Tuorein sisältö

Tampere Roller Derby juhlii 10v-synttäreitään kaksipäiväisellä mahtiturnauksella

Jukka O. Kauppinen

03.04.2019 klo 14.52 | Luettu: 3075 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Tampereella rullataan oikein kunnolla

Roller derby on kasvanut vuosikymmenessä pieneksi mutta pippuriseksi osaksi suomalaista urheilu- ja huvittelumaailmaa. Tuttavallisesti derbyksi kutsuttu laji tarjoaa monta näkökulmaa, sillä sitä voi sekä ihan vain harrastella huvitellen että suunnata kilpailullisempaan suuntaan turnauksineen ja SM-kisoineen.

Derby on itse asiassa kansainvälinen harrastuslaji ja kilpaurheilu, jossa Suomen roller derbyn maajoukkue on pärjännyt hienosti alusta lähtien. Suomen naisten edustusjoukkue on yltänyt jo useissa peräkkäisissä MM-kisoissa - Roller Derby World Cupissa - viidennelle sijalle, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että Suomi on ollut paras ei-alkuperäinen derbymaa. Perinteisimmät derbymaat USA, Kanada, Iso-Britannia ja Australia näet valtaavat aina neljä ykkössijaa ja muu maailma aloittaa vasta viidennestä.

Myös Tampereen pelaajia on ollut aina mukana World Cup -mestaruuskisoissa.


Roller derby on siitä erikoinen urheilulaji, että se on erittäin lämminhenkistä ja kannustavaa. Vaikka otteluissa kisataankin pisteistä tosissaan, niin pelit ovat samalla täynnä kaveruutta ja hyvää henkeä. Pelien jälkeen ei vetäydytä pukukoppiin vaan vastajoukkue vähintään läpsitään iloisesti, usein myös halitaan perusteellisesti. Perinteinen futis- ja lätkämaailman aggressiivisuus ja uho puuttuvat täysin, vaikka radalla otetaankin välillä fyysisesti kunnolla yhteen.


Vilaus 11.3.2017 pelattuun Tampere-Oulu-peliin.

Laji on myös valtaosin naisten harrastus- ja joukkueurheilua, ei kuitenkaan täysin. Naisjoukkueillakin voi olla miesvalmentajia, minkä lisäksi tuomarit ja ottelujen apukädet, nasut, voivat olla miehiä, naisia tai muita. Miesten joukkueet pelaavat sekä omissa turnauksissaan ja SM-sarjassa, samoin kuin sekapeleissä. Suomen miesten maajoukkue on osallistunut sekin jo kahtena vuonna miesten maailmancuppiin.

Tampere Roller Derbyn edustusjoukkue vuonna 2016.

Tampere Roller Derby (TRD) on yksi Suomen vanhimmista derby-joukkueista. Tampereella derbytään sekä harrastuksena että edustusjoukkueella SM-sarjassa, jossa TRD on napannut jo useana vuonna pronssia.
All Stars -edustusjoukkueen, A-tiimin, lisäksi Tampereella on myös B-tiimi niille derbyyteille, jotka haluavat pelata hupipelejä vakammissa matseissa mutta eivät - ainakaan vielä - edustusjoukkueessa. Lisäksi vuonna 2017 perustettiin hupipelipainotteinen Tampere All Inclusive -joukkue, jonka riveissä voi pelata jokainen minimivaatimukset täyttänyt rullaaja.

Ja mikäpä sen soveliaampaa kuin juhlia seuran kymmenvuotista taivalta omassa synttäriturnauksessa. Cake & Skate -turnaus järjestetään Kaupin urheilukeskuksessa 6.-7.4.2019. Radalle rullaavat sekä Tampereen A- ja B-joukkueet kisakumppaneinaan britanniasta saapuva Leeds Roller Derby ja ruotsalaisen The Royal Army - Royal Swedish Roller Derbyn A- ja B-joukkueet.

Luvassa on kaksi päivää hauskaa rullaamista ja iloista kisaamista. Kannattaa tulla katsomaan, vaikka laji ei olisikaan entuudestaan tuttu.AIKATAULU:

Lauantai 6.4.2019
Klo 12.00 Ovet auki
Klo 12.30 The Royal Brigade – Leeds B-team
Klo 15.00 Tampere Roller Derby All Stars – Royal Army
Klo 17.45 Tampere Howlin’ Rolls – Leeds B-team
Sunnuntai 7.4.2019
Klo 12.00 Ovet auki
Klo 12.30 The Royal Army – Leeds A-team
Klo 15.00 Tampere Howlin’ Rolls – The Royal Brigade
Klo 17.45 Leeds A-team – Tampere Roller Derby All Stars

LIPUT:
Myydään ovella, käteis- ja korttimaksu
Yhden päivän lippu: 7 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät: 5 €
Kahden päivän lippu: 10 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät: 8 €

Derbystä kiinnostuneiden kannattaa pitää silmällä seuran Facebookia, sillä siellä kerrotaan muun muassa kokeilukerroista ja alkeiskursseista. Derbyseuroja ja -harrastajia löytyy toki myös muilta suuremmilta paikkakunnilta. Lista Roller Derby Finlandin jäsenseuroista löytyy täältä.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/409810969791578/
Lisätietoja: Cake & Skate


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi katseli: Musik... What We Do in the Sh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova