Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Blue Yeti Blackout -mikrofoni

Manu Pärssinen

29.07.2016 klo 14.55 | Luettu: 9680 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mikkikateutta
Bluen mikrofoneja on tullut vastaan lähinnä verkkokauppojen tuotelistoilla, joissa ne keräävät alituiseen positiivista palautetta. Alkuvuodesta ostin poikani satunnaisiin Youtube-nauhoitteluihin kivan vihreän Snowball-mikrofonin, eikä senkään hinta/laatu-suhteesta ole ollut valittamisen aihetta. Silti yllätyin, kun kuljetusfirman lähettimiekkonen puhkuen raahasi kolmannen kerroksen asuntooni alustoineen puolitoista kiloa painavan, 30 cm korkean mikkijärkäleen.

Kuten useimmat muutkin Bluen mikrofonit, Yeti Blackout kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla, eikä siinä ole muita liitäntätapamahdollisuuksia. Windows 10 ei kauaa mutissut, kun paketissa tulleen, mukavan pitkän micro-USB-kaapelin kytki kiinni - mikrofoni alkoi toimia välittömästi (kunhan sen valitsi äänilähteeksi) testitarkoituksiin käytetyssä Audacity-ohjelmassa. Mikrofonista itsestään löytyy myös 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, joten nauhoitettavaa ääntä voi monitoroida kätevästi suoraan sen kautta.


Yeti Blackoutin saa ruuvattua myös irti tukevasta jalustastaan ja siirrettyä vaikkapa liikkuvampaan jousitettuun “kelluvaan” pöytätelineeseen. Mikrofonin etu- ja takapuolelta löytyvät säädin kuulokkeiden äänenvoimakkuudelle, hiljennyspainike (mute), herkkyyssäätö (gain) sekä suuntakuvion valinta. Säätimet ja kytkimet ansaitsevat pientä kritiikkiä, ne eivät tunnu käännettäessä yhtä laadukkailta kuin miltä kokonaisuus muuten vaikuttaa, vaan ovat halvan muovisen oloisia ja kankeita käyttää.

Yetiin ei puhuta perinteiseen tapaan pötkylän kärkeen, vaan kun mikrofoni on pystyasennossa, puhutaan sen edessä. Suuntakuvioina löytyvät kardioidi (puheen äänitykseen), stereo (musiikin äänitykseen), kaksoissuuntaus (kun haastateltava ja haastattelija istuvat vastakkain) sekä suuntaamaton, joka tallentaa ääntä mikrofonin ympäriltä.


Testiäänite:



En ole mikään äänitysstudion akustiikasta kiksejä saava harjaantunut kultakorva, mutta äänen kanssa on tullut kuitenkin jonkun verran touhuttua, niin vuosia sitten opiskelun yhteydessä, kuin myöhemmin video- ja musiikkihommissakin. Sillä perusteella omat korvani sanovat, että Blue Yeti Blackout hoitaa hommansa ja hoitaa sen erinomaisen hyvin, vaikka viimeisen silauksen ääntelyihinsä haluavat saattavat tosin joutua hakemaan kaupan hyllyltä vielä Yetin eteen pop-filtterin ylimääräisiä pee-poksahduksia vaimentamaan.

Speksien lupaamat taajuustoistoalueen lukemat ovat 20 Hz - 20 kHz, sekä tallennuslaatu 16-bittinen (48 kHz). Yetistä on olemassa myös 50 euroa kalliimpi Studio-versio, sekä sata euroa kalliimpi Pro-versio, jossa on XLR-liitäntä ja hifimpi tallennuslaatu.

Bluen Yeti Blackout on uskottavan tuntuinen, kokoinen ja näköinen - eikä sen ulkonäkö petä. Mikrofonin hintalapussa lukee 150 euroa ja Yeti Blackout on jotakuinkin sen väärti, mutta aloittelevan tubettajan kannattanee odotella ensin ensimmäisten mainosrahojen kilahtamista tilille. Eikä se liiku läppärin kanssa repussa kovinkaan kätevästi.

Vielä on muutama päivä aikaa voittaa Yeti Blackout omaksi kilpailustamme!

Hintaluokka: 150 euroa
Lisätietoa: Blue Microphones



V2.fi | Manu Pärssinen
< Kauhua loppukesään! ... V2.fi testasi: Y-Cam... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Ali

23.03.2017 klo 21.20

Yeti onkin huono siinä, kun haluaa laittaa kokoon. Nupit löystyvät aika nopeasti. Muuten markkinoiden parhaimpia USB-mikkejä http://www.bigalihoodz.com/musiikkiblogi/paras-usb-mikrof
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova