Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Emeet OfficeCore M2, kokouskaiutin ja -mikrofoni

Manu Pärssinen

09.04.2021 klo 22.03 | Luettu: 2078 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Neukkaripöydän pyörylä
Korona-aika räjäytti etätyön, etäpalaverien ja kaikenlaisen etäilyn tarpeet niin totaalisesti, että kaupoista oli jonkin aikaa hankala hankkia esimerkiksi webkameroita. Toki laitevalmistajat ovat vastanneet haasteeseen ja erilaisiin etätarkoituksiin soveltuvia laitteita on alkanut tulvia markkinoille vähän tuntemattomammiltakin valmistajilta. V2.fi sai testattavakseen Emeet-nimisen firman kaiutinpuhelimen/langattoman handsfree-kaiutin/mikrofonin, miksi sitä sitten haluaakaan nimittää.


OfficeCore M2 saapuu sinivalkoisessa laatikossa, jonka kuvituksesta voisi päätellä, että itse laitekin on valkoinen, mikä varmasti moneen toimistoympäristöön sopii. Olinkin vähän pettynyt, kun laatikon sisältä paljastui musta kiekko, vaikka se käteen otettaessa tuntuikin mukavan painavalta ja laadukkaalta. Valkoinen olisi ehkä ollut tyylikkäämpi ja nettisivuston mukaan sellainenkin on olemassa. Paketissa tuli lisäksi USB-lataus/yhdistämispiuha, audiopiuha 3,5 mm liitännällä, säilytyspussukka, bluetooth-usb-palikka sekä ohjekirjaset.

Kyseessä on siis pyöreän ufon näköinen kaiutin, joka asetetaan kokouspöydän keskelle niin, että eri kulmissa (vaikka turvavälien päässä) olevat osallistujat kuulevat sen äänen ja se myös vastaanottaa heidän äänensä. OfficeCoren laatikon kyljessä luvataan “neljän tekoälymikrofonin ryhmä, joka kattaa 360 astetta”, “kristallinkirkasta keskustelua kaikissa nettipuheluissa”, “automaattinen melun ja kaiun vaimennus” sekä yhteensopivuus Windowsin, macOS X:n sekä Chrome OS:n kanssa.

Windowsiin laite asentuikin mutkitta ja testatessa sekä Discord, Teams että Zoom löysi sen ongelmitta äänilähteekseen sekä -ulostulokseen. OfficeCore M2:n hintalappu (215 euroa) antoi odottaa paljon, joten ehkä olin hieman pettynyt kaiuttimen äänenlaatuun. Toki sen pääasiallinen tarkoitus on toistaa puheäänien aluetta selkeästi, mutta melko kapealta ääniala kuitenkin vaikutti. Tositilanteessa useamman henkilön kokoustaessa tämä ei varmastikaan haittaisi, mutta näin yksin testaillessa verkon ylitse se otti hieman korvaan.

Hintaa voikin sitten ehkä perustella ainakin osittain sillä, että “tekoälyn” (eli jonkilaisen algoritmin) suorittama kohinan/melun ja kaiun vaimennus toimii. Ei aina välttämättä täydellisesti, mutta taas riittävän hyvin näihin tarpeisiin, joita nykypäivän työpalavereissa on. Vastapuolilta ei tullut sanottavasti valitusta siitä, etteivätkö he olisivat jotain sanomaani kuulleet tai saaneet siitä selvää. Tarvittaessa - isomman palaveripöydän ääressä - laitteita voi jopa ketjuttaa useamman keskenään ja 3,5 mm johdolla ääniulostulon voi ohjata myös ulkoiseen kaiuttimeen/äänentoistolaitteistoon.


Officecore M2:n liitännät ovat kumisen tulpan takana, joten sen säilyy palaverihuoneen pöydällä niinäkin aikoina, kun pöly sinne laskeutuu tai joku satunnainen käyttäjä läikäyttää vähän kahviaan. Akkulatauksen luvataan kestävän noin 12 tuntia, mutta testiaikana sitä ei tullut niin pitkään käytettyä, eipä ainakaan toistaiseksi loppunut. Akkulatauksen määrän voi tarkistaa laitetta ympäröivästä valorinkulasta painamalla nopeasti virtanäppäintä ja valorinkula kertoo myös palaverin aikana mistä suunnasta laite poimii äänisignaalia.

OfficeCore M2 on taas yksi tällainen arvosteltava laite, jolla on käytännössä vain yksi käyttötarkoitus ja se suoriutuu tehtävästään. Hintalappu hieman arveluttaa kotikäyttäjää, mutta kohderyhmä onkin selvästi yrityspuolella - joko siellä paltsuhuoneen pöydällä tai vaikkapa autossa handsfreenä - tai työreissulla junan työhytissä.Emeet OfficeCore M2
Hintaluokka: 215 euroa
Lisätietoa: eMeetV2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Xiaom... V2.fi testasi: Xiaom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova