Tuorein sisältö

Peltonen: Rick and Mortyn luoja ei saa potkuja!

Jari Tapani Peltonen

24.07.2018 klo 19.35 | Luettu: 5866 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

I did it my way.

Guardians of the Galaxyista vastannut James Gunn sai potkut, koska vanhat twiitit paljastivat hänen vitsailleen seksuaalirikoksista ja muusta tyyliin, jota hän pahoitteli jo vuosia sitten.

Rick and Mortyn luoja Dan Harmon raiskasi vauvan perse paljaana Dexter-parodiassa nimeltä Daryl vuonna 2009. Aivan, hän ei oikeasti satuttanut ketään, mutta kyllä, koska annoin typerimpien miettiä puoli sekuntia, onko fiktio varmasti fiktiota, minäkin syyllistyin huumoriin ja sain potkut.


Tosiasiassa vain Gunn on saanut potkut kirjoitushetkellä. Harmon ymmärsi jo aikanaan, ettei vitsi toimi ja poisti videon. Hän pyytää nyt anteeksi vitsille altistuneilta. Rick and Morty -kanava Adult Swim kommentoi, etteivät he tähtää tällaiseen materiaaliin, mutta he uskovat Harmonin ottaneen opiksi.

Vetoomukset ja monet julkkikset vaativat vastaavaa kohtelua Gunnille, joka on nöyrästi hyväksynyt potkut. Herkuleksen ääninäyttelijöihin lukeutuva Bobcat Goldthwait sarkastisesti neuvoo Disneytä poistamaan tulevasta huvipuistovehkeestä itsensä ja James Woodsin äänet, sillä hänkin on harrastanut shokkihuumoria, jota hän häpeää, ja Woods hourii sekavaa sontaa äärioikeiston nimissä. Oikeistopiirit kaivoivat esiin Gunnin ja Harmonin harha-askeleet yrittäessään puolustella muuan orankia, joka tekee, eikä vain puhu.

Poikien kohuvitsit ovat tuskallisen huonoja, mutta siksi pidän kumpaakin entistä aidompana ihmisenä. Kumpikin ansaitsisi joutua oman vakiovitsini uhriksi, eli kuulla naljailua siitä, kuinka heidän heikot hetkensä kertovat, mitä he miettivät koko ajan. Kuten ansaitsisin itsekin.

Kun luin esimerkiksi Michael Jackson -juttuni vuodelta 2009, reaktioni oli "mitä helvettiä". Esitin teorian, jossa Elvistä ihaillut Jackson myi sielunsa Saatanalle ja alkoi muuttua Elvikseksi, eli valkoiseksi mieheksi. Hänen seksuaalisuutensa meni kieroon, kun hän kihlasi Elviksen tyttären ja kun aito Elvis kuoli, myös Jackson alkoi lahota: nenä tippui ensin. Jackson oli juuri kuollut ja tämä oli muistokirjoitukseni. Puolustus? Rakastan Jacksonia...?

Huumori lähtee vääryyksistä, kuten piirakan lyömisestä naamaan. Vähiten huumoria esiintyy, kun ihmiset eivät uskalla ajatella. Gunnin ja Harmonin "tykkään Hitleristä" -tasoisen huumorin täytyy perustua johonkin muuhunkin kuin shokkiin, mutta asiayhteys ja mielentila eivät avaudu, mitä usein itsekin pelkään.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tiktak rokkasi niin ... V2.fi katsoi: kolme ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

24.07.2018 klo 19.42 10 tykkää tästä

Mielestäni ihmistä ei pitäisi tuomita monta vuotta vanhojen huonojen vitsien nojalla, joita tämä vieläpä katuu julkisesti. Gunnin potkut olivat vääryys.
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

25.07.2018 klo 02.15 4 tykkää tästä

James Gunn, mies joka aloitti uransa Tromassa, saa potkut ”mustan huumorin” takia. Alkaa meno olla aika vitun naurettavaa. Ja oli muuten vielä loistavaa läppää. Itse kyllä räkätin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova