Tuorein sisältö

Peltonen: Solo: A Star Wars Story on vielä huonompi kuin miltä se tuntuu

Jari Tapani Peltonen

03.06.2018 klo 15.00 | Luettu: 7696 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Varoitus: spoilereita.

Ajatus Solon katsomisesta uudestaan haukotutti. Nyt se yrjöttää.

Solo on viikon "pääuutisia", eikä vain floppaamisen vuoksi: listoja leffan viittauksista riittää. Ymmärtämäni viittaukset tekivät sankarin elämästä suppean ja ongelma on laajempi. Vaikken ole kehitellyt fanifiktiota vanhojen repliikkien pohjalta, ne kytivät alitajunnassa, ja nyt kun kaikki selitettiin, Solon elämä on vain ne.

Näin Han sai nimensä ja pyssynsä ja ripusti noppansa. Hän uskoo onneen enemmän kuin Voimaan, koska hän voittaa pelit, kunhan muut eivät huijaa. Kun Leia tunnusti rakkautensa, Han vastasi kuten Landon vihantunnustukseen. Lando vain väittää vihaavansa: myös kaivoskaupunkeja, joiden pomoksi hän soveltuu. Han sanoo vanhempana alukselleen "beibi, sinnittele", koska Landon seksinuken sielu on osa sitä.

Hanin oppi-isä on tuppi kymmeniin aukkoihin. Hän opetti Chewien pelaamaan ja Hanin kutsumaan tulokkaita skideiksi. Hän sanoi, ettei Han tiedä, millaista on elää, kun gangsteri hengittää niskaan, mikä on ironista - hän myös neuvoi Hania menemään Jabban luo.

Han uskoo Chewien kahlitsemisjuoneen Uudessa toivossa, koska se onnistui aiemmin. Chewie ei usko, koska hän on 190-vuotias dementikko, joka ei tajunnut edes lyödä pylvästä ennen Hanin neuvoa. Oho, uusi tulkinta?

Eräs blogi selitti, mitkä animaatiot ja sarjakuvat alustavat Maul-paljastusta: "tosifani aavisti, että Maul on ainoa mahdollinen pääpomo!" Pari päivää myöhemmin paljastui, että henkilöllisyys päätettiin viime tingassa. Tiesin pyllyttömän Maulin olevan hengissä, joten innostus pörähti sielussani, mutta käytännössä kohtaus korostaa Qi'ran luonnostelmallisuutta.

Kaksi nimeä, yksi leffa: Irvin Kershner ja Lawrence Kasdan, Imperiumin vastaisku. Harmittaako, etteivät he ole olleet tuotteliaampia? Ohjaaja Kershnerin RoboCop 2 on aliarvostettu. Jos kirjoittaja Kasdan ei olisi tehnyt sujuvia länkkäreitä ja romansseja, väittäisin The Force Awakensin ja Solon perusteella hänen olevan mustaa sontaa ja George Lucasin entinen sanelukone.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peltonen: miksi raka... Peltonen: pässeille ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

hhxkdjfj

03.06.2018 klo 20.23 2 tykkää tästä

onks leffijen teko nyt liian halpaa vai miksei kellekaan kasarilla tullut mieleen etta pari leffaa per vuosi tekee hyvan kassan
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

04.06.2018 klo 06.40 1 tykkää tästä

hhxkdjfj kirjoitti:
onks leffijen teko nyt liian halpaa vai miksei kellekaan kasarilla tullut mieleen etta pari leffaa per vuosi tekee hyvan kassan


Nykyään tarvii käydä kuvaamassa vain muutama juttu studiolla ja sitten cgi:llä loput. Helppoa, nopeaa ja tuottavaa.
lainaa
Milli

04.06.2018 klo 11.09 2 tykkää tästä

sanovat että tuotantoon meni 250 millii plus markkinointi. Ehkä nopeeta, helppoa ja tuottavaa mutta ei halpaa eikä hyvää.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova