Tuorein sisältö

Beforeigners: suomalaisen viikingin murhatutkimukset

Jari Tapani Peltonen

21.08.2019 klo 23.30 | Luettu: 4564 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Mättääseen mätettiin mätästä ennen Libresseä.

Kausi 1: Jakso 1


Luolamiehiä, viikinkejä ja 1800-luvun keikareita putkahtelee nykyaikaan mystisesti. Tarpeettomassa takaumassa heviparta oudosti ilmaisee tietävänsä, että hän tulee menneisyydestä. Soisin sarjan vain kertovan siirtolaisongelmasta ja vähitellen paljastavan, ettei vuohi hississä ole rasistista liioittelua, vaan sci-fiä. Vahvasta käsikirjoituksen mausta johtuen fantasioin sarjan filmaavan puistoraitin oikeita öykkäreitä ja hipstereitä, ja selittelevän kovaan ääneen, että hitto kun örkkejä ja haltioita pukkaa.

Yhdessä on elettävä, kuten Zootropoliksessa, Brightissa ja tulevassa Carnival Row'ssa. Krista Kosonen näyttelee sarjan Judy Hoppsia, eli ensimmäistä viikinkiä, joka on edennyt poliisiksi. Kiirettä pitää. Viikinki ja stressaantunut mieskyttä pistetään heti murhia tutkimaan ja pari kulttuurierovitsiä mahtuu selittelyn ja ennakkoluulojen väliin. Kososen suoritus koukuttaa, sillä karaistuneella soturittarella on selkeästi historiaa pelkän kehonkielen perusteella. Pääni jekkuosasto toisteli ajatusta "normaali suomalainen pubiruusu" - mutta tahdoin nähdä ja näin sisäsiistiksi melkein jo oppineen viikingin, joka on varautunut, mutta sisukas.

Jos luolamies tanssisi tulen ympärillä, osaisitko sanoa, onko se taiteellinen rituaali vai tieteellinen läpimurto? Itse en osaa verrata HBO:n ensimmäistä norjalaista kyttäsci-fiä pohjoismaisiin kyttäsarjoihin, koska en niitä katso. Tyylillisesti kylmänharmaa jakso ei ehdi käydä tylsäksi. Ideassa piisaa potentiaalia ja rikoksia käsitellään loogisen särmikkäästi. Toivottavasti joku 1800-luvun tyyppi paljastuu narisevaksi psykopaatiksi, joka tahtoo palauttaa "vanhat hyvät arvot".


Jakso 1-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi katseli: Tehos... The Righteous Gemsto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova