Tuorein sisältö

V2.fi:n testissä Huawei Honor 8

Esa Toikkonen

13.06.2017 klo 15.47 | Luettu: 6225 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Puoli vuotta myöhemmin
Normaalisti kirjoitamme puhelinarviot niihin aikoihin, kun puhelin tuodaan kuluttajamarkkinoille. Tällä kertaa olemme kuitenkin tutustuneet tuotteeseen useita kuukausia pidempään ja käsittelemmekin enemmän mietteitä siitä, miten puhelin on palvellut pitkässä juoksussa. Tarkemmat tekniset tiedot jäävätkin hieman vähemmälle, koska niistä asiasta kiinnostuneet ovat lukeneet varmasti jo aiemmin.


Honor 8 on ulkoisesti tyylikäs ja asettuu omaan käteeni mainiosti. Puhelimen reunalla kiertää näkyvästi metallirakenne, mutta silmiin pistävintä puhelimessa on sen etu- ja takapuolen lähes kauttaaltaan peittävä lasi. Vaikka lasia on paljon, en onnistunut suuresti sitä vaurioittamaan pienistä pudotteluista huolimatta. En ole pitänyt puhelimen päällä mitään suojakuoria tai -kalvoja, joten pieniä naarmuja lasiin kuitenkin tuli. Metallireunuksiinkin pieniä elämän jälkiä jäi, mutta melko vähän niitäkin. Uuteen puhelimeen suosittelen, oli se sitten mikä malli tahansa, hankkimaan vähintään suojakalvot, sillä eteeni ei ole tullut vielä laitetta, joka kestäisi kaikki elämän pikkuhaaverit. Rakenteeltaan puhelin on tukeva, eikä se pitkän testijakson loppuhetkilläkään natissut, vaikka kuinka laitetta väänteli. Rungon reunalta löytyvät virtapainikkeen lisäksi äänenvoimakkuuspainikkeet ja luukku, jonne sim-kortti ja tarvittaessa muistikortti laitetaan.

Yleisellä tasolla voidaan puhua, että puhelin on oikutellut hyvin vähän. Pariin otteeseen jouduin sammuttamaan laitteen sen vuoksi, että ruudun kääntävä ominaisuus oli päättänyt lopettaa toimintansa. Toki joitain ohjelmien kaatumisia on vastaan tullut, mutta niiden kohdalla on vaikeaa varmaksi sanoa, johtuvatko ongelmat enemmän itse laitteesta vai mahdollisesti ladatusta softasta. Onneksi näitäkin melko vähissä määrin tuli. Testijakson alussa kiusallisia ongelmia oli enemmän, mutta loppua kohden melko aktiivisen päivitystahdin ansiosta nekin ovat rauhoittuneet.


Muistan ensimmäiset viikot viime vuoden puolella puhelimen kanssa ja silloin ongelmia riitti enemmän. Onnistuin ensimmäisten viikkojen aikana soittamaan useita puheluita, ottamaan valokuvia ja muuttamaan laitteen asetuksia lähes päivittäin niin, että puhelin oli vain taskussa. Olen sitä ihmisryhmää, joka helposti työntää kätensä taskuun, mutta välillä tuntui, ettei niiden edes tarvinnut painua taskun pohjalle ja tapahtui jo ihmeitä. Aikani kirosin asiaa mielessäni, mutta kuin ihmeen kaupalla asia korjaantui. Lienee jokin päivitys tehnyt asialle jotain, koska päivittäiset ihmeellisyydet loppuivat kuin seinään ja sen koommin ongelmaa ei ole ollut. Kun puhelimen nyt viimeisen kerran suljin, niin laite oli päivittynyt Androidin 7.0 -versioon ja Huawein oma Android-laajennus EMUI versioon 5.0.

Perusominaisuuksista puhelimessa on valmiina olennaisimmat, tosin vielä kaipaisin Kiinan puhelimista tuttuja sammuneelle ruudulle piirrettyjä kuvioita, jotka avaavat halutun sovelluksen. Samaa asiaa ajaa hieman rajoittuneemmassa mittakaavassa, mutta käyttövarmempana, puhelimen takana oleva älypainike, joka toimii samalla sormenjälkitunnistimena. Nappiin pystyy lisäämään erilaisia toimintoja lyhyen painalluksen, kahden nopean painalluksen, tai yhden pitkäkestoisen painalluksen seuraukseksi. Esimerkiksi taskulampputoiminto oli kätevä sijoittaa tämän pikanapin taakse, jolloin sen pystyi helposti aktivoimaan päälle ja pois näyttöön koskematta.


Sovelluspuolella löytyy Googlen tuttujen sovellusten lisäksi muun muassa laskin, muistio, ääninauhuri ja terveysohjelma, joka pitää kirjaa päivän aikana tallatuista askelista ja piirtää työpäivän jälkeisen juoksulenkin kartalle ajan, vauhdin ja kulutettujen kalorien kera. Puhelimesta löytyy myös silmien rasitusta vähentävä ”Silmien mukavuus” -tila, joka vähentää ruudulta sinistä valoa ja tekee kuvasta kellertävämmän. Vakiosovelluksena puhelimessa on myös puhelimen näytön videokuvaus, jolla voi melko kätevästi nauhoittaa esimerkiksi ruudulla tapahtuvan vikatilanteen. Puhelimen mukana ei tule isoa ohjekirjaa, vaan peruskäytössä tarvittavat ohjeistukset löytyvät suomenkielisinä puhelimen tukisovelluksesta.

Käyttöjakson loppuhetkillä vastaan tuli ongelma, jonka tuotteen pieneksi heikkoudeksi voisi huomioida, mutta mihin varmasti itsekin voisi vaikuttaa. Latausjohtoa olen pitänyt aina mukanani, milloin minkäkin repun tai laukun pohjalla. Ilmeisesti muun mukana kulkevan tavaran seassa laturin johto on vioittunut puhelimeen liitettävästä päästä, minkä vuoksi se ei enää pysynyt kunnolla puhelimessa kiinni. Lataaminen ja puhelimen käyttö samanaikaisesti muuttui täten mahdottomaksi, jollei johdon liitintä työntänyt jatkuvasti puhelimeen päin. Uuden johdon hankinta auttoi ja sitten puhelinta pystyi taas normaalisti lataamaan.


Akun tyhjästä täyteen lataaminen vie noin puolitoista tuntia ja siitä riittää helposti virtaa koko päiväksi melko aktiivisessakin käytössä. Jos taas päivän mittaan puhuu vain parit puhelut ja hieman somea seuraa, niin akku voi hyvinkin kestää kaksi päivää.

Olen käyttänyt puhelinta nyt useita kuukausia ja alkuajan pienien ongelmien korjaantumisen jälkeen olen ollut Honor 8:aan erittäin tyytyväinen. Kevyt ja vankka rakenne yhdistettynä erittäin sujuvasti toimivaan käyttöliittymään antaa hyvät puitteet päivittäiseen käyttöön. Honorissa olisi oikeastaan kaikki tällä hetkellä tarvitsemani ominaisuudet, jos kamera vielä olisi varustettu optisella kuvanvakaimella. Puhelimella saa kyllä oikein mainioita kuvia optimiolosuhteissa, mutta pienikin heilahdus tuppaa tekemään kuvasta suttuisen ja epätarkan näköisen. Monien vaatimuslistalta löytyy myös kosteuden kestävyys, joka tästä laitteesta puuttuu. Hinta-laatusuhteeltaan Honoria on kuitenkin helppo suositella jokaiselle, joita kyseiset puutteet eivät haittaa ja joka hakee hintaluokaltaan noin 300–400 euroa maksavaa puhelinta.

32-gigaisella tallennustilalla varustettu versio puhelimesta maksaa tällä hetkellä noin 339 euroa. 64-gigaisesta versiosta joutuu pulittamaan noin 369 euroa.

Lisätietoa: HonorV2.fi | Esa Toikkonen
< Voita bat-katsottava... Paskoja leffa-arvost... >

Keskustelut (1 viestiä)

Honor8

13.06.2017 klo 20.08 2 tykkää tästä

Hyvä luuri on. Itsellä ollut kanssa muutaman kk käytössä ja ei ole mitään pahaa sanottavaa. Paras puhelin mitä mulla on ikinä ollut.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova