Tuorein sisältö

V2.fi testasi: UrbanEars Zinken

Mikko Heinonen

04.12.2014 klo 20.16 | Luettu: 5992 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Värikästä keskiäänikeittoa
Manu testaili jokunen viikko sitten Urbanears Plattan ADV:t ja totesi ne jokseenkin hintansa arvoisiksi. Se hinta kun oli kohtalaisen halpa. Sain itse kokeiltavakseni saman valmistajan Zinken-mallit, joiden pirteän värikäs ulkonäkö ei ainakaan jätä ketään kylmäksi. Eri värejä on reilut 20 kappaletta, joista testiin päätyivät kirkkaanpunaiset Tomatot.


Zinkenit on selvästi suunniteltu etupäässä hieman nuoremmille käyttäjille, jotka käyttävät luureja myös kaupungilla ja julkisessa liikenteessä. Niiden tiukka kuppirakenne suodattaa ulkopuolisia ääniä melko hyvin, mutta vastaavasti Zinkenit myös painavat (varsinkin kaltaiseni isopään) ohimoita kuuntelun pitkittyessä. Pehmusteet tuntuvat nahkaisilta, mutta saattavat olla keinoainettakin. Ainakaan markkinointimateriaali ei tee asiasta mitään numeroa.

Katsantokannasta riippuen on sitten joko hienoa lisäarvoa tai turhaa kikkailua, että "DJ-kuulokkeiksi" mainostetuissa Zinkeneissä on käännettävä johto, jonka toisessa päässä on 6,3 mm:n, toisessa 3,5 mm:n pistoke. Kuulokkeissa itsessään on myös molemmat liitännät. Tämä tarkoittaa, että kuvitteellinen tiskijukka voi matkalla klubille kuunnella poppia kännykästään ja siirtää sitten piuhan miksauspöytään vain kääntämällä sen toisinpäin. Normaalikäyttäjällekin tästä kuitenkin on pientä iloa, sillä yleensä se sovitinkappale on hukassa aina silloin kun sitä tarvitsee.

Kädet vapaina, korvat tukossa


Aitoa lisäarvoa sen sijaan tuottaa se, että Zinkenien johdossa on mukana mikrofoni. Näin kuulokkeet toimivat hyvin yhteen puhelimen kanssa, kun niitä ei tarvitse irrottaa puhelun ajaksi. Zinkenit ovat myös riittävän herkät, jotta niistä irtoaa tehoa puhelinten pikkuvahvistimilla.


Tähän asti asiat ovat siis kohtalaisen hyvin, mutta valitettavasti kokonaisuus kaatuu kuulokkeiden äänenlaatuun. Manu valitteli jo Plattaneiden purkkimaisesta äänenlaadusta ja sama vaivaa myös Zinkeneitä. Sekä ylin diskantti että munakkain basso ovat kerrassaan hukassa, erottelukyky samaten, ja käytännössä koko sointi on keskiäänistä koostuvaa puuroa. Bassovoittoisesta musiikista tulee lähinnä kuminaa, joka peittää kaikki finessit alleen. Kuuntelukokemus on rasittava ja korvia alkaa pian väsyttää. Varsinaiset DJ-kuulokkeet ovat kyllä usein toistoalueeltaan värittyneitä, mutta niissäkin bassopään napakkuuteen on sentään kiinnitetty huomiota.

Urbanears kauppaa Zinkeneitä saitillaan 99,90 euron normaalihintaan. Black Friday -tarjouksena osa väreistä oli tarjolla puoleen hintaan, eli 49,95 euroon. Jälkimmäinen hinta vastaa paremmin kuulokkeiden varsinaista laatutasoa, mutta kauppoja ei syntyisi silläkään. Kätevät ominaisuudet jäävät sen varjoon, että äänikuva jättää runsaasti toivomisen varaa.

Valmistaja: Urbanears
Malli: Zinken (testissä väri Tomato)
Hintaluokka: 100 euroa (alennuksessa 50 euroa)

Plussaa: Pirteä ulkonäkö, toimivuus puhelimen kanssa
Miinusta: Puuroinen äänenlaatu, kupit painavat isopäisen korvia

Arvio:V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi testasi: Bose ... V2.fi testasi: Bose ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova