Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Blue Compass ja Radius III

Manu Pärssinen

07.04.2018 klo 14.25 | Luettu: 9638 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mikki irti pöydästä
Bluen Yeti-mikrofoni on monien striimaajien suosikki ja itsekin pidin sen laadusta kovasti (V2.fi arvio). Kun Bluelta kyseltiin, haluaisinko sen seuraksi testata uuden Compass-mikrofonitelineen sekä Radius III -shockmountin, niin toki moiseen pyyntöön suostuin. Molempien tarkoituksena on vähentää pöydästä tulevaa tärinää sekä värähtelyä ja kyllähän ne hommansa hoitavat, mutta vähän nokan koputtamistakin on. Asennetaanpa ne kuitenkin ensin paikoilleen.


Kuten muutkin Bluen kalliimmat tuotteet, Compass ja Radius saapuvat uskottavan ammattimaisissa paketeissa.


Paljon irto-osia ei paketeista löydy. Compass tulee kahdessa osassa ja Radiuksessakin on varsinaisen shockmountin lisäksi vain mikrofonin kiinnitysruuvi ja prikka.


Yeti pitää tietenkin irroittaa pöytäjalustastaan, jotta sen saa kiinni shockmountiin. Radiuksen kiinnitysruuvi on luotettavan tuntuinen ja kookas, Yeti kun ei ole mikrofonien keveimmästä päästä. Samaan koloseen sopii toki moni muukin mikrofoni, ellei Bluen mikkiä omista.


Myös Compassin pöytäkiinnike on tukeva ja sen saa kiinni paksumpaankin pöytään.


Ja tältä Yeti sekä Radius III näyttävät kiinnitettyinä Compassiin.


USB-piuhaa varten Compassin varressa on ura ja aukeavat klipsut, joilla kaapelin saa kulkemaan ja pysymään piilossa. Kannattaa varata tarpeeksi pitkä USB-piuha, varsinkin jos Yetin mukana tullut on päässyt katoamaan.


Ja kyllähän siitä lopulta ihan radiostudiofiilis syntyi.

Compassin saaminen haluttuun asentoon on ehdottomasti sen suurin heikkous. Sen sisällä olevat jouset ovat niin voimakkaita, että nivelet pitää vääntää todella kireälle. Niin kireälle, että sormiin sattui, kun kiristimet on vielä tehty ohuesta muovista - sitä melkein pelkäsi, että ne rikkoutuvat kovasta väännöstä. Tämä tekee myös kokonaisuuden siirtämisen läppärin tieltä aina tarvittaessa turhan hankalaa. Varsi ei liiku kevyesti, eikä kiristimien availu uudelleen kovin usein kiehdo ajatuksena. Jos käytettävissä on oma pöytä/nurkka striimausta varten, jossa Compass+Radius+Yeti-kombo voi olla rauhassa poissa tieltä, niin ei ongelmaa, mutta muuten voisi sanoa, että suunnittelussa on menty vähän pieleen. Ehkä on haluttu varmistaa, että varsi kannattelee kilon painoista mikrofonia, mutta silti. Samoin ongelmallinen on viimeinen nivel, eli se, jossa shockmount on kiinni. Sitäkään ei voi kätevästi pyöräyttää vaikkapa lähemmäksi haastateltavaa, vaan sormenpäitä pakottavaa ruuvailua oli taas luvassa.

Alla olevassa testipätkässä kuuluu taustalla hieman toimiston ilmastointi, mikä ei liity testattaviin tuotteisiin ja on todettava, että kombo tekee sen, minkä pitääkin. Radius III maksaa noin 50 euroa ja Compass tasan satasen, eli yhdistelmällä on ehkä syytä tehdä jotain, josta ehkä saa vähän rahaa takaisinkin - ei näitä varmaan hetken mielijohteesta hankitakaan. Tyylikkään ja ammattimaisen näköisetkin ne ovat.Blue Microphones Radius III

Hintaluokka: 49,99 dollaria
Lisätietoa: Blue


Blue Microphones Compass

Hintaluokka: 100 euroa
Lisätietoa: Blue

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Creat... Woo! WrestleMania 34... >

Keskustelut (2 viestiä)

Ristkok80

07.04.2018 klo 21.43

Lenovo X200 kannettavana?
lainaa
Kepulikeke

09.04.2018 klo 08.43

Ristkok80 kirjoitti:
Lenovo X200 kannettavana?


Taitaa olla x230.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova