Tuorein sisältö

Peltonen: pian useimmat Marvel-sankarit ovat naisia

Jari Tapani Peltonen

27.06.2018 klo 22.20 | Luettu: 3894 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Naisille juttua jo ennen kuin 20 miljardia on tienattu.

Black Pantherin naiset jättivät sankarin varjoonsa. Infinity War palasi tunnelmiin huipennuksessa, jossa kiltit tytöt mäiskivät tuhmaa emäntää kaaoksen keskellä. Tältä pohjalta ei ole naurettavaa, että poikien kerhon perustanut Marvel-pomo Kevin Feige väittää tasapainon parantuvan lähitulevaisuudessa.

Feigeltä on kysytty jälleen, onko "naisten Avengers" kehitteillä. Feigestä olisi mahtavaa, jos naiset saisivat vastaavan tilaisuuden kuin miehet, jotka ovat seikkailleet pääasiassa miesten kesken. Hän kuitenkin uskoo sen olevan lähellä, että naissankareita on niin paljon, ettei sukupuolella ole väliä. Tämä kuulostaisi tyhjän jauhamiselta, ellei hän selventäisi, että pian yli puolet sankareista ovat naisia.

Teoreettista uskottavuutta on löydettävissä myös miehen uusimmista homostelupuheista. Feige lupaa tuoda mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja vaadittaessa hän tarkentaa, että näin tehdään uusien ja vanhojen hahmojen avulla. Valkyrien oli tarkoitus olla biseksuaali Thor: Ragnarökissä, mutta viittaus typistyi takaumaksi, joka vihjaa, mistä hänen mielipahansa johtuu.

Monet Marvelin naisista ja homoista ovat X-Menejä, joita Feige ei huomioi, elleivät he virallisesti palaa kotiin Foxilta. Sony ei luovu Spider-Womanin 10 versiosta. Tv-sarjat ovat nielleet nimiä ja Elektra ja Squirrel Girl vaikuttavat jäävän sarjojen sivuhahmoiksi. Captain Marvel nähdään keväällä ja hahmon vanhan nimen Ms. Marvelin perinyt muslimityttö saattaa saada elokuvan myös. Noin muuten isoin jäljellä oleva likka on She-Hulk. Hän tyydyttää yksinään mm. lesbomiesten tarpeet, mutta mistä kaikki muut tulevat?

Toki Gamoran kaltaiset sivunaamat muuttuvat tähdiksi yhdellä hitillä ja se voi palvella sarjakuvienkin lukijaa, ettei ilmeisiä valintoja ole. Leffojen vedellä laimennettu Scarlet Witch ei herätä vaatimaan elokuvaa Avengers: House of M, tai edes saa välittämään. Väitän sen sijaan, että Super Pepper Potts oli innostava Iron Man 3:ssa, kunnes tilanne heti nollattiin. Toimivien sivuhahmojen työntäminen ydinjätteeseen on siis yksi ratkaisu.

Koetin vielä etsiä tuttuja nimiä, joiden potentiaalin tunnistan ja jotka Marvelilla on. Tigra? Bikinikissa olisi jännittävä kuin jänis bikineissä. Kismet? Hän ei kuole edes tyhjiöpakattuna, vaan on niin hyvä, ettei sanotuksi saa, mutta Guardians of the Galaxy Vol. 2 käytti häntä jo roistona.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi juhannuskisa: ... Netgear Nighthawk Pr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova