Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: Marvelin Loki-sarjan lehdistötilaisuus

Manu Pärssinen

10.06.2021 klo 18.52 | Luettu: 1994 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mukana päätähdet ja tekijät

V2.fi sai jälleen tilaisuuden osallistua zoom-palaveriin uuden Disney+-sarjan tiimoilta ja tällä kertaa kyseessä oli juuri palveluun lisätty Marvelin superpahis-sarja Loki. Mukana jutustelutuokiossa olivat päätähdet Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw ja Wunmi Mosaku, sekä ohjaaja-tuottaja Kate Herron, käsikirjoittaja-tuottaja Michael Waldron ja herra-Marvel-pääherra itse, Kevin Feige.


Tom, luultavasti oletit kaksi vuotta sitten näytteleväsi Lokia viimeistä kertaa. Miltä tuntui saada puhelinsoitto hahmon omasta sarjasta?

Tom: Se oli yhdistelmä iloa ja ällistystä. Olin kuitenkin innoissani ja ajatuksesta sekä vähän hämmentynyt, koska Lokin viimeinen kohtaus Avengers: Infinity Warissa vaikutti niin lopulliselta, Lokin tarinan päätökseltä. Endgamessa hän kuitenkin poimii tesseraktin ja katoaa savupilveen. Mutta minne hän katosi? Minulle vakuutettiin, että sarja alkaisi siitä tilanteesta ja kaikilla oli mahtavia ideoita tähän projektiin. On hienoa olla mukana.

Kevin, sinä et sitten osaa pitää hyvää pahista poissa kuvioista. Varmaankin tiesit tekeväsi Lokin kanssa vielä jotain jossain vaiheessa. Milloin tiesit, että hänelle tulee oma sarja ja tiesitkö mihin hän päätyi Endgamesta?

Kevin: Emme tainneet tietää ennen kuin Infinity War oli kuvattu, mutta tiesimme Endgamea kuvatessamme. Tosin emme tienneet, mitä täsmälleen olisimme tekemässä. Katsojat kommentoivat, että jätimme juonikuvion auki, kun emme kertoneet, minne Loki päätyi ja siinä vaiheessa tiesimme Disney+:lle tulossa olevasta sarjasta, joten oli jännittävää pitää fanit jännityksessä.

Michael, kun sinä kuulit Loki-sarjasta, mitä ajattelit? Kun tiesit että sinusta voisi tulla pääkäsikirjoittaja, olitko päättänyt, mitä teet Lokin kanssa?

Michael: Ajattelin ainoastaan, että Loki on DB Cooper (nauraa). No ei, toki olin innoissani tästä mahdollisuudesta ja Loki oli jo lempihahmoni MCU:ssa… ja mukana oli aikamatkailua. Siitä syntyy monia mahdollisuuksia kaaokseen ja hauskanpitoon - se vaikutti mahtavalta kirjoittamisen kannalta.


Kate, sinäkin olet Loki-fani. Miten päädyit ohjaajaksi?

Kate: Minä stalkkasin Marvelia. Sain tietää, että he olivat tekemässä sarjaa ja pyysin edustajaani soittamaan heille päivittäin - ja se toimi. Halusin vain päästä samaan huoneeseen Marvelin päättäjien kanssa. Sitkeys ja piikkinä persauksissa oleminen varmistivat paikan minulle.

Owen, olet uusi MCU:ssa, millaista on olla osa sitä?

Owen: No, jänskää se on. Varsinkin kun on nähnyt, kuinka innoissaan fanit ovat julkaistuista trailereista. Olen tehnyt monenlaista, mutta Lokiin liittyvät salailut ovat olleet aivan erilaista. En ymmärtänyt sitä ennen kuin näin fanien innokkuuden. Marvel haluaa yllättää ja siihen lähti itsekin sitten mukaan.

Pohditko edelleen että saatko edes sanoa olevasi sarjassa nimeltä Loki?

Owen: No, tavallaan sitä kyllä kävelee munankuorten päällä. Kun ei sitten olekaan varma, kerrottiinko jostain ensimmäisessä jaksossa vai neljännessä, onko se jo esitetty? Joten puhun ainoastaan niistä shokeeraavimmista juonenkäänteistä (virnistää).

Gugu, sinä olet myös uusi MCU:ssa, mutta hahmosi, tuomari Ravonna Renslayer on tuttu sarjakuvista. Saitko tehtäväksesi kuorma-autollisen tutkimusta - sarjakuvia, jotka sinun piti lukea?

Gugu: No minun onnekseni, tai epäonnekseni, Kate selitti minulle että kyseessä on enemmänkin Ravonna Renslayerin alkutarina, tapahtumista ennen sarjakuvia. Joten vaikka hahmo on tuttu, oli fiilis siitä, että oltiin luomassa jotain uutta TVA:n (Time Variance Authority) kanssa. Uskon että Ravonnassa on potentiaalia jatkossakin.


Wunmi, Hunter B-15 on uusi hahmo, jota ei sarjakuvissa ei ole nähty. Antoiko se sinulle vapaat kädet?

Wunmi: Niin että ei paineita, koska kukaan ei tiedä, millainen hänen pitäisi olla? Teidän täytyy vain hyväksyä se mitä teen (nauraa). Tavallaan se olikin niin, mutta tämä on kuitenkin MCU. Puhtaalta pöydältä lähteminen Katen kanssa oli kuitenkin hienoa, hauskaa… vapauttavaa.

Mistä sarjaan tulivat rikostrillerivaikutteet?

Kate: No, tyylillisesti minä ja kuvaajani inspiroiduimme film noir -elokuvista. Se näkyy ainakin valaistuksessa. Se7enillä oli iso vaikutus ja toisessa jaksossa siihen jopa viitataan hieman.

Michael: Kyllä, Fincher nyt ainakin, Zodiac, Uhrilampaat, niitä katsoimme paljon…

Kevin: Mutta oikea vastaus tähän on, että inspiraatio oli Kate. Tiesimme että halusimme tehdä Loki-sarjan Tomin kanssa. Tiesimme että haluamme aikamatkustusta. Minä ja tuottajat Stephen Broussard ja Kevin Wright olemme olleet TVA:n faneja sarjakuvissa jo vuosien ajan, rakastimme sitä ajatusta ja heiltä tulikin idea käyttää sitä tämän sarjan keskiössä. Lopulta kuitenkin tapaamiset ja Katen ajatukset veivät sarjan vähän eri genreen kuin olimme ajatelleen, joten se on vastaukseni: Kate ja hänen ideansa.


Tom, Loki on aina vaikuttanut vähän väärinymmärretyltä pahikselta. Mitä luulet, että katsojille jää käteen tästä laajennetusta Loki-tarinasta?

Tom: Hyvä kysymys. Sarjan alussa Loki on menettänyt kaiken, mikä hänelle on tuttua: Thor on kaukana, samoin Asgard, Avengerseja ei näy. Hänellä ei ole asemaansa eikä voimiaan. Näistä asioista Loki tunnetaan, mutta kun ne ovat poissa, mitä jää? Kuka Loki on, mikä Lokista tekee Lokin? Ja onko hänen sisimmässään jotain aitoa, onko hän kyvykäs kehittymään ja antavatko TVA-kokemukset hänelle näkemystä siitä, kuka hän oikein on? Toivon, että yleisö nauttii siitä, mihin suuntaan Lokia viemme.


Michael, sarjassa loikitaan ajassa. Miten päätetään, mitkä historialliset tapahtumat otetaan mukaan?

Michael: Meillä on valkotaulu kirjoittajien huoneessa ja sitten mietimme, mikä olisi mahdollisimman hullu ja kallis paikka kuvata jotain (nauraa). Kun levisi tieto, että Loki sekaantuu historiallisiin tapahtumiin, syntyi varmasti odotuksia siitä, mitä ne voisivat olla. Halusimme etääntyä noista odotuksista ja mennä paikkoihin, jotka kyllä tiedetään, mutta eivät ole niin tunnettuja. Saimme paljon hyviä ideoita koko tiimiltä.

Kevin, oliko sinulla ideoita aikakausista?

Kevin: No lopulta Kate oli se, jonka piti miettiä, että mistä saadaan mahtavan näköistä. Aikaisessa vaiheessa oli kyllä ideoita, kuten Loki 70-luvulla johtamassa Studio 54 -klubia. Ja oli jotain konseptitaidetta hänestä ratsastamassa hevosella… Mutta lopulta - kiitos Michaelin ja Katen - sarjasta tuli paljon kiinnostavampi ja eri aikajaksot jäävät oikeastaan toissijaiseksi varsinaisen tarinan rinnalla.

Owen, olet tehnyt komediaa ja draamaa, miten sinut saatiin houkuteltua supersankarigenreen?

Owen: No siinä ei paljon suostuttelua tarvittu. Kävin Katen kanssa varsin perusteellisen puhelinkeskustelun ja hän kertoi minulle sarjan ideoista sekä Mobiuksen ja Lokin suhteesta. Se keskustelu oli niin mukaansa tempaava, että lupauduin saman tien.

Thor- ja Loki-sarjakuvat eivät olleet välttämättä kovin humoristisia, miten hahmoista tuli Marvelin universumin hauskimmat?

Kevin: Kyllä niistä mielestäni oli jonkin verran huumoria vuosikymmenten varrella. Kaiken takana ovat kuitenkin herra Hemsworthin ja herra Hiddlestonin huikeat näyttelijäntaidot. Emme välttämättä ajatelleet, että tehdään hahmoista hauskempia, mutta miekkosilla oli kulisseissa hauskaa, joten toimme sen myös kameran eteen.

Kate: Minulla ja Michaelilla on molemmilla komediataustaa, joten se tulee mukana työhömme. Ja Tom on toki nokkela ja hauska. Eikä Lokia voi olla ilman kujeilua ja vitsailua.

Michael: Tomilta onnistuu komediakin vaivattomasti. Edellinen projektini oli Rick & Morty, joten ehkä minulla oli jalka liiankin kovasti komedian kaasupolkimella ja otti hetken asennoitua dramaattisempaan ympäristöön. Tässä hahmossa on kuitenkin hienoa, ettei tarvitse kirjoittaa varsinaisia vitsejä vaan Loki tekee normaaleistakin keskusteluista hauskoja ja kiinnostavia sillä tavalla, miten hän vastapuoliin suhtautuu. Luotimme siihen, että Tom hoitaa homman.Mobiuksella ja Lokilla on erityinen suhde sarjassa. Edistittekö te sitä jotenkin kuvausten ulkopuolella?

Owen: Kyllähän siitä juteltiin. Ennen kuvauksia Tom kohteliaasti johdatti minut MCU:n mytologiaan ja Lokin hahmoon. Kutsuimme niitä “Loki-luennoiksi”. Sain myös kysyä kysymyksiä ja uskon että tämä oli tärkeää ja auttoi dynamiikkaamme kohtauksia kuvatessamme. Jotkut keskusteluista, joissa kävimme näitä asioita läpi, päätyivät sarjaankin. Loki-luennot auttoivat paljon.

Tom: Oli kiinnostavaa yrittää saada se MCU:ssa viettäneeni ajan ja kuuden elokuvan kokemus tiivistettyä - ja sarjassahan Mobius on Loki-ekspertti, joka tietää enemmän Lokista kuin Loki itse. Autoin Owenia muistoillani sekä kokemuksilla ja Owen kyseli syventäviä, fiksuja kysymyksiä, jotka saivat minutkin pohtimaan hahmon eri puolia uudelta kantilta. Niitä tosiaan päätyi myös käsikirjoitukseen, ne ovat intensiivisiä keskusteluita.

Owen: Se on vähän kuin shakin peluuta Mobiuksen ja Lokin välillä. Minun piti pysyä samalla viivalla kujeiden jumalan kanssa sekä luottaa TVA:n tukeen - ja se onkin valtava tuki. Loki on tilanteessa, jossa hän joutuu vähän kirimään ja näitä kohtauksia oli hauska tehdä. Välillä pitkät kohtaukset alkoivat tuntua enemmänkin näytelmiltä ja niistä löytyy sekä jännitystä että huumoria.

Tom, mikä sinut on yllättänyt eniten Lokin uskollisessa fanikunnassa?

Tom: He ovat syy sille, miksi saan edelleen jatkaa tämän hahmon parissa. Loki merkitsee erilaisia asioita eri ihmisille ja monista eri syistä. Se tekee minut kiitolliseksi ja se on suuri kunnia. Vuosien varrella minulle on selvinnyt ne eri asiat, joita hän edustaa eri ihmisille. Jotkut pitävät hänen leikkisyydestään ja spontaaniudestaan sekä kikkailustaan. Jotkut taas hänestä hyvänä pahiksena. Jotkut eivät varmasti voi sietää Lokia.

Tom: Joitakuita viehettää hänen haavoittuvaisuutensa - kaiken sen charmin, karisman ja velmuilun alla on tietynlaista haavoittuvaisuutta. Siinä on jotain hyvin samaistuttavaa ja siitä annan toki kunnian käsikirjoittajille sekä kaikille heille, jotka ovat kirjoittaneet Lokia sarjakuvissa: Stan Lee, Jack Kirby, J. Michael Straczynski, Daniel Kibblesmith... Don Payne, ensimmäisen Thor-elokuvan käsikirjoittaja teki Lokin kanssa mahtavaa työtä. Kaikki nuo ihmiset vuosien varsilla ovat työstäneet tätä hahmoa. Lokin esittäminen on suuri kunnia.


V2.fi:n Peltonen arvioi Loki-sarjan ensimmäisen osan täällä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Loki 1-1: Loki on Lo... The Handmaid's Tale ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova