Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Blue Raspberry -mikrofoni

Ville Heinonen

10.01.2017 klo 15.52 | Luettu: 5849 kertaa | Teksti: Ville Heinonen

Taskustudio
Aluksi yksi huomio liittyen aiempaan Blue-tuotetestiini: en ole Bluen Mofi-kuulokkeita kerran käytettyäni pystynyt enää palaamaan takaisin aiempiin luureihini. Suhteellisen avonaisessa toimistossa kuulokkeiden eristävyys on loistava etu ja kuulokkeiden painon ja rakenteen mukanaan tuoma epämukavuuskin on jollain mystisellä tavalla hälvennyt.


Mutta asiaan. Aiemmin suurta mainetta niittäneet Bluen Yeti- ja Snowball-mikrofonit olivat tuoreessa muistissa, kun testiin saapui uutuus-Raspberry. Ensisilmäisyllä mikrofonista heräsi kaksi selkeää huomiota; onpas se kätevän pieni, ja onpas se aavistuksen halvan näköinen. Tuotteella on kuitenkin hintaa noin 200,00€, joten odotin ulkoasulta enemmän.

Ensimmäisen kerran fiilis halvalla tehdystä tuotteesta hälveni, kun mikrofonin otti käteen. Mikki tuntuu erittäin tukevalta, eikä mikään hölsky suuntaan tai toiseen. Kätevästi eri asentoihin kääntyvä jalusta tarjoaa hyvän tuen ja punainen keinonahka tuo arvokkuutta. Mikrofonin oman jalan voi irroittaa, jolloin käytettävissä on normaali jalustakiinnike. Mikin takana majailevat USB- ja kuulokeliittimet, vasemmalta reunalta löytyy kuulokkeiden äänenvoimakkuus ja oikealta mikrofonin äänitystaso (jota painamalla mikrofoniäänen saa mykistettyä). Edessä on perinteinen led, joka kertoo, onko mikki mutella vai ei, tai meneekö äänitystaso yli.


Pakkauksessa toimitetaan mukana kaapeli sekä tietokone- että matkapuhelinkäyttöä varten. Mukana on siis jopa harvinainen micro-USB -> Lightning-kaapeli, jolla Raspberryn saa kiinni iOS-laittieeseen.

Mikrofonin äänenlaatu on suorastaan hämmästyttävän hyvä. 24-bittinen audio sekä mikin sisältä löytyvä “Internal Acoustic Diffuser” tuottavat kirkasta ja selkeätä ääntä. Etenkin mainittu IAD tuntuu toimivan hienosti, sillä se selkeästi poistaa äänitystilassa vaikuttavia häiriöääniä.

Kokonsa puolesta voisi kuvitella, että Raspberry on tarkoitettu lähinnä keikkakäyttöön podcastien tekoon, mutta testin perusteella voisi kuvitella sen toimivan myös monissa muissa käyttötarkoituksissa. Toki laite on arvokaskin, mutta tällä kertaa rahalle saa vastinetta. Ainoa hienoinen miinus tulee hieman halvan oloisesta ulkoasusta, jonka kyllä tapaukseen tutustuttuaan antanee anteeksi.Lisätietoja: Blue
Hintaluokka: noin 200,00€


V2.fi | Ville Heinonen
< Voita Absolutely Fab... V2.fi testasi: Start... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova