuillut viisi vuotta sitten.

Natalie Portman Suspirian uuteen versioon


Uutinen 07.08.2008:

Natalie Portman näyttelee pääosaa italialaisen kauhuklassikon Suspiria uudessa versiossa. Alkuperäistä elokuvaa pidetään ohjaaja Dario Argenton mestariteoksena. Uusinnasta vastaa David Gordon Green, jonka ohjaama komedia Pineapple Express saa ensi-iltansa perjantaina. Suspiria kertoo nuoresta amerikkalaisesta, joka matkustaa Eurooppaan opiskellakseen kuuluisassa balettikoulussa. Koulun toiminta paljastuu kummalliseksi.

Totuus:

Portman väisti luodin ja löysi omaperäisemmän balettisynkistelyn: Darren Aronofskyn Black Swan toi hänelle Oscarin. IMDb:n mukaan Suspirian kierrätys on yhä kehitteillä ja Green on mukana. Portmania Green pääsi vähän kuvailemaan komediassa Your Highness. Kauhua Green ei ole aikaiseksi saanut, mutta hän on palailemassa draaman pariin huumehuumoriputken jälkeen.


Guillermo del Toro on varattu vuoteen 2017 saakka


Uutinen 04.09.2008:

Guillermo del Toron kalenteri on täysi vuoteen 2017 saakka. Del Toro työskentelee Hobitti-elokuvien parissa ja Universal on varannut hänet tämän jälkeiseksi ajaksi. Del Toro ohjaa Universalille uudet versiot aiheista Frankenstein, Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde ja Slaughterhouse-Five. Lisäksi del Toro kääntää elokuvaksi Dan Simmonsin romaanin Drood. Universal saattaa myöhemmin rahoittaa del Toron varsinaiset unelmaprojektit At the Mountains of Madness ja Hellboy III.

Totuus:

Del Toro jätti hobitit omasta tahdostaan. Pacific Rim on hänen ainoa ohjauksensa sittemmin ja hänen seuraavansa on kummitusfilmi Crimson Peak. Hän on papattanut tauotta muistakin visioistaan ja me pässit olemme raportoineet. Tämä yksi, esimerkiksi valikoitunut puppu-uutinen perustuu alan luotettavimman sivuston väittämiin. En henkilökohtaisesti välittänyt Pacific Rimistä, joten en juuri tällä hetkellä pidä del Toroa miehenä. Mies ei puhu näin paljon potaskaa, uhoan tiedostaen väittämän ironian.


Mannerheimin suomalaisnäyttelijät julkistettu


Uutinen 29.08.2008:

Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan suomalaisroolien nimilista koostuu tunnetuista ja arvostetuista näyttelijöistä. Mannerheimiä esittävä Mikko Nousiainen saa rinnalleen valikoiman eri ikäisiä tekijöitä, joista kokenein on Esko Salminen. Nuorimmasta päästä ovat Pamela Tola, Laura Birn ja Antti Luusuaniemi. Lista jatkuu syksyn mittaan varmistuvilla kansainvälisillä näyttelijäsopimuksilla. Elokuvan ensi-ilta on 30. lokakuuta 2009.

Totuus:

Rahoitusta ei löytynyt, vaikka 50 euron Kickstarter-henkisiä ennakkolippuja kaupiteltiin ja Saksasta ja Venäjältä lupailtuja rahoja odoteltiin. Harlin lähti 2011, Karukosken Dome tuli tilalle ja tänä syksynä tuotantotalo meni konkurssiin. Siitä ei kauaa ole kun tummaihoinen suomalainen huokaisi, että heikäläisiä nimitellään yhä mannerheimeiksi, joten taitaapa olla niin, että lyhytelokuva Suomen marsalkka on vakiinnuttamassa asemansa sinä merkittävimpänä Mannerheim-kuvauksena.


Ridley Scottin tieteisprojekti paljastettu


Uutinen 14.10.2008:

Ridley Scottin huhuttu tieteiselokuva perustuu romaaniin The Forever War. Klassikoista Alien ja Blade Runner vastannut ohjaaja on pitkään suunnitellut paluuta lajityypin pariin. "Yritin saada Forever Warin oikeudet jo 25 vuotta sitten", Scott kertoo. The Forever War kertoo sotilaasta, joka taistelee muutamia kuukausia avaruudessa, mutta saa huomata kotiin palatessaan, että aikaa on kulunut parikymmentä vuotta. Scottin suunnitelmiin kuuluu myös jännäri Child 44 ja muotimaailmaan sijoittuva murhatarina Gucci.

Totuus:

Scottin seuraava oli Robin Hood (jonka piti alunperin olla tarina Nottinghamin sheriffistä), tieteisgenreen hän palasi Prometheuksella, tänä vuonna häneltä tulee jännäri The Counselor ja hänen ensi vuoden projektinsa on moosestelu Exodus. Forever War on ollut työn alla jo 30 vuotta. Olemme onnekkaita, jos 75-vuotias Scott ehtii tehdä vaikka vain lupaamansa tieteisleffat (myös Prometheus 2 ja Blade Runner 2).


Beowulfin tekijöiltä Godzillan kokoisia robotteja


Uutinen 27.03.2008:

Disney, Robert Zemeckiksen ImageMovers ja kirjoittaja Michael Dougherty (X-Men 2, Superman Returns) tuovat valkokankaille tieteisseikkailun Calling All Robots, joka toteutetaan samalla tekniikalla kuin Zemeckiksen Beowulf. Doughertyn mukaan elokuva on vanhojen Godzillojen inspiroima, eikä sitä voitaisi tehdä muuten kuin muodikkaalla liikkeidenkaappaustekniikalla.

Totuus:

ImageMovers oli aikaansa edellä, kunnes loppuvuonna 2009 firma oli aikaansa jäljessä: Avataria pidettiin näyteltynä elokuvana (= aikuiskatsojia ei hävetä) ja ImageMoversin Saiturin joulua animaationa (= lastenleffa!!). Jo ennen megafloppia Kohti Marsia Disney ilmoitti, ettei "ImageMovers sovi bisnesmalliin" ja niinpä läjä leffoja hyllytettiin.


Tom Cruiselle kirjoitetaan kolmea elokuvaa


Uutinen 21.12.2008:

Yksi Valkyrien kirjoittajista, Christopher McQuarrie, kirjoittaa Tom Cruiselle kolme muutakin elokuvaa. Cruisen ja Charlize Theronin tähdittämä The Tourist on uusi versio ranskalaisesta agenttijännäristä. The Champions kertoo hallituksen agenteista, jotka saavat supervoimat edistyneeltä sivilisaatiolta pelastuttuaan lentokoneturmasta. Cruisen toivotaan suostuvan mukaan myös elokuvaan Flying Tigers, joka kertoo vapaaehtoisista hävittäjäpiloteista, jotka auttavat kiinalaisia taistelemaan Japania vastaan ennen kuin Yhdysvallat liittyy toiseen maailmansotaan.

Totuus:

Ehkä ensimmäinen lause pitää paikkansa? McQuarrie kirjoitti Cruiselle jännärin Jack Reacher ja tieteiselokuvan Edge of Tomorrow, joka valmistuu ensi vuonna. Lisäksi IMDb väittää, että joku Champions on yhä työn alla (erittelemättä ketkä ovat mukana). The Touristia tähdittivät Johnny Depp ja Angelina Jolie. Flying Tigers on nykyään John Woon ja muiden kirjoittajien projekti, joka ehkä kuvataan ensi vuonna.


Prince of Persiaa näyttelee... Persian prinssi?


Uutinen 17.03.2008:

Pääosanesittäjää elokuvaan Prince of Persia: The Sands of Time ei ole valittu, mutta liikkeellä on mielenkiintoista markkinatutkimustietoa siitä, kuka on yleisön silmissä ylivoimainen suosikki tehtävään. 2 miljoonasta yhdysvaltalaisesta 60% ja 15 miljoonasta muunmaalaisesta 70% tahtoo rooliin David K. Zandin, joka on paitsi näyttelijä, myös ihka oikea Persian prinssi. Persia on tunnettu vuodesta 1935 lähtien nimellä Iran.

Totuus:

Uutinen oli hömppää, mutta valitsin sen tähän, koska se muistutti itseäni siitä kuinka puppu-uutisella voi olla viihdearvoa. Rooli meni Jake Gyllenhaalille ja leffa floppasi. Etnisesti erilaisten roolien lahjoittelu valkonaamoille on tuhmaa ja plää plää, mutta jos katsomme alta löytyviä kuvia ja Zand on oikeasti Persian prinssi... ehkei Gyllenhaal ole niin outo valinta kuin netissä on innokkaasti ulistu?


Haamujengi 3 virallistettu!


Uutinen 05.09.2008:

Columbia Pictures valmistelee kolmatta Haamujengiä. Lee Eisenberg ja Gene Stupnitsky ovat ne "kaksi nuorta, teräväpäistä käsikirjoittajaa", joista Dan Aykroyd puhui äskettäin. Alkuperäinen porukka on mukana kehittämässä elokuvaa, mukaanlaskien ohjaaja Ivan Reitman. On kuitenkin epäselvää, keitä elokuvassa tullaan näkemään: sopimuksia ei kirjoiteta, ennen kuin käsikirjoitus on valmis. Alkuperäinen jengi (Aykroyd, Bill Murray, Harold Ramis, Ernie Hudson) pyritään kokoamaan yhteen, mutta päähenkilöt ovat uusia haamujengiläisiä.

Totuus:

Voi aiheesta laadittujen puppu-uutisten määrää... Murray on pari kertaa vuodessa ilmoittanut, ettei leffa kiinnosta, tai että se ehkä kiinnostaakin. Käsikirjoitusta hän ilmeisesti ei ole lukenut, sillä hän on asiaa itsekin pahoitellut. Aykroyd on julistanut toistuvasti, että leffa tehdään ihan kohta, vaikka hän on toisaalta suojannut selustan toteamalla, että hänen elämässään on kyllä muutakin sisältöä. "Alkuperäinen porukka on mukana"? Tuskin useimmat heistä ovat toisiaan edes tavanneet viimeisen 6-20 vuoden aikana.


Lyhyesti:


Ghost in the Shell isoksi jenkkielokuvaksi – tai sitten ei.

Ajan pyörä pyörii elokuvateattereihin – tai sitten ei.

Spider-Man-hahmo Venom puskee valkokankaille vaikka vakisin – tai sitten ei.

Darren Aronofskyn RoboCop on tosiasia – tai sitten ei.

Elfquest-elokuva ei ole enää pelkkää fantasiaa – tai sitten on.

Mustanaamio 2 ei sittenkään ole jatko-osa – tai olemassa.

Poliisiopisto ja Kolme Miestä ja Baby tekevät paluun – tai parempi näin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lenovo IdeaPad Y500... Peltonen ja täydelli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova