Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: Star Wars: The Bad Batch -lehdistötilaisuus

Manu Pärssinen

04.05.2021 klo 12.00 | Luettu: 1405 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mikä on tämä kumma joukkio?
V2.fi pääsi kansainvälisen journalistijoukkion seassa osallistumaan lehdistötilaisuuteen, jonka aiheena oli pian Disney+-palvelussa alkava Star Wars: The Bad Batch -animaatiosarja. Paikalla jutustelemassa olivat ääninäyttelijä Dee Bradley Baker, ohjaaja/tuottaja Brad Rau sekä pääkäsikirjoittaja/tuottaja Jennifer Corbett.

- - - HUOM! VASTAUKSET SISÄLTÄVÄT PIENIÄ SPOILEREITA SARJAN ENSIMMÄISESTÄ JAKSOSTA. - - -

Bad Batch -joukkio nähtiin jo Clone Wars -sarjan viimeisellä kaudella, mutta Dee Bradley Baker johdatti paikallaolijat ryhmän koostumukseen.


Dee: Okei, yksi tiimin jäsenistä, Hunter, on tavallaan sen johtaja. Hänellä on jäljitystaitoja ja tehostuneet aistit ympäristön havainnointiin. Sitten on Tech, joka on suuntautunut teknologiaan. Hänellä on aina jokin kannettava laite, jota hän hiplaa. Tech on aina todella tyyni ja rauhallinen, sekä kätevä kaiken tekniikan kanssa. Wrecker taas on hahmo, jonka nimestäkin voi päätellä hänen olevan ryhmän lihaskimppu. Hänellä on uskomattomat voimat. Ketähän meillä vielä olikaan? Ai niin, Crosshair. Crosshair on ryhmän tarkka-ampuja. Hänen hahmonsa on tavallaan vastapaino ja mielenkiintoinen osa ryhmädynamiikkaa. Sitten on vielä Echo, joka on muokattu klooni, droidiklooni, jonka tapasimme eräässä Clone Warsin jaksossa ja sitten hänet otettiin osaksi Batchia. Siinäpä ryhmämme on, uskoisin. Yhdessä he muodostavat melkoisen voimajoukkion.

Olisiko se kuin lempilapsenne tiedustelemista, jos pyytäisin nimeämään suosikkijäsenesi Bad Batchista?

Brad: Tavallaan. Uskon niin.

Dee: On hauska olla Wrecker, koska hän on niin rehellinen…niin selkeä ja hauska hahmo. Mutta olen kiintynyt suuresti heihin kaikkiin. Kaikki ovat hyvin kiinnostavia tyyppejä. Wrecker on ehkä luonteeltaan kauimpana niin minusta itsestäni kuin kaikista muistakin hahmoista. Ja hän on varsin hauska.

Dave Filoni valvoo sarjaa ja olette molemmat (Jennifer ja Brad) ennenkin työskennelleet hänen kanssaan. Pystyttekö kertomaan hieman siitä, millaista yhteistyö oli hänen kanssaan tämän sarjan parissa?

Jennifer: Työskentelin Daven kanssa Star Wars Resistancen parissa, mikä olikin hieno kokemus. Kun saa mahdollisuuden kehittää sarjaa hänen kanssaan, se on kuin huipputason Star Wars -käsikirjoittamisen opiskelua. Ja koska tämä on tavallaan Clone Warsin jatko-osa, hänen osallistumisensa prosessiin oli hyvin tärkeää. Nämä ovat hänen luomiaan hahmoja ja hän tuntee tämän maailman, mutta jokainen päivä ja jokainen käsikirjoitus ovat oppimiskokemuksia. On todella jännittävää nähdä sarjan kehittyvän ja kasvavan tiimin mukana. Davelta on ollut mahtavaa oppia asioita.

Brad: Kyllä. Dave on mahtava ja olen tuntenut hänet kauan. Kun hän aloitti Clone Warsin parissa, tapasin hänet Skywalker Ranchilla ja satuin juuri olemaan perustamassa omaa animaatiostudiotani siihen aikaan, joten en kyennyt liittymään Clone Warsin tekijätiimiin mukaan. Olen katunut sitä ja oikaisin tuon liikkeen myöhemmin ryhtymällä Rebels-sarjan jaksojen ohjaajaksi sekä sitten myös Resistancen. Dave on mukava mies ja hyvä ystäväni. En osaisi edes kuvitella parempaa mentoria, etenkään Star Warsin kohdalla. Hän kertoo meille joka päivä mielettömän hienoja juttuja. Yhteistyön tekeminen hänen kanssaan ja se, että olemme pystyneet työskentelemään niin läheisesti Jenin kanssa, on ollut mahtavaa. Toteutunut unelma.


Alun tapahtumat sijoittuvat siis Order 66:en johtaneisiin päiviin. Aika sen jälkeen onkin faneille tuttua, tai niin ainakin kuvittelemme, mutta sarja esittää uudenlaista kulmaa. Voitteko kertoa, mitä galaksissa tapahtuu kun sarja alkaa ja millaisia haasteita Bad Batch tulee kohtaamaan?

Jennifer: Tämä ajanjakso on yksi syistä, jotka saivat minut innostumaan sarjasta, sen lisäksi että päähahmojen ryhmä on eriskummallinen. Clone Warsin jälkeen, jossa siis kloonisoturit tekevät asioita, joihin ne on suunniteltu, on mielestäni kiintoisaa nähdä sarja, jossa pohditaan kysymyksiä siitä, mitä sodan jälkeen tapahtuu. Mitä tapahtuu niille klooneille, jotka ovat oppineet olemaan vain sotilaita? Erityisesti juuri Bad Batchin näkökulmasta, jotka tekevät asioita eri tavalla Galaktisen Tasavallan nimissä - miten he sopivat sekaan, kun siitä tulee Imperiumi? Ne ovat kaksi hyvin erilaista hallintoa. Batch reagoi uuteen ympäristöönsä ja uusiin tapoihin noudattaa sääntöjä, mikä ei ole heidän suosikkipuuhaansa. Oli hyvin kiinnostavaa kertoa siirtymästä Tasavallasta Imperiumiin ja siitä, miltä se näyttää, sillä sitä ei nähty alkuperäisessä trilogiassa, jossa näytettiin vain Imperiumin dominanssi. Kyse on varhaisista vaiheista ja mielestäni oli kiinnostavaa näyttää planeettoja ja paikkoja, jotka olivat onnellisia sodan loppumisesta eivätkä oikeastaan ymmärtäneet, mitä Imperiumi oikeastaan tarkoittaa. Se tavallaan asettaa pohjaa sille, mitä kaikki tietävät Imperiumista myöhemmin.

Dee: Mielenkiintoinen asia, jonka nostit esille, on se kuinka shokeeraava ja äkkinäinen muutos Tasavallasta Imperiumiin on. Koko galaksiin, universumiin, syntyy komentoperustainen rakenne. Ja Bad Batch ei ole juurikaan komentoja kuunteleva yksikkö.

Dee: He ovat kyllä tiimi, mutta he eivät noudata kloonimaista ylhäältä alas -marssijärjestystä. On kiinnostavaa asettaa heidät tällaiseen muutoksen aikaan ja katsoa, mitä tapahtuu.

Aloitusjaksossa tavataan uusi hahmo nimeltä Omega ja hän vaikuttaa melkoisen tärkeältä. Mitä voitte kertoa hänestä ja kuinka tärkeä hän on tarinan kannalta? Hunterin ja Omegan dynamiikassa on myös Mandalorian/vauva-Yoda-tyyppisiä “vastahakoinen isä haarniskassa”-viboja?

Dee: No, sarjan myötä paljastuva suhde on kiehtova, koska aluksi tämä tiimi on oma, suljettu yksikkönsä. He eivät todellakaan ole tottuneita liikkumaan tai työskentelemään kenenkään muun kanssa. Toisaalta, he ottivat mukaansa Echon sen jälkeen, kun tämä tavallaan todisti arvonsa. On kiinnostavaa tarinan ja käsikirjoituksen kannalta muodostaa tällainen henkilökohtainen suhde nuoremman hahmon kanssa ja nähdä, kuinka se muuttuu ja mukautuu ja kuinka se toimii. Kyseessä on enemmän kuin sedän/veljentyttären tai isän/tyttären dynamiikka, mutta ei kuitenkaan täysin. Omegalla on omanlaisensa voimien potentiaali ...ehkä. On mielenkiintoista nähdä kaiken sen paljastuminen, mutta uskon, että se yhdistää katsojaa tarinaan henkilökohtaisella tavalla. Star Wars ei koskaan ole vain toimintaa. Aina on jokin henkilökohtainen juoni, joka yhdistää katsojan koko tarinaan.

Brad: Omega on mahtava. Tarkoitan, että meillä on loistava tiimi eliittiklooneja ja kaikki mistä olemme puhuneet tässä muuttuvassa galaksissa. Tätä ajanjaksoa on jännittävää seurata fanina, sillä emme ole nähneet Imperiumin noususta ennen kovinkaan paljon. Nämä kliiniset sotilaat ovat yhtäkkiä kuin kaloja kuivalla maalla galaksin muutoksissa. Heillä on mukanaan lapsi, jota he yrittävät kasvattaa ja se toimii molempiin suuntiin, sillä kukaan heistä ei ole valmistautunut pärjäämään itsekseen. Lähtien siitä, että kuinka he edes syövät? Muonituskeskusta ei ole. Kuinka varusteet korjataan ja mistä he saavat polttoainetta alukseensa? Nämä asiat ovat sellaisia “hetkonen, ai niin, eihän tätä viime viikolla tarvinnut ajatella, nyt pitää keksiä keinoja” -juttuja. Se on todella kiintoisaa.


Bad Batch on tunnelmaltaan Rogue Onen kaltainen, riisutumpi sarja, joka keskittyy vastahakoisiin, rähjääntyneisiin sotilaisiin. Millaista oli tehdä sarjaa heidän ympärilleen, eikä Star Wars -päähahmojen, kuten jedien ja sithien?

Brad: Tuo oli valtavan hyvä kysymys. Rakastamme kaikkea sitä sisältöä, mutta hyvin mielenkiintoista on juuri se mistä puhuimme, perhedynamiikan käsitteleminen. Tarinoiden pohjautuminen tunteellisiin latauksiin antaa toiminnalle rehellisesti sanottuna paljon enemmän tekstuuria. Räjäyttelemme kyllä kaikenlaista ja meillä on hauskaa sitä tehdessämme, mutta tunteellinen konteksti on haaste kaikissa näissä tarinoissa. Meille on avuksi, että työstämme tuttuja hahmoja, joista emme kuitenkaan tiedä niin paljoa. Se antaa tilaa leikitellä sen kanssa, kuinka nuo hahmot kehittyvät.

Dee Bradley Barker, lähestytkö ääninäyttelijänä Clone Force 99:ää mitenkään eri tavoin kuin Clone Warsin seitsemännellä kaudella, nyt kun heillä on oma sarjansa?

Dee: Kyllä, Clone Force 99 on tavallaan askel eteenpäin siitä, mitä minulta pyydettiin Clone Wars -sarjassa. Kloonit ovat haastavia, sillä niiden erottelu toisistaan on hienovaraista, mutta toisaalta sen pitää olla selkeää ja ratkaisevaa. Bad Batchin hahmot ovat paljon erilaisempia toisistaan, mikä tekee hahmosta toiseen vaihtamisesta helpompaa. Se tuntuu siltä, kuin loikkisin kiveltä kivelle virran yli. Näen kiven, käsikirjoitus on selkeä, ja siihen hahmoon minä hyppään. Pystyn näkemään heidät ja minusta tuntuu, kuin tuntisin heidät ja se auttaa, jos he ovat äänellisesti etäämmällä toisistaan, niin persoonallisuuksien ja tunnetilojenkin puolesta. Se näyttää enemmän taikatempun tekemiseltä, kuin kloonisotilaiden kohdalla, mutta on silti ääninäyttelijänä kiehtova prosessi tehdä niitä kohtauksia, joissa vain juttelen keskenäni. Vaihtelen hahmosta toiseen, kun etenemme käsikirjoituksessa. Tyypillisesti menemme vain suoraan koko kohtauksen läpi. On mukavaa, että se on niin hauskaa. Projektina se on hyvin kiinnostava.

Jennifer: On todella vaikuttavaa katsoa kun hän tekee ääninäyttelemistä, sillä kun aloitimme, luulin että hän tekisi vain yhden hahmon äänet kerrallaan. Oli jännittävää nähdä hänen näyttelevän itsekseen kaikki kloonihahmot - hän vain hyppäsi ilman taukoja suoraan yhdestä toiseen ja olin ihan ällikällä lyöty. Joka kerta kun teemme nauhoituksia, olen ihmeissäni Deen taidoista.

Muilla Star Wars -animaatiosarjoilla, kuten Rebelsilla ja Resistancella on oma, uniikki visuaalinen tyylinsä. Mutta Bad Batchin ilme vastaa suoraan sen edeltäjää, Clone Warsia. Miksi tiimi piti tärkeänä jatkaa samaa visuaalista tuntua sarjasta toiseen?

Brad: Se oli hyvin tarkoituksellista. Bad Batch on henkinen jatko-osa Clone Warsille, joten halusimme kunnioittaa sen perintöä ja tyyliä. Mutta koko tiimi Lucasfilmillä ja CGCG:llä on vain pistänyt uuden vaihteen päälle - kaikki on tarkempaa, tyylikkäämpää, hahmot ovat hiotumpia. Siinä on Clone Warsin perintöä, mutta suuremmalla määrällä yksityiskohtia ja tarkkuutta. Olen työskennellyt monissa näistä sarjoista, saman porukan kanssa. Tiimi on loistava ja teemme mielestäni parasta jälkeämme juuri nyt. Se on tosi hauskaa.

Jennifer, kuinka kokemuksesi Yhdysvaltojen merivoimissa on auttanut sinua Bad Batchin kirjoitusprosessissa ja visiossa?

Jennifer: Hyvä kysymys. Kun ensimmäistä kertaa näin alkuperäisen Bad Batchin juonikaaren, joka oli tarkoitettu Clone Warsin viimeiselle kaudelle, tunsin siihen heti yhteyttä, sillä ymmärsin hahmojen välisen dynamiikan. Ymmärrän kuinka armeijassa ihmisistä tulee kuin läheisiä sisaruksia, kun heidät lähetetään tehtäville yhdessä. Kun on läheisesti tekemisissä ja hyviä tovereita, stressaavissa tilanteissa syntyy myös kiusoittelua. Yritän tuoda sitä mukaan, kuinka tämä eliittisotilaiden joukko on tietynlainen perhe. Eikä heidän tarvitse olla aina ja kaikesta samaa mieltä, vaan kaikki erilaiset näkökulmat tulevat heidän keskinäisestä erilaisuudestaan. Se on kuin armeijassa. Jokaisen tausta on erilainen, jokaisella on eri syyt tehdä mitä he tekevät ja se on tosielämän perhedynamiikkaa.

Onko jaksoja on suunniteltu ilmestyvän jokin rajallinen määrä? Sarja on toki vasta alussa, mutta onko tällä hetkellä olemassa jokin suunnitelma?

Brad: Kyllä. Suunnitelma on olemassa. (hymy)

Star Wars: The Bad Batchin ensimmäinen jakso julkaistaan Disney+-palvelussa 4.5.
Kuvat: (c) Lucasfilm

Käännösapu: Nanne Kukkura

V2.fi | Manu Pärssinen
< Shadow and Bone 1-1:... Star Wars: The Bad B... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova