Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Falcon and the Winter Soldierin Adepero Oduye

Manu Pärssinen

10.04.2021 klo 15.45 | Luettu: 1631 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Sankareidenkin takana on perhe
V2.fi oli mukana muutama viikko sitten virtuaalisen haastattelupöydän ääressä, jossa jutusteltiin Marvelin Falcon and the Winter Soldierin tekijöiden kanssa - sen pääkaksikko mukaan lukien (lue täältä). Nyt V2.fi sai mahdollisuuden haastatella muutamia sivuosatähtiä: Falconin, eli Sam Wilsonin siskoa Sarahia esittävää Adepero Oduyeta sekä Sharon Carteria esittävää Emily Van Campia. Oduye-haastattelu suoritettiin pohjoismaisin voimin, eli V2.fi:n lisäksi mukana oli ruotsalainen toimittaja, Van Camp taas haasteltiin hieman isommalla neljän kansainvälisen toimittajan porukalla, mutta tällä kertaa pääsimme kysymään kysymyksiä ihan suoraan - ja vielä useita.

Julkaisemme ensimmäiseksi Adepero Oduyen haastattelun.


V2.fi: Hahmosi toimii normalisoivana vastapainona Falconin hektiselle supersankarielämälle. Oletko itse asioita harkitseva vai hektinen tyyppi?

- En missään tapauksessa hektinen (nauraa). Olen perheeni lasten vanhemmasta päästä, joten olen ehdottomasti se tyyppi, joka tasapainottaa tilannetta ja kysyy vaikeitakin kysymyksiä. Olen se tyyni myrskyn keskellä ja arvostan sitä piirrettä itsessäni.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Sam ja Sarah menevät pankkiin hakemaan lainaa perheyrityksen pelastamiseksi. Adepero kertoo, että oli hienoa huomata, että käsikirjoituksessa käsitellään myös arkisia ongelmia ja tilanteita realistisella tavalla. Hänen mielestään sarjassa on toteutettu hienosti se, ettei asioita tarvitse välttämättä korostaa tai selittää, vaan ne tulevat ilmi yksinkertaisesti siten, kun näytetään, että tällaisia asioita tässä yhteisössä tapahtuu.

- Luulisi, että lainan hakeminen on helppoa kun hakemassa on supersankari, mutta tämä yksi kohtaus kertoo todella paljon monista yhteiskunnallisista asioista. Se myös esittää realistisia kysymyksiä mm. siitä, mistä sankarit saavat rahaa ja mitä he oikein tekevät työkseen. Sillä ei siis olekaan välttämättä merkitystä, että olet saattanut pelastaa planeetan, vaan lopulta kaikki voi riippua siitä kuka olet ja missä asut.

V2.fi: Kerroit että sinulla on sisaruksia. Millaista oli adoptoida Anthony Mackey “ruutuveljeksesi”?

- Se oli mahtavaa ja helppoa. Hänen kanssaan oli mahtavaa työskennellä - hän on antelias, hauska ja menee suoraan asiaan. Minulla on neljä veljeä, joten tiedän millaista on, kun on pikku- ja isoveljiä. Me olemme molemmat isoista perheistä, joten totesimme vain että “meiltä tämä hoituu!”.

Adeperon mukaan Marvelilla osataan lisätä toiminnan väliin myös tunteikkaampaa, elämänmakuista sisältöä. Sarjassa hahmot ovat ihmisiä, eivät maagisia superolentoja, joten kaikilla on mennyttä elämää ja se osaltaan selittää, miksi heistä on tullut sellaisia kuin he ovat.

- On tärkeää tietää, että Sam Wilsonilla on ympärillään ihmisiä, jotka pitävät hänet maan pinnalla. Mikä merkitys sillä on, että on kaikkien tuntema sankari joka edustaa Yhdysvaltoja tummaihoisena miehenä? Minulla on sisaruksia, jotka tekisivät saman, tai siis eivät vain hyväksyisi ihan kaikkea suoraan, vaan kysyisivät tärkeitä kysymyksiä siitä, mikä on merkityksellistä ja mitkä asiat ovat Samille tärkeimpiä. Se on realistista ja siksi rooliakin on niin hienoa näytellä.

V2.fi: Vähän jo vastasitkin siihen, mitä olin ajatellut kysyä, kun ajattelee esimerkiksi että millaisia tilanteita sukukokouksissa voisi syntyä, kun yksi sukulainen onkin maailmankuulu sankari... Mitä mieltä olet siitä, miten Sarahin ja Samin välinen vuorovaikutus on käsikirjoitettu?

- Se on hyvin aitoa. Minulla on veli, joka oli menestynyt syyttäjä Kaliforniassa - ja minä olen se, joka pystyi kysymään henkilökohtaisia kysymyksiä, joita muut eivät kysyneet. Sarjassakin se vuorovaikutus tuntuu aidolta. Vaikka siinä pankkikohtauksessa: muut asiakkaat ihastelevat ja ottavat Samista kuvia, mutta pitää olla myös se kääntöpuoli - pitää olla niitä ihmisiä, jotka näkevät pinnan läpi ja toimivat ankkurina.

Adepero haluaisi teleportata Suomeen


Sarjassa Sarah-hahmo on kokenut menetyksiä ja rahavaikeuksia, mutta huolehtii edelleen perheestä, lapsista sekä perheyrityksestä, ollen näin tavallaan jopa enemmän sankari kuin spandex-pukuiset tappelijat. Oduyen mukaan ei ole niinkään väliä sillä, onko kotoisin Louisianasta, Suomesta, Ruotsista vai Nigeriasta, naisilla on usein näitä vastuita. Hän kertoo että on vasta aikuisena ymmärtänyt, kuinka paljon hänen oma äitinsä tekikään ja kuinka paljosta hän luopui, vaikka hänellä itselläänkin täytyi olla unelmia ja tavoitteita.

- Sarah on malliesimerkki siitä, mitä naiset tekevät jatkuvasti. On hienoa, että se nähdään tässä sarjassa ja että se on tehty aidolla tavalla.


V2.fi: Sankareista puheen ollen - ja toivottavasti tämä ei ole spoileri - jos yllättäen paljastuisi, että Sarahilla onkin supervoimia, millaiset haluaisit niiden olevan?

- (naurua) Hyvä kysymys! ... vau hmm… jos ajattelen, mitkä voimat itse haluaisin, se olisi kyky teleportata paikasta toiseen. Sellaisen supervoiman Adepero haluaisi! Voisin vierailla paikoissa, joissa en ole käynyt; Ruotsissa, Suomessa ja sitten palata hetkessä takaisin New Yorkiin. Se olisi hieno voima.

Adepero kertoo, että kun hän kuuli Marvelin yhteydenotosta roolia koskien, se oli hyvin hämmentävää. Sen jälkeen asia eteni vaiheittain: oli tapaamisia yhden henkilön kanssa, keskusteluja toisen, ja jossain vaiheessa hän kertoi vain antautuneensa virran vietäväksi.

- En edes tiedä olenko vieläkään täysin sisäistänyt sitä. Saan isompia reaktioita ihmisiltä ympärilläni! Myönnän, että kun astelin kokoukseen Los Angelesissa, päässäni Marvel-elokuvien fanina kaikui että “tämä on niiiiin coolia”. Sitten piti ryhdistäytyä.

- Näin Avengers: Endgamen elokuvateatterissa ollessani vierailemassa Nigeriassa. Muistan sen kokemuksen hyvin elävästi ja on hienoa ajatella, että jotkut voivat saada nyt samanlaisen elämyksen jostakin, jossa minä olen mukana. Se on melkoisen fantastista.

Kuvat: Chuck Zlotnick, Marvel Studios.

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Xiaom... V2.fi testasi: Motor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova