Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Pitääkö Honor 9 lupauksensa?

Manu Pärssinen

15.08.2017 klo 12.00 | Luettu: 6264 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mainosmiesten sanahelinä syynissä
Huawein alamerkkeihin kuuluva Honor 9 on Honor-puhelinsarjan uutukainen, jota löytyy kaupoista noin 500 euron hintalapulla varustettuna. Siinä hintaluokassa älypuhelin kuin älypuhelin pyrkii erottautumaan muista erikoisominaisuuksillaan, joten V2.fi lähtikin tällä kertaa testiin vähän erilaisesta vinkkelistä - pitävätkö ysille kirjoitetut mainospuheet paikkansa? Korulauseet on poimittu erinäisten verkkokauppojen tuotekuvauksista.


“Honor 9 -älypuhelin asettaa puhelimen muotokielelle uuden standardin.
Moderni, lasin ja metallin yhdistävä rakenne on yksinkertaisen tyylikäs.
Kaareva takaosa tuntuu miellyttävältä kädessä...”

Noh, eipä tässä uusia muotokielistandardeja asetella, lasista ja metallista tehtyjä suorakaiteitahan nämä tuppaavat olemaan, jotkut enemmän pyöristettyjä, toiset vähemmän. Ei H9 rumakaan ole, varsinkaan näyttö päällä, mutta ei sitä välttämättä muiden valmistajien seasta tunnistaisi, ellei olisi asiaan paremmin vihkiytynyt. Koon puolesta olen tottunut hieman pienempään luuriin viime aikoina, mutta H9 tuntui silti toimivalta kädessä ja mahtui taskuunkin. Takapuolen kiiltävä lasipinta tosin kerää jokaisen sormenjäljen, eikä ole sen jälkeen enää kovin kaunis.

“Uusittu kaksoiskamera koostuu 20 MP mustavalkokamerasta
ja 12 MP värikamerasta, jonka ansiosta jokaisesta kuvasta
tulee entistä elävämpi. Erityisesti heikossa valaistuksessa otetut
kuvat saavat aivan uudenlaista valovoimaa. Kaksoiskamerateknologia
mahdollistaa myös järjestelmäkameramaiset bokeh-kuvat, kuvanlaatua
heikentämättömän 2x hybrid zoomin ja 4K -videokuvauksen.”

Kamerapuoleen Honorissa on siis panostettu ja alla näkyy testieni tuloksia. Puhelimesta löytyy myös simppeli GoPro Quik -videoeditointiohjelmisto, sekä “Elokuva-toiminto”, jolla sai tehtyä lyhyitä videopätkiä Applen puhelinten live-toiminnon tyyliin - se siis kuvaa pienen videon, joka kerta kun ottaa valokuvan. Henkilökuvausmoodissa H9:n kamera simuloi bokeh-effektiä… tai ainakin yrittää jotain sen tapaista sumentaessaan kuvan kohteen taustalla olevat asiat. Varsinaista bokehiahan ei näin synny, mutta vähän nätimpiä selfieitä ainakin.Täytyy sanoa, että H9:n kamera ja sen eri ominaisuudet vakuuttivat. Omistin aikoinani Nokian “superkamerapuhelimen”, joka oli jotakuinkin uskomaton ja vaikka nykyinen iPhonenikin ihan ookoo sillä saralla on, ei sen kanssa tule useinkaan “huhhuh, tulipa hyvä kuva” -hetkiä. Honorin kanssa niitä tuli heti alkumetreillä ja kieltämättä sen vuoksi koko puhelimen hankkiminen alkoi kiehtoa itseänikin jossain määrin. Asiaa ei heikennä luurin kirkas ja väririkas näyttö. Heikon valaistuksen mainospuheet jättivät vähän toivomisen varaa, mutta riippuivat paljon tilanteesta ja pimeyden määrästä.

Powered by flickr embed.

“Uusi sisäänrakennettu 3D-audioteknologia tuo kotiteatterimaisen
ulottuvuuden korviisi kuulokkeiden välityksellä.
Lisäksi yhteistyössä tunnetun Monsterin kanssa kehitetty
ääniohjelmisto tuo äänenlaadun vertaansa vailla olevalle tasolle.”

Honor 9 käyttää Huawein Histen-ääniteknologiaa, joka “vahvistaa äänen erottelukykyä, parantaa transienttivastetta ja tuottaa melodisemman äänimaiseman”. Ylemmässä mainoslauseessa mainittu Monster-ohjelmisto on itse asiassa taajuuskorjain. Testipuhelimen mukana tullut “sämpläysopas”, eli esittelypuhelimen tutustuttaviin ominaisuuksiin ohjastava läpyskä, sanoo suoraan, että Histeniä kannattaa kokeilla Adelella ja Monsteria Alicia Keysillä. Teimme työtä käskettyä. Koska luurin ääniominaisuuksia hehkutetaan näin runsaskätisesti, oli melkoinen yllätys, ettei sen laatikosta löytynyt minkäänlaisia kuulokkeita, ainoastaan USB-C-piuha, virtalähde ja suojakotelo. Jälkimmäisin näistä tosin poistaa puhelimen takapinnan sormenjälkiongelman, joten siitä plussaa.


Kuunteluun käytin siis uskollisia Marshall Major -kuulokkeitani. Adelea kuunneltaessa Histen kuulosti lisäävän musiikkiin lievän hallikaiun, joka vähän kappaleen aluksi häiritsikin, mutta rumpujen tullessa mukaan efekti toimi jo huomattavasti paremmin. Ei se nyt sukkia jaloistani räjäyttänyt, mutta paikoitellen kappaleesta erottui ilmavasti sekä laulu että joitakin soittimia erilleen, mikä oli vallan jees. Useamman kappaleen kuuntelun jälkeen päädyin kuitenkin miettimään, että Histen kyllä teki niitä kolmea asiaa, joita luvattiinkin, mutta tekikö se sitten kuuntelemisesta miellyttävämpää? Eipä juuri, itselleni tutuimmissa kappaleissa jopa päinvaistoin.

Taajuuskorjailu taas teki sitä, mitä sen pitäisikin tehdä, mutta takaraivossa kolkutti pieni mainostempun kolina - Monsterilta on nimittäin nappikuulokkeet, jotka on suunniteltu juuri Honor 9:stä löytyvää erityistä ääniprofiilia varten.

Pitääkö Honor 9 lupauksensa? Lyhyen testijakson aikana tuli monta kertaa mieleeni, että tässä olisi varteenotettava luuri hankittavaksi asti. Honor 9:stä löytyy pieniä käteviä ominaisuuksia sieltä täältä, hyvä akkukesto sekä pienin reunaehdoin ehdottoman pätevä ja monipuolinen kamera.

Sanomme, että:Hintaluokka: 500 euroa
Lisätietoa: Honor

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Logit... V2.fi testasi: Sound... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova