Tuorein sisältö

V2.fi vieraili: Kolme uutta Motorola edge 30 -puhelinta - värejä ja tuoksuja

Manu Pärssinen

10.09.2022 klo 16.20 | Luettu: 2123 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Motorola edge 30 ultra, fusion ja neo

V2.fi oli mukana Euroopan tekniikkatoimittajien sankassa joukossa kun Motorola julkistin edge-mallistonsa uudet mallit Milanossa syyskuun helteisessä Italiassa. Kaiken kaikkiaan esittelyssä oli kolme mallia - edge 30 ultra, edge 30 fusion ja edge 30 neo, joista jokin varmasti päätyy V2.fi:n tarkempaan syyniinkin, ja niistä kohta lisää. Muutakin julkistettiin. Kuvassa käsimallina toimi Fabio Capocchi (GM, Motorola Europe).


Uusien puhelinten lisäksi isoimman valokeilan tapahtumassa sai modernin tanssin keinoin esitelty Motorolan design-yhteistyö värimaailman standardien pitäjän Pantonen kanssa. Alkuvaiheessa tämä näkyy eritysesti siinä, että edge 30 neoa saa kolmessa eri Pantone-sävyssä - vuoden Pantone-väri “Very Peri” on Motorolan yksinoikeus puhelimen värinä. Muutakin yhteistyötä on luvassa: Pantonea pidetään yhtenä luotettavimmista väritrendien ennustajana ja varmasti tämä heijastuu jollain tavalla myös tuleviin puhelinmalleihin.


Ennakkotietoja julkistuksista saaneelle lehdistölle illan suurin yllätys oli se, että Motorola julkisti oman tuoksunsa! Hajusteisiin ja makuihin erikoistuneen Firmenichin kanssa yhteistyössä kehitetty erityisesti Motorolalle valittu tuoksu lisätään jokaisen uuden edge-puhelimen pakkaukseen. Odotamme mielenkiinnolla, mitä nenämme sanoo, kunhan puhelin saadaan testiin.


Ykköstykki julkistetuista puhelimista oli lippulaivamalli edge 30 ultra, jossa on painostettu muun muassa kameroihin: 200 megapikselin pääkamera yhdistelee quad pixelöinnin sijasta 16 pikseliä yhteen, minkä kerrotaan parantavan tarkkuutta ja pimeäkuvausta. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain ja se tukee 8K-videokuvausta sekä HDR10+-standardia. Muut kamerat ovat 50 MP ultralaaja/makro, 12 MP telephoto henkilökuvaukseen, sekä 60 MP etukamera. Prosessorina on Snapdragonin ykköstykki 8+ Gen 1 ja näyttö on reunoilta kaartuva, lähes reunaton 6,67” pOLED (144 Hz). Uutta oli myös reunavalot, jotka sai välkkymään halutun värisenä vaikka viestin saapuessa. Latauspuolelta löytyy 125 W turbolaturi, jonka kerrotaan saavan 4610 mAh akkuun päivän verran käyttötehoa 7 minuutissa, langaton latauskin on 50 W. Ultran suositushinta on 899 euroa (musta tai valkoinen)
Nimensäkin mukaan lippulaivamallin ja halvempien mallien ominaisuuksia yhdistelevä edge 30 fusion tarjoaa hieman pienemmät speksit: Snapdragon 888+, 6,55” pOLED-näyttö (144 Hz HDR10+), 50 MP pääkamera, jossa kuvanvakain ja joka pikselin tarkennus sekä 8K-videotuki, 13 MP ultrawide/makrokamera, 32 MP etukamera sekä 68 W pikalataus 4400 mAh akkuun (lupaus päiväksi virtaa 10 minuutissa, ei langatonta). Myös fusionista löytyy reunavalotoiminto. Kaikkiin kolmeen malliin Motorola on tuonut myös uuden gesture-toiminnon, jossa puhelimen takaosaa napautetaan kaksi kertaa sormella halutun sovelluksen avaamiseksi pikavauhtia. Fusionin suositushinta on 599 euroa (harmaa tai valkoinen)


Halvin esitelty malli oli edge 30 neo, joka tosiaankin pyrkii erottautumaan kilpailijoistaa Pantone-värityksellä, mikä myös takakannessa mainitaan - lisäksi käyttöjärjestelmän väriteeman saa toki vaihtaa saman väriseksi. Neossa on Snapdragon 695 5G, 64 MP pääkamera (OIS, quad pixel), 13 MP laaja/makrokamera sekä 32 MP selfiekamera. Sen akku on 4020 mAh (68W pikalataus, 5W langattomana). Neon suositushinta on 399 euroa (Pantone-sävyt Very Peri ja Black Onyx). Itse pidin eniten vihreän sävyisestä Aqua Foam -versiosta, mutta lehdistötiedote ei sitä mainitse, joten mahdollisesti sitä ei ole ainakaan heti tulossa Suomen merkkinoille.

Pääsimme hypistelemään siis jokaista puhelinmallia, kuten kuvista näkyy, ja erityisen vaikutuksen niissä tekivät ainakin ulkoasu ja käteen sopivuus (erityisesti fusion ja neo) sekä keveys.

ultra: 161,76 x 73,5 x 8,39 mm, 198,5 grammaa
fusion: 158,48 x 71,99 x 7,45 mm, 175 grammaa (sininen versio 7,68 mm ja 168 grammaa)
neo: 152,9 x 71,2 x 7,75 mm, 155 grammaa

Tarkempia havaintoja varten pitää odottaa varsinaista tekstijaksoa.

Lisätiedot:
ultra / fusion / neo

Kuvat: Manu Pärssinen

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Honor... V2.fi osallistui: Ha... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova