Tuorein sisältö

Locke & Key: kliseisiin lukkiutunutta Netflix-fantasiaa

Jari Tapani Peltonen

11.02.2020 klo 23.30 | Luettu: 4642 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Talo jossa avain jöpöttää.

Kausi 1 - Jakso 1:
Welcome to Matheson


Avain on stimuloiva esine kaikille. Autisteille. Nymfomaaneille. Uteliaille ja pelokkaille. Tarinan taika-avaimilla voi tehdä vaikka teleportin tai muuttaa ominaisuuksiaan. Alussa aasialainen avaa sydämensä animevoimat kamikazeiskua varten! Lista alkuperäissarjakuvan avaimista on jännittävä Wikipediassa, jos pidät kiinni siitä fantasiasta, että avain löydetään, työnnetään reikään ja kuuluu naks, ennen kuin jännittäviä tapahtuu. Siitä ei ole ilman jatko-opintoja takeita, että idea on järkevämpi kuin - pih - pullonpalautusautomaatti, joka päästää Narniaan Pirkan kivennäisvedellä, 0,33l.

Locke on standardisoitu sukunimi lukkosepille ja mysteerihahmoille. Traumatisoitunut Locken perhe muuttaa sukukartanoon. Nuorukaisten on löydettävä paikkansa uudessa koulussa. Nuorimmat ovat aina avoimimpia magialle, joten ala-asteikäinen löytää kuiskailevan kaivomuijan ja ensimmäiset avaimet. Ei ole isoa syytä, miksei Netflixin fantasiasarja voisi kehittyä erinomaiseksi, eikä ole isoa syytä katsoa ensimmäistä jaksoa, joka on näkemättä nähty.

Nuokuin ja hihittelin vanhalle vitsilleni siitä, kuinka Talo jossa kulli tykyttää olisi oiva nimi erään toisen kartanofantasian pornoparodialle. Pennun naiivi into on siedettävää, jos hieman kankeaa. Vahvistui, etten ole tunteella mukana, kun vanhempien sisarusten traumat nousivat pintaan, sillä koin jopa asiattomaksi sen, kun sisko äkäili kiusallista läppää vahingossa heittäneille leffanörteille. "Peilimaailma" on olevinaan huipentuma, mutta pidin sitä nolona, että "salakavala labyrintti" tuntuu putkelta. Mysteerigenre on täynnä peilikohtauksia, joihin tätä verrata.

On populäärikulttuuriviittaus Fortniteen, Harry Potteriin, Frendeihin, Tom Saviniin ja Psykoon, joten kohderyhmää ovat komitean päätöksellä kaikki hengissä olevat.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Oscar-gaala 2020 vas... V2.fi testasi: Airbu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova