Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer DeathStalker Chroma

Erkki Mervaala

28.09.2015 klo 16.15 | Luettu: 9150 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Pätevä pelinäppis, jolla myös kirjoittaa
Razerin DeathStalker -perheen uusin lisäys Chroma tuo mallistoon väriefektit. Selkeästi näille värinäppäimistöille on kysyntää, sillä niitä tuntuu tulevan nyt joka tuutista. DeathStalker on ohut ja hiljainen chiclet-näppäimistö, joka hyödyntää Razerin Synapse-ohjelmaa kustomointia varten.

Kevyt vaan ei halvan tuntuinen


Razer DeathStalker Chroma ei myöskään ole järkyttävän suurikokoinen pelinäppäimistöksi, ja ensituntuma on varsin tavallinen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että näppäimistöstä ei löydy juurikaan ylimääräisiä erikoisnäppäimiä.


Näppäimet ovat hivenen liian litteät makuuni kirjoitustyötä ajatellen. Pelaamisessa sen sijaan litteät näppäimet toimivat eritoten reaktionopeutta vaativissa peleissä, sillä kahden millimetrin matka näppäimen pohjaan painalluksella mahdollistaa nopeamman toiminnan kuin vaikkapa mekaanisten näppäimistöjen neliskanttiset näpäyttimet.

Näin ollen näppäimistö on myös suhteellisen hiljainen, joten se säästää myös kanssapelaajien korvia, mikäli mikrofoni tuppaa olemaan herkkä nappaamaan näpyttelyn ääniä.

Kustomointia pelimoodissa


Kymmensormijärjestelmää pelaamisessa hyödyntävät saavat ilokseen huomata, että kytkettyään pelimoodin päälle Deathstalker Chroma tunnistaa kokonaiset kymmenen eri näppäimen komentoa yhtä aikaa. Normaalimoodissa yhtäaikaisten näppäinten tunnistus on lukittu kuuteen.

Pelimoodi on muutenkin varsin mukava tila pelata pelejä. Ensinnäkin se tarvittaessa poistaa käytöstä niin Windows-näppäimen, Alt + F4:n kuin Alt + Tabinkin, jotka ovat olleet monen perusnäppiksellä pelaavan riesana vuodesta kivi ja käppyrä. Lisäksi lähes kaikkien näppäinten ominaisuuksia voi muokata, ainoina poikkeuksina funktio-näppäin ja Windows-näppäin.


Muokkaus onnistuu kätevästi Synapse-ohjelman avulla. Tämä ei helpota ainoastaan pelaamista vaan muokkaamisominaisuutta voi soveltaa vaikkapa video- tai äänieditointiohjelmiin. Synapse antaa luoda omia näppäimistöprofiileja muokattuine näppäimistöineen peli- tai ohjelmakohtaisesti. Muutetut näppäimet näkyvät softassa vihreäksi värjättyinä. Makrojen nauhoittaminen lennosta on tehty myös sangen sujuvaksi ja käteväksi muutaman näppäimen yhdistelmällä. Myöhemmin makroja voi editoida tai poistella Synapsessa. Sen sijaan funktionäppäinten ja F-näppäinten vaihto keskenään ei onnistu yhtä kätevästi kuin vaikkapa joillakin Logitechin näppäimistöillä.

Värikyllästymistä


Näppäimistön lisänimi Chroma juontuu tietenkin siitä, että näppäimistölle on mahdollista loihtia 16,8 miljoonaa eri väriä kolmella eri himmeysasteella. Näppäimistö on jaettu kolmeen eri osioon: Kirjaimisto, nuolinäppäinten osio ja numpad. Kaikille kolmelle eri osiolle on mahdollista säätää oma värinsä.

Samoin efektejä on tarjolla kolme kappaletta: aalto, ”hengitys” ja spektri. Jokaisen efektin ominaisuuksia on mahdollista muokata, kuten esimerkiksi aallon nopeutta tai hengityksen tiheyttä. Efektit on myös mahdollista jakaa alueittain.


Silti efektit ovat hienoinen pettymys. Ne on toteutettu varsin hyvin, ja Synapse tarjoaa monia muokkausmahdollisuuksia. Silti näppäimistöllä olisi hieno toteuttaa esimerkiksi pisaraefektin kaltaisia värileikkejä, minkä lisäksi valtavaa värivalikoimaa olisi varsin mieluista muokata ihan näppäinkohtaisesti.

Ei tarpeeksi lisäarvoa


Razerin Deathstalker Chroma on varsin pätevä chiclet-näppis kivoilla väreillä. Silti näppäimistön hinta ainakin Suomessa on vähän turhan korkea väritoteutuksen tarjoamaan lisäarvoon nähden. Synapse-ohjelman mahdollistava monipuolinen muokattavuus on ehdottomasti näppäimistön parasta antia.

Näppäimistön yleinen tuntuma varmasti myös jakaa mielipiteitä, sillä kaikki eivät pidä chiclet-näppäimistöjen muovisentuntuisesta tatsista. Näppäimistö soveltuu kuitenkin varsin hyvin niin pelaamiseen kuin kirjoitustyöhön, ja sen kepeä olemus tekee siitä myös sangen helposti siirreltävän ja mukaan otettavan. Langaton se saisi kyllä olla.



Razer Deathstalker Chroma
Hintaluokka: 120 euroa
Lisätietoa: Razer

V2.fi | Erkki Mervaala
< V2.fi testasi: Razer... V2.fi palkitsee: Voi... >

Keskustelut (2 viestiä)

dahakon

28.09.2015 klo 16.54

Enter-nappi suomiversiossakin tuollainen? Ei jatkoon, jos näin.
lainaa
Juu

06.08.2016 klo 14.44

Ei oo suomiversiossa tollanen enter.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova