Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Urbanista Lisbon -nappikuulokkeet

Manu Pärssinen

17.01.2022 klo 19.21 | Luettu: 2778 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kevyttä kuuntelua
Ruotsalainen Urbanista on edelleen aika tuore tekijä, vaikka sen tuotteita on alkanut suomalaisissa kaupoissa vähitellen näkyäkin. V2.fi:ssä on aiemmin testattu Los Angelesit ja nyt testiin tulivat kohtuuhintaiset true wireless Lisbon-nappikuulokkeet.


Urbanista on ennenkin edustanut tyylikästä graafista suunnittelua ja nytkin Lisbonit saapuivat (ainakin lehdistölle) erinomaisen kauniissa laatikossa, jossa olisi voinut olla vaikkapa kallista designer-parfyymia. Sen sisältä löytyi pienempi laatikko, joka sekin oli tyylikkään näköinen ja siinä sävyssä, jossa itse napitkin olivat. Lisboneita saa mustina, vihreinä, punaisina, purppuroina ja testiin saapuneina vaniljan värisinä.

Laatikon sisällä on latauskotelo, puolen euron USB-C-latauspiuha ja latauskotelon sisällä tietenkin itse kuulokkeet, GoFit Wing -sovitteineen. Heti ihmetyttikin, ettei mukana tullut eri kokoisia tulppia, kuten nappikuulokkeissa yleensä tulee ja vastaus ihmetykseen selvisi nopeasti: Kuulokenapit ovat yhteen suuntaan kapenevat kalikat, joiden on tarkoituskin jäädä aika avoimesti korvakäytävän tienoille.

Paritus kävi kätevästi, sillä kun kotelon kannen avaa ensimmäisen kerran, napit ovat automaattisesti paritustilassa (Bluetooth 5.2). Mutta sitten alkoikin sähellys: en saanut millään nappeja sopimaan korviini niin, että bassotkin toistuisivat - sitä varten niitä piti hellästi painaa sormilla eteenpäin, joten selvää oli, että alataajuuksia kuitenkin oli olemassa. Pyörittelin silmiäni, yritin useita kertoja (ja aina piti erikseen tarkistaa, että olin laittamassa niitä oikein päin) sekä hämmästelin Urbanistan ajatuksenjuoksua. Eihän tämä näin voi olla… Eikä se sitten ollutkaan, kunhan ymmärsin ottaa kumiset GoFit-sovittimet napeista pois. Sitten bassotkin saapuivat kylään.


Toisin sanoen; Lisbonin sopiminen korviin saattaa olla mutkikasta ja eri kokoisia GoFit-kumeja myydään erikseenkin, mutta kun siihen asteeseen päästään että napit ovat korvissa, elämys on melkoisen miellyttävä. Keski- ja ylä-äänet ovat kohtuullisen tarkat sekä selkeät ja vaikka bassopuoli on urbaanimusapainotteinen (eli jymäkkä), kyllä näillä mukavasti kuunteli testisoittolistansa läpi. Nappien hintalapulla ei hifielämyksiä tarvitse odottaa, mutta samalla tämän hintaluokan kuulokkeiksi Lisbonit ovat toistonsa puolesta oikein pätevät.

Vaikka GoFitit jätti pois, napit pysyivät yllättävänkin tukevasti korvakäytävän äärellä ja “tulpattomuus” teki niiden päässä pitämisestä pitkienkin aikojen ajan varsin miellyttävää. Napit ovat ultrakevyet (4 grammaa per nappi) ja joskus liian tiiviit tulpat korvakäytävissä aiheuttavat minulle samaa fiilistä kuin pitkään sukelluksissa oleminen. Sitä efektiä ei Lisboneista tullut.

Urbanista Lisbonit ovat ominaisuuksiltaan perusnapit: niissä ei ole vastamelutoimintoa, ne eivät sammu (ainakaan minun testeissäni) automaattisesti kun ne poistaa korvista, eikä Urbanistan omakaan appi osaa niitä mitenkään säätää. Akkukesto on kohtuullinen 9 tuntia (+ 2 kertaa 9 tuntia lisää kotelolatauksella), mikä riittää pidempäänkin reissuun. Lisbonien hintalappu on 30-50 euron välillä (tässä oli ihmeellisiä heittoja), mikä oikeuttaa kohtuullisen hyvään hinta-laatusuhde-tähtimäärään.Urbanista Lisbon
Hintaluokka: 30-50 eur
Lisätietoa: UrbanistaV2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Canon... V2.fi testasi: Logit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova