Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless 2.0

Manu Pärssinen

10.05.2015 klo 15.25 | Luettu: 5085 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pätevää 3D-ääntä kohtuuhintaan
Vaikka en PC:llä kovin usein pelaakaan, olen V2.fi-vuosien aikana arvostellut useampiakin lähinnä pelaamiseen tarkoitettuja 3D-ääntelyä tarjoavia headsettejä. Useimmat niistä ovat olleet Roccatia, Razeria ja muita nimettömämpiä, mutta pitkän linjan pelaajana sana Sound Blaster kuulokkeiden kyljessä herättää tavallista enemmän odotuksia ja luottamusta. V2.fi sai testiin kohtuuhintaiset Creative Tactic 3D Rage Wireless 2.0 -luurit.


Kuulokkeiden käyttöönotto sujui Windows 7 -järjestelmällä ongelmitta. Lähetinpalikka laitetaan USB-liittimeen ja kun pienen asentelun jälkeen kuulokkeet laittoi päälle, ne yhdistyivät mukisematta. Langaton yhteys toimi hieman kauempaakin; sujuvasti muun muassa työhuoneeni viereiseen olohuoneeseen. Parin seinän päässä olevassa keittiössä yhteys alkoi jo hieman pätkiä. Käsissä liikutellessa Rage 3D:t tuntuvat hieman hempuloilta, mutta päässä ne kuitenkin istuvat mukavasti ja tukevasti. Ehkä hintaa on saatu alennettua jollakin rakenteellisella seikalla, mutta kuulokkeet eivät kuitenkaan vaikuta siltä, että ne heti hajoaisivat.

Pidempäänkin kuunteluun


Pehmustetut tyynyt suodattavat ulkoisia ääniä yllättävänkin paljon ja lisäksi niiden ansiosta Rageja jaksaa pitää päässä useammankin tunnin. Hieman ne aiheuttavat hikoilua, jos huoneen lämpötila on tavallista korkeampi, mutta tämä lienee totta useimpien luurien kanssa. Isosta koostaan huolimatta luurit ovat kuitenkin mukavan kevyet. Bassopää näissäkin kuulokkeissa on jykevän muhkea, mikä on edukseen räiskintäpeleissä, elokuvia katsellessa ja elektronista musiikkia kuunnellessa. Mukana tulevan ohjelmiston taajuuskorjaimella ne saa taipumaan muuhunkin kuunteluun. Kätevää on myös äänenvoimakkuuden säätäminen suoraan ‘korvan takaa’, vaikka sinänsä havainnollinen äänentasosta ilmoittava piipittely onkin vähän ärsyttävä.


Tactic 3D Rage Wirelessien 3D-efekti toimii moitteetta, tosin en osaa täsmällisesti arvioida, lunastaako se “tarkimman mahdollisen kolmiulotteisen ääniympäristön” mainoslauseensa mukaisesti. Parin viikon testin perusteella voi sanoa, että ainakaan täyttä palturia ei puhuta. Ehdotonta plussaa Creativen kuulokkeet saavat käyttöajastaan. Testauksen aikana niitä ei ole nimittäin tarvinnut ladata kertaakaan (!). Aktiivista kuuntelua on tullut kuitenkin reilusti toistakymmentä tuntia ja lopun aikaa ne ovat roikkuneet pöytälampussani. Sitten kun latauksen aika joskus tulee, Creative lupaa, että sen voi tehdä myös kuulokkeita käytettäessä. Latauspiuhakin on tarpeeksi pitkä ja pirtsakan punainen.

Pientä miinusta


Miinuspuolelta löytyy lähinnä pientä nokankoputusta: headsetin mikrofoni ei ole kovin luottamusta herättävä, mutta ajaa kuitenkin asiansa, taipuu kätevästi (tai halutessa irtoaa) pois tieltä ja ohjelmiston äänenmuunnosefekteillä on hauska leikkiä. Jonkinmoinen ärsytys on USB-lähetin, joka vilkuttelee valkoista valoa, kun kuulokkeita ei käytetä. Oma PC:ni on pöydällä ja helposti käytettävät USB:t: sen etupaneelissa, joten vilkkuva valo oli häiritsevä. Kuulokkeet toimivat myös suoraan Playstation 4:llä (mikä ei ole siis miinusta).


Tactic-osa kuulokkeiden nimessä liittyy niiden “Scout Mode” -ominaisuuteen, joka lupaa korostaa niitä ääniä, joista räiskintäpeleissä on hyötyä vihollisen sijainnin määrittämisessä. Omille korvilleni ja n00b-räiskintätaidoilleni tämä etu ei kummoinen ollut, ja mielessäni laskinkin Scout Moden suunnilleen yhtä hyödylliseksi kuin sen, että kuulokkeiden ulkolaidoilla hohtavien valojen värisävyn saa valita täsmälleen mieleisekseen.

Rage 3D Wirelessien toinen mainoslause liittyy niiden hintaan ja myöntää täytyy, että langattomina luureina parhaimmillaan reilusti alle satasen hintaluokassa ne ovat hinta/laatu-suhteeltaan erinomaisen oikeassa välissä. Varsin suositeltavat peliluurit siis!

Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless 2.0
Hintaluokka: 70-100 euroa
Lisätietoja: Creative


V2.fi | Manu Pärssinen
< Haastattelussa Ridle... Night at the Museum ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Sauron

07.10.2018 klo 17.17

en saanut toimimaan tätä headsettiä windows 10:llä en kyllä uskalla jatkossa enää ostaa mitään langattomia vehkeitä
lainaa
EiHuono

02.12.2018 klo 15.48

Itselläni ollut jo parikin vuotta käytössä nuo ja pidin niitä alusta asti erinomaisina kuulokkeina. Mikrofoni tosiaan on vähän vaimea ja halpalaatuinen, mutta toimiva kuitenkin. Toki sen voi ottaa pois käytöstä ja käyttää pöytämikkiä sijasta. Äänenlaatu kuulokkeissa on erinomainen, toistaa matalat ja korkeat äänet täydelläkin volumella rikkomatta ääntä ja ilman ylimääräistä kolinaa / särinää. 3D-efekti on yllättävän tarkka, varsinkin kun SoundBlasterin ohjelmistolla pystyy säätämään surround-äänen tarkkuutta juuri omiin korviin sopivaksi. Muistaakseni tuotekuvauksissa puhutaan 8 tunnin akunkestosta, mutta itselläni nämä pari vuotta vanhat kestävät noin 12-13 tuntia pelaamista ennen kuin rupeaa akunvarauksen piipitys kuulumaan, ja sittenkin pystyy jatkamaan kun laittaa usb-latausjohdon kiinni. Mikrofonia lukuunottamatta paras headsetti mitä olen koskaan käyttänyt ja itselläni näitä on useampia ollut. Lopulta muovinen panta antoi periksi ja hommasin toiset kuulokkeet tilalle, mutta kun uusissa kalliimmissa äänenlaatu ei kyennyt lähellekään näiden tasoa niin mielummin liimasin pannan takaisin kokoon ja otin vanhat käyttöön.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova