Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Nokia T20 -tabletti

Manu Pärssinen

06.10.2021 klo 12.40 | Luettu: 2722 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Perheen perustabletti kotimaisella kulmalla
V2.fi kutsuttiin syyskuun lopulla pitkästä aikaa paikan päälle isolle kirkolle lehdistötapahtumaan, kun luvassa oli HMD:n uuden tuotekategorian julkistus. Nettivuodoille saatiin vahvistus, sillä kyseessä oli kuin olikin Nokian kännyköiden kaveriksi tuotu T20-tuotenimellä varustettu tabletti. Paikalla oli HMD:n edustajia niin PR- kuin design-puoleltakin.


Tänään, 6.10. ennakkomyyntiin julkaistavaa Nokian tablettia on suunniteltu Suomessa, ja iso osa suunnittelutiimistä onkin entisiä “oikean” Nokian insinöörejä. T20 on hyvin simppeli ulkomuodoltaan, joten kaipa sitä voisi skandinaaviseksi designiksi kutsua. Huomiota tapahtumassa kiinnitettiin kuitenkin muun muassa siihen, kuinka tarkasti tabletin kulmien pyöristäminen on mietitty, jotta se seurailee esimerkiksi kamerayksikön muotoja ja yksinkertaisesti näyttää puhdaslinjaiselta. Kohderyhmiksi esittelijät nostivat mm. videopalavereille omaa laitetta kännykän kaveriksi halajavat, sekä vaikkapa perheen nuorimmat (Google Kids Space on valmiiksi asennettuna).

Ensifiilis T20:sta käpälöidessä ei ollut pelkästään positiivinen. Sen design tuo kyllä mukavalla tavalla mieleen esimerkiksi Nokia XR20 -puhelimen (värisävykin taitaa olla sama), mutta laitteen suorapohjainen muotoilu yhdistettynä sen paksuuteen tuo vähän ikäviä flashbackeja. Ne muistot liittyvät hitaisiin, bugisiin, halpoihin Android-tabletteihin vuodelta noin 2010. Teknologia on siitä onneksi kehittynyt, mutta kyllähän T20 halpa onkin: hintalapussa lukee alimmillaan 229 euroa (3Gt/32Gt Wifi-malli). Rungon muotoilu saa laitteen tuntumaan kädessä aluksi enemmän jättipuhelimelta kuin pieneltä kätevältä tabletilta, mikä on vähän outoakin, sillä ei se mitoiltaan kovin paljon eroa vastaavasta iPadista tai Tabista.


Kaikkea ei toki voi saada tässä hintaluokassa ja tiedostan, että pienemmät ja kapoisemmat osat nostavat sitten heti hintaa. Kaikenlaista niihin kuoriin onkin sitten ahdettu: Näyttö on 10,4 -tuumainen 2K-resoluutiolla, 400 nitsin kirkkaudella, Brightness Boost -ominaisuudella sekä sinivalosertifikoinnilla (muistaakseni 60 Hz:n päivitystaajuus). Mittasuhteiltaan se on 5:3, eikä se omiin silmiini huonolta näyttänyt, vaan pätevän kirkkaalta, vaikka paras katselukulma olikin aika tarkkaan edestä. T20:n akku on kohtuullisen tymäkkä 8200 mAh, jota voi ladata 15 W laturilla, vaikka mukana tuleekin vain 10-wattinen. Akun luvataan kestävän 10 tuntia videostriimausta tai 15 tuntia webin selailua ja kyllä se ainakin yhdestä noin yhdeksäntuntisesta Spotify-sessiosta suoriutui ongelmitta.

T20.n kamerat ovat 8 MP takana ja 5 MP edessä, joten ne on tarkoitettu juurikin siihen satunnaiseen videopalaveriin tai dokumenttien kuvaamiseen hyvässä valossa, eikä juuri muuhun. Nokian erikoisuutena on OZO Audio -tallennus ja äänentoisto, jonka edut olen todistanut jo aikanaan Nokia-luurilla konserttipätkiä videoidessani. Bonusominaisuuksiensa (“Audio Zoom”, tuulen vaimennus) lisäksi se tuo äänentoistoon pientä lisäluonnollisuutta, mistä on todisteena ainakin se, että kilpailijatkin ovat teknologiaa jo lisensoineet. T20:n prosessoripuolella tikittää T610 2*A75 1,8Ghz + 6*A55 1,8Ghz. Se tuntuu riittävän mainiosti päivittäiseen käyttöön, vaikka sovelluksia olisi useampiakin vaihdeltavana. Kovin paljon en ehtinyt laitteella pelata, mutta kourallinen pikakokemuksia jätti sen vaikutelman, että kiihkeimmille kilpakentille ei välttämättä kannata suunnata.


Miten Nokia sitten pyrkii erottumaan tabletti-kilpailijoistaan? No samoilla aseilla kuin puhelinvalikoimassaankin: “Pohjoismaisella laadulla” ja kestävyydellä. Tukevalta laite kyllä tuntuu, ja siihen on tarjolla erikoisvahvistetut “rugged”-kuoretkin. Softapuolelle luvataan kolme vuotta kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä sekä kaksi vuotta järjestelmäpäivityksiä. Laitteen Android on sitä Nokia-luureista tuttua hyvin puhdasta sorttia, joten kaikki tässä kappaleessa mainitut asiat satavat plussasarakkeeseen.

Lopullinen fiilikseni T20:sta on se, että hinta-laatusuhde on kohtuullisen kohdillaan ja lupaukset käyttötarkoituksista perheen satunnaisena viihde/lapsenvahti/videopuhelulaitteena pitävät kutinsa. Vaikka Nokia-sympatiat ovat syvällä sielussani, on T20 nykypäivänä kuitenkin aika peruslaite, joka ei hirmuisen suuria intohimoja sisimmässäni sytyttänyt. Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa T-sarjalaista.Nokia T20
Hinta: 269 eur (4 Gt/64 Gt LTE) tai 229 eur (3 Gt/32 Gt Wi-fi)
Lisätietoa: Nokia.com


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Honor... V2.fi testasi: Nokia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova