Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor 10 Lite

Manu Pärssinen

20.01.2019 klo 12.00 | Luettu: 4649 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vaihtoehtoja joka sormelle
Elokuussa V2.fi testasi Honor 10:n ja piti siitä (linkki arvioon). Samassa artikkelissa nimitin Honor Playta Honor 10:n pikkuveljeksi, mutta nyt markkinoille on saapunut Honor 10 Lite, joka vienee sen tittelin. Honor ja sen emoyhtiö onkin tuonut 300-500 euron hintaluokkaan nyt niin monta luurimallia, että kaupassa joutuu jo vähän arpomaan, minkä niistä mukaansa poimisi - tai sitten googlailemaan useampia tunteja, jotta löytää niiden olennaisimmat eroavuudet.


Viime syksyn myötä meikäläinenkin loikkasi pois sellaisten junasta, joka ei ole Android-laitetta pääasiallisena luurinaan koskaan käyttänyt. Vertailukohtana Honor 10 Litelle on siis päivittäiskäytössäni oleva Huawei Nova 3 ja voi pojat, että ne ovatkin samankaltaiset vekottimet. Laitteiden valmistusmenetelmistä sen enempää tietämättömänä voisin väittää, että ne on laitettu samoihin kuoriin - ulkoisesti eroa on lähinnä näytöllä olevan ‘notchin’ muodossa (10L:ssä se on pieni pallura, N3:ssa isompi), tuplakamera/salama-kolmikon reunustamisessa sekä USB-liitännässä, joka on 10L:ssä hieman yllättäenkin Micro-B-mallia, kun Novassa on jo liki-standardiksi muodostunut USB-C. Speksien perusteella laitteiden koossa on kuitenkin millimetrien heittoja, joten ihan samalla muotilla niitä ei ole tehty, vaikka niin voisi luullakin.

Listataanpa näiden kolmen yllämainitun luurin ominaisuuksia rinnakkain. GSM Arena tarjoaa tähän kätevän työkalun (linkki ominaisuusvertailuun). Litessä on uudempi käyttöjärjestelmä ja hieman suurempi näyttö kuin ‘isoveljessään’, mutta hintaa on 80 euroa vähemmän. Ero onkin sisuksissa, sillä sekä laitteen prosessori että grafiikkapiiri ovat muutamaa nykäystä löyhempää sorttia. Pieniä eroja löytyy sieltä täältä, mutta silloin mennään jo sellaisiin pikkudetaljeihin, joihin 300 euron hintaluokassa olevia luureja ostavat eivät yleensä jaksane perehtyä - tai edes välitä niistä. Nova 3:een hintaeroa taas ei ole kuin 50 euroa ja sen ominaisuudet vastaavat tai ylittävät Honor 10:n.

Honor 10 Lite
Honor 10
Huawei Nova 3
249 eur
329 eur
298 eur
Kirin 710, Mali-G51
Kirin 970 ,Mali-G72
Kirin 970, Mali-G72
64 Gt
64 Gt
128 Gt
Hybrid Dual-SIM
Dual-SIM
Single tai Hybrid Dual
6,21” näyttö
5,84” näyttö
6,3” näyttö
Android 9 Pie
Android 8.1 Oreo
8.1, päivitettävissä 9 (1-19)
24 MP AI -etukamera
13 + 2 MP -kaksoiskamera
24 MP AI -etukamera
24 + 16 MP -kaksoiskamera
24 + 2 MP etukamera
24 + 16 MP -kaksoiskamera
3400 mAh akku
3400 mAh akku
3750 mAh akku


Mielestäni Huawei/Honor tekee näin pienillä eroilla jo itselleenkin haittaa. Ostoskoriin luurikaupasta päätynee sitten se, mihin on juuri täsmälleen varaa tai jonka takakuoren väritys eniten silmää miellyttää.

Noin parin viikon kakkosluurikäyttelyn perusteella H10L:sta oli vaikea löytää isompaa valittamista. Teho’vajaus’ ei näy päivittäisessä kommunikaatio/somekäytössä, toisaalta en tosin vieläkään en ole pölkyllä päähän lyöty Honoreiden hämäräkuvauslaadusta. H10L:ää markkinoidaankin etupainotteisesti selfiepuhelimena ja etupuolen kamerat ominaisuuksineen päihittävät kyllä monet kilpailijat - se teki hyvää jälkeä monenlaisissa olosuhteissa. Pakko oli tosin naurahtaa mainostekstille, jonka mukaan puhelimen “jylhä ja laadukas, kiiltävän musta pinta antaa raikkaan ja eleganttisen sysäyksen, taaten entistä maagisemman käyttökokemuksen!”. Siinä on tainut olla mainostoimistolla pitkä ilta takana.

Lisäplussia pitää antaa vielä isolle 64 Gt:n tallennustilalle (lisää saa micro-SD-kortilla vaikka 512 Gt:a) sekä akkukestolle. Kevyempi prosessori yhdistettynä 3400 mAh akkuun riittää todella pitkään, itselläni luuri oli välillä reilut kaksi vuorokauttakin ilman latausta - ja ilman ongelmia. Mukana ei tosin tule pikalaturia.

Honor 10 Lite on ehdottomasti 249:n euron arvoinen puhelin. Honor-sarjan kanssa Huawei saa hinta/ominaisuus/laatusuhde -taulukon tuumaajilta yläpeukkuja ja uutukainen jatkaa samassa sarjassa.

Honor 10 Lite

Hintaluokka: 250 euroa
Lisätietoa: Honor
V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Netge... V2.fi testasi: Honor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova