Tuorein sisältö

Biohackers: tehokas tiedejännäri Netflixissä

Jari Tapani Peltonen

21.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 2702 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Achtung! Welch herrliches wetter!!

Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2:
Arrival ja Secrets


Ensivaikutelma. Mia tutustuu ylipirteisiin kämppäkavereihin ja sitten varsin saksalaiseen opinahjoon. Ukko ilmoittaa, että täällä hikupelletkin ovat scheißea. Sitten visionäärinen professori fräulein örisee samalla kauniilla kielellä, että opiskelijoiden pitää tulla järkiinsä ja ymmärtää, että maailma muuttuu geenimanipulaation avulla. Jumalan professori lupaa syrjäyttää, kuten näissä aina. Kun hän niin sanoi, hipelöin epävirallista Taru sormusten herrasta -legoa, joka on komea, mutta nivelistä kankea. Lego A/S siis varmasti hakeutuu konkurssiin.

Hyväksyminen. Sarjassa vilisee hohtavan rotan kaltaisia jekkuja, kun salajuonta alustetaan. Alussa toivoin aikuisilta tieteilijöiltä kypsyyttä, mutta se lienee tarkoitus, että professori esitellään kuin Bond-roisto. Moni opiskelija suhtautuu luonnon sormeiluun kuin nisti kaikkeen päihdyttävään ja hakkeri hakkeroitavaan. Nopealiikkeinen jakso rakentaa sujuvasti kuvaa fiksujen, pinnallisten, poukkoilevien nuorukaisten elämästä, jossa maailman muuttaminen ja hassuttelu ja parisuhteet kierivät samaa rinnettä alas.

Ymmärtäminen. Katsoin heti toisenkin jakson, sillä ne koostuvat puoliksi lopputeksteistä. Mialla on omat salaisuutensa ja tavoitteensa. Kun hän pääsee professorin avustajaksi, hän varoo antamasta näytettä syljestään. Minkään hahmon ei siis ole tarkoitus olla henkilökohtainen avatarisi välittömästi. Kiinalainen räpätätiopiskelija lienee tekijöiden sellainen ja mainitaan myös itseään hilpeästi (?) leikkelevä tuulenpesäpoika.

Elikkä siis. Asioiden edelle menevässä aloituksessa ihmiset kaatuilevat (virus?). Toisen jakson takaumat kertovat tapahtumasarjan alkaneen aikaa sitten...


Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi pikatestasi: T... V2.fi haastatteli: S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova