Tuorein sisältö

The Boys Presents: Diabolical 1/2: aiheen isä muistaa, mistä The Boysin on tarkoitus kertoa

Jari Tapani Peltonen

12.04.2022 klo 20.00 | Luettu: 2057 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1-4:
Laser Baby's Day Out, An Animated Short Where Pissed-Off Supes
Kill Their Parents, I'm Your Pusher ja Boyd in 3D


Hallitseva muisto The Boys -sarjasta koskee tällä hetkellä sitä, kun Wonder Woman -kopio Maeve ilmestyi hätiin kuin Wonder Woman. Kliseitä saa tai pitää mukailla, kun lähestyt aihetta tuoreesta kulmasta, mutta The Boys keksi pyörän uudestaan ja se on sama pyörä. "Teräsmies" on paha - kuten pahasta Teräsmiehestä kertovissa Teräsmies-tarinoissa.

Animoitu sisarsarja Diabolical antaa tekijöiden ja vieraiden irrotella, joten ehkei brändistä ole haittaa.

Kokoelman, Roger Rabbitin ja animaattorin uran alkuun istuu klisee, jossa karannut vauva aiheuttaa hämminkiä. Nyt vaavilla on laserkatse. Jakso pitäytyy dialogista ja panostaa söpöilyn ja raa'an väkivallan kontrastiin. Yläasteikäinen sanoo c'est magnifique, mutta jos tekijät eivät saisi irrotella, ehkä he joutuisivat keksimään vitsejä.

Supersankareita luodaan pentuja "rokottamalla". 2. jaksossa surkeat voimat saaneet teinit oppivat sen, joten he tappavat vanhempansa koomisin keinoinsa, joita en turhaan paljasta. Jaksot ovat lyhyitä ja visuaalisesti erilaisia, joten ei ainakaan tämä vitsilista tylsäksi käy. On kuitenkin selvää, ettei Rick and Mortyn tasolle nousta, kun Justin Roiland säheltää ilman Dan Harmonia. Myös Roilandin Solar Opposites koostuu tappoputkista.

3. jaksosta vastaa The Boys -sarjakuvan luoja Garth Ennis. Billy Butcher pakottaa huumediilerin pettämään supersankarin, joten kaksi superlimaista superfriikkiä saadaan hengiltä. Saasta on hallitun julmaa ja ironista, ja on oikeaa dialogia. Tämä toimii. Tämä on se pääsarjan kadottama identiteetti.

4. jakson pitäisi olla leffa turhauttavan selkeästi. Supereita luova firma testaa voidetta, jolla saa unelmien vartalon. Tavallisen näköinen jannu unelmoi itselleen muskelit ja tyttöystävä on luovempi. On tuhat ideaa ja teemaa kokeiltavana, joten jakso heittää montaaseja peräkkäin. Vakavissaan leffan pitäisi saada vihreää valoa tällaisella konseptitaiteella.


Osa 2/2 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Halo 1-1: hatunnosto... V2.fi testasi: Realm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova