Tuorein sisältö

Acer Aspire VX 15

Manu Pärssinen

14.03.2017 klo 16.32 | Luettu: 11024 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ihan passeli pelikannettava
Kun otin Acer Aspire VX:n ensimmäistä kertaa laatikostaan, ensimmäinen ajatukseni oli, että se näytti juuri siltä, kuin olin ajatellutkin sen näyttävän: modernisti muotoiltu, muutamalla punaisella lisäraidalla varustettu kone, jonka harjattua terästä imitoiva muovipinta, punaisella reunustetut ilmankiertoaukot sekä yläreunan platinan värinen logopalkki väljästi välistetyllä ASPIRE VX -tekstillä loivat tyylikkään alkutunnelman. Käsissä kone ei tuntunut myöskään hirvittävän painavalta (2,5 kiloa).Läppärin aukaisun jälkeen huomio kiinnittyi ensimmäisenä näppäimistöön, josta siitäkin löytyy punaisia aksentteja - tämä värimaailma taitaa olla jo vakio PC-peliraudassa. Näppäimistön ja kosketuslevyn reunan valaistus on myös punainen. Tuntumaltaan näppis ei ollut aivan mieleeni ja vähän arvelutti myös virtapainike, joka oli aivan tavallinen näppäin näppäimistön oikeassa yläkulmassa. Voisin kuvitella, että peliturnausten huumassa siihen saattaa joskus osua. Koneen käynnistyksen jälkeen ilmeni kuitenkin yksi laitteen isoimmista heikkouksista: Lähes kaikki takaani kulkeneet toimistolaiset kommentoivat VX 15:n näyttöä. Kyseessä on 15,6 -tuumainen Full-HD mattapintainen “Acer Comfyview” -näyttö, jossa on TN-paneeli. Hämärässä sitä oli kyllä ihan miellyttävä katsella, mutta valoisassa toimistotilassa kritiikki oli perusteltua.Acer Aspire VX 15:n hinta on 1200 euron tietämillä, joten ihan tykeintä pelirautaa ei sisään ole isketty. Suorittimena on Intel Core i5-7300HQ 2,5 GHz ja grafiikkakorttina NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4 Gt GDDR5. Virtuaalitodellisuuksia niillä ei pyöritellä, eikä uusia pelejä täysillä asetuksilla, mutta mattimeikäläis-PC-pelaajalle pakkaus on ihan kohtuullinen. Tuoreehkoa DOOMia läppäri pyöritti low-sektorin asetuksilla (VSync: adaptive) 30 FPS:n ruudunpäivitystaajuuteen liimattuna oikein mukavasti. Uskoisin monien pelien rullaavan lujempaakin. 3DMarkin Time Spy -testillä laite kellotti lukeman 2326, mikä vertailutaulukon mukaan on juuri se, mihin VX:n pitäisi pystyäkin. Pelatessa en huomannut laitteen kuumenevan millään tavalla huolestuttavasti.

Muistia Aspiressa on 8 gigatavua (DDR4), kiintolevyinä 256 gigaa SSD:tä ja teratavu muuta tilaa. Akkukestoa luvataan kuusi tuntia. Lisäksi sen kyljistä voi löytää koloja USB:lle, USB 3.0:lle, USB C:lle, HDMI:lle, kuulokkeille ja SD-muistikorteille. Langattomaan verkkoon saa yhteyden MU-MIMO:lla, mikäli ympäristön wifi-lähetin sitä tukee. Pakettikoneelle perinteiseen tapaan VX 15 välillä ehdottelee Acerin omien apuohjelmien ja Microsoft Officen asentamista. Yllättävää oli se, että koneella oli valmiiksi asennettuna muun muassa Firefox, Netflix ja Spotify sekä työpöydällä linkki eBayhin. Sponsored by.

Olen lähes täysiverisesti konsolipelaaja, enkä kovin kokenut PC-raudan testaajanakaan, mutta minun näkökulmastani VX:n suoritus pelikoneena oli ihan passeli. Tiedostan toki, että huikeimpia visuaaleja sillä ei tule kokemaan ja “oikeat” PC-harrastajat tuhahtelevat, mutta laite ei olekaan tarkoitettu sille ylimmälle Master Race -kastille. Tosin 1200 eurolla (Amerikassa sama laite on 800 dollaria!) saisikin sitten jo hieman tykimmän pöytäkoneen, eli ostajan päätös on kiinni siitä, kuinka paljon painoarvoa antaa liikuteltavuudelle suhteessa koneen tehoihin.Hintaluokka: 1200 euroa
Lisätietoa: Acer


V2.fi | Manu Pärssinen
< Voita Trolls-elokuva... Haastattelussa Anna ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

NotsoAcer

14.03.2017 klo 22.01

Itse läppäri on todella laaduton kuten Acer noin muutenkin on (nykyään).

Itselläni tällaisia kävi 3 ja palautin kaikki. Ei enää koskaan Aceria, missään muodossa. Ei edes näytöksi Aceria, nekin on skeidaa (kuin myös BenQ, samaa lafkaa).
lainaa
eikömikäänriitä

15.03.2017 klo 01.50

Vaatiiko "vive" vieläkin tehokkaampaa konetta kuin tämä?

lainaa
PuuceePlasteri

15.03.2017 klo 13.29

eikömikäänriitä kirjoitti:
Vaatiiko "vive" vieläkin tehokkaampaa konetta kuin tämä?


Viven suositeltu minimi näytönohjaimen puolesta on GTX 970, ja tuon kannettavan 1050Ti jää siitä hieman jälkeen. Kyllä se varmaankin toimii, mutta suorituskyky voi jäädä heikohkoksi.
lainaa
Yazu

23.03.2017 klo 21.40

Jännästi on hinnat muuttunut. Aikaisemmin sai 1200e (jopa alle tämän) läppärin 17tuuman näytöllä, gtx960m ja muut herkut. Nyt uuden näytönohjaimen myötä saa maksaa 1300e, jotta saa vastaavat herkut.

Gtx 1050m on noin 15% tehokkaampi verrattuna vanhempaan malliin Gtx960m. Ihan kannattava hankinta jos hyvään hintaan saa.

Pitää kait katella jenkkilästä joskus kannettavaa :P
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova