Tuorein sisältö

Euphoria: varo verta, huumeita ja seksiä, varoittaa HBO muna pystyssä

Jari Tapani Peltonen

26.06.2019 klo 23.30 | Luettu: 7315 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Vilkaise vaikka juonikuvausta.

Kausi 1: Jakso 1
Pilot


Janoan vaihtelua katsojana, urputtajana ja otsikoijana, joten teinihuumesekstailun seuraaminen vaikuttaa kompromissilta. HBO koettaa provosoida taas, sönköttääkseen realismista jälkikäteen. Huonoa makua on se, kun "asiaan" mennään joka jeesuksen pilottijaksossa. Jos koukuttaisit tarinalla ja heittäisit ruudulle jöpöttävän peniksen, kun uskot ansainneesi luvan suodattamattomaan visioon, juhlisit itsesi ja katsojan kypsyyttä. Euphoria alkaa zoomauksella pillusta ulos syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin.

Alku koettaa hienovaraisesti - joskin kertojan posottaessa - vihjata, että paniikkihäiriöstä kärsivä teinityttö Rue syntyi mutkikkaaseen maailmaan. Montaasia myöhemmin sikiöstä on varttunut bilettävä, vieroitushoidosta juuri palannut kaunotar, joten hän symboloi yhtä lailla aitoja mielenterveysongelmia kuin muodikkaitakin moisia. "Tämä sarja on niin totta". Se on sen konsepti. Rue on itsetietoinen. Hän jättäisi huumeet, mutta tiiätsä, ei voi. Tässä olisi viisi muutakin provosoivaa asiaa nykynuorten elämästä, äläkä tuomitse, tiiätsä? Alaikäinen transtyttö tapaa vanhan äijän motellissa, joten puhun lakonisena kertojana panemisen päälle, koska olen tytön kaveri ja tiiän, tiiätsä? Mä puhun nyt!

Erään haastatteluartikkelin mukaan sarja on mm. brutaalin rehellinen tilitys luojansa menneistä addiktioista, mutta sarkasmissa on turvallista rypeä, sillä sarja on samalla israelilaisen sarjan uusi versio ja se amerikkalainen, brutaalin rehellinen versioija on Oscar-palkitun ohjaajan rahastokakara. Luin koko jutun. Säteilen empatiaa kaikille asiaan liittyville yksityiskohdille, paitsi sille, että rahastokakara saa pieraista HBO-sarjan - ja siitäkin voidaan neuvotella, kun sarja pääsee vauhtiin ammattitiimin rauhoituttua.

Loppukuva, jossa tumma tyttö ja transtyttö makoilevat kavereina, riittäisi syyksi vilkaista, mikä on meininki, mutta tämä jakso on vain listaamista ja selittelyä. HBO:n pornoilut eivät ole osa seksuaalisuuttani, mutta niistä kirjoittaminen Sinulle selvästikin on, joten pidän projektista enemmän kuin arvosana ilmaisee. Tulisitpa uudestaankin.


Jakso 2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Huawe... Stranger Things 3-1:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova