Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Creative iRoar GO

Manu Pärssinen

13.12.2016 klo 11.07 | Luettu: 4516 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pienempi, mutta järeämpi
Bluetooth-kaiuttimia piisaa. V2.fi:ssä testattiin aikanaan Creative SoundBlaster Roar 2, mutta vaikka iRoar GO:n nimessä samoja kirjaimia onkin, se on monella tavalla eri sarjaa oleva laite. Bluetooth-kaiutin sekin, kuitenkin. Tai ainakin muiden kytkentätapojen ohella. Helpostihan näissä menee sekaisin, mutta iRoar GO on itse asiassa hienosäädetty, pienempi ja kevyempi versio Creativen iRoarista, joka julkaistiin alkuvuodesta. Alkuperäistä iRoaria mainostettiin maailman älykkäimpänä pikkukaiuttimena ja arvioissa se sai sapiskaa lähinnä hinnastaan. Lähes 500 euron laittaminen bluekkaripönttöön onkin summa, joka varmasti vaikutti myyntilukuihin. Siitä on nyt menty useampi satanen alaspäin ja samalla on kutistettu vekottimen ulkomittoja sekä painoa tuntuvasti - mutta miten kutistus on sitten vaikuttanut ominaisuuksiin? Positiivisesti.


Mustanpuhuva laatikko kromattuine päätyineen ja listoineen on mielestäni mukavan moderni ja näppärän tyylikäs. Päätylistoilla on myös äänenlaadullinen merkitys, sillä ne pitävät vekottimen hieman irti pöydän pinnasta ja vähentävät näin kuminaa ja resonanssia. Koska uuden mallin yksi mainospointeista on sen roiskeen/säänkestävyys, on kaikki liittimet suojattu kumiläpillä. Tarjolla ovat virtaliitin, AUX in, USB DC out (vaikka kännykän lataamiseen), micro-USB (äänikortiksi PlayStation 4:lle, PC:lle tai Macille) sekä micro-SD-korttipaikka. Bluetoothin lisäksi iRoar Go:n saa toistamaan musiikkia myös muistikortilta (MP3/FLAC) tai NFC:n kautta. Eikä siinäkään vielä kaikki. Lisäksi iRoar GO toimii myös äänitallentimena (muistikortille) ja sisäisen mikrofonin avulla sitä voi hyödyntää myös puhelinkokouksissa. Laitteen mukana tulee (3,5 mm) mikrofonisovitin, jolloin palikka muuttuu vieläpä pieneksi PA-laitteistoksi. Toimintojen lista on siis mittava.


Kytkeminen bluetoothilla iPadiin kävi naisäänen ohjastamana ongelmitta, mutta perusasetuksilla iRoar GO:n äänenlaatu ei hurjasti vakuuttanut. Toki se on parempi kuin tabletin omilla kaiuttimilla, mutta silti kovin purkkimainen. Avuksi tuli kuitenkin Roar-painike, joka buustaa ääniä sekä basso- että treble-puolella ja tekee kokonaisuudesta huomattavasti mukavamman kuuloisen. Kaikki viisi kaiutinelementtiä pääsevät sen myötä paremmin oikeuksiinsa ja tätäkin kirjoittaessani iRoar soittelee pöydälläni kasarivaikutteista syntikkapoppia ja kuulostaa varsin kohtuulliselta niin ala- kuin ylä-äänissäkin. Hieman napakkuutta ja selkeyttä ehkä jää kaipaamaan. Äänenvoimakkuutta iRoar GO:ssa on kyllä riittämiin isompiinkin huoneisiin. Toisen kerran painiketta painamalla pääsee taajuuskorjain-tilaan, jonka vaikutusta olisi voinut mobiilisovelluksen kautta säätää, mutta ohjelmisto toimi jostain syystä todella huonosti.


Creative mainostaa myös paljon laitteen Superwide-teknologiaa. Se tarkoittaa, että kun vekottimen pistää pöydälle ja vielä sopivasti seinän viereen pläikymään, niin algoritmeilla, “holistisella audiosuunnittelulla” ja muilla vippaskonsteilla stereovaikutelma kuulostaa entistäkin laajemmalta. Kyllä ääneen tietynlaista ilmavuutta ja melko pitkällekin ulottuvaa stereokuvaa tuli, mutta eipä pieneltä purkilta voi odottaa kunnon stereokaiuttimia vastaavaa syvyyttä.

Noin 200 euroa on sekin monelle kova hinta kannettavasta kaiuttimesta. iRoar GO kuitenkin vakuutti monikäyttöisyydellään ja mm. akkukestollaan, joten se alkaa olla sillä rajalla, jolloin hinta on maksamisen väärti. Paljon on pieneen pakattu!Hintaluokka: 199,90 euroa (Creativen verkkokaupassa)
Lisätietoa: Creative

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi JOULUKISA #2 -... V2.fi JOULUKISA #3 -... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova